Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Vražda na videu (S04E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

Odborník na elektroniku a zanícený vynálezce Harold Van Wick prošpikoval celý svůj dům kamerami, napojenými na uzavřený televizní okruh. Právě ten využije při vraždě své tchyně, které jej chtěla odvolat z vedení rodinné firmy. Zatímco nic netušící ochranka sleduje na bezpečnostních monitorech záznam z kamery v pracovně, Harold tam ženu zabije. Nahrávku z doby vraždy, na které ovšem sám není vidět, pak s pomocí časovače pustí do okruhu později, kdy se účastní umělecké výstavy ve městě. Tím pro sebe vytvoří dokonalé alibi a zároveň dojem, že vrahem musel být náhodný zloděj. Jenže poručík Columbo si na nahrávce všimne zajímavého detailu... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protihráčem je tentokrát Columbovi expert na elektronické hračičky van Wick - jeho dům je plný různých udělátek a technika tentokrát bude hrát důležitou úlohu, což já mám rád a Columbo asi taky, protože tomuhle všeumělovi vždy stačí chvíle, aby pronikl do všech možných prostředí, technických novinek apod. ()

finkie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Usvědčení bylo lehce nedůstojné. Nevěřím, že pachatel takto promyšlené vraždy - kterou kupodivu naplánoval ještě předtím, než se k ní rozhodl - by se dopustil tak naivní chyby. Čekal jsem, že Columbo jako mistr indukce se spíše zaměří na chování oběti ze záznamu vraždy, mohl si dejme tomu povšimnout, že její první reakce odpovídala spíše setkání s někým známým a ne s lupičem-cizincem. Ale jinak příjemná epizoda. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl má jedinečnou atmosféru, kterou mu dodává divácky vděčný námět, a pak také samotný Colombo, který se tu činí za díly dva. Jestliže Vraždu na videu někdo považuje za slabou epizodu, vážně by mě zajímalo, která jiná by místo ní měla patřit k těm vůbec nejlepším...? Tentokrát to není ani tak rýpanec, jako spíše výzva k duelu. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší díl. Provedení vraždy nebylo špatné, ale ten záporák...ten mi opravdu nesedl. Nevím proč, ale ten herec mi nějak k srdci nepřirostl. Naštěstí měla tato epizoda dost komických míst (pes, galerie,...), která všechno vynahradila. Závěrečné odhalení bylo ovšem brilantní, ačkoliv jsem ho tak trochu čekal. Slabší čtyři hvězdičky. P.S. Myslím, že je současné hodnocení této epizody (80%) poněkud přehnané...takové hodnocení by si mnohem více zasloužily jiné díly, které zde mají třeba "jen" 75 a méně, a přitom jsou mnohem lepší... ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo si tentoraz zmeral sily s odborníkom na elektronické hračičky a treba dodať, že poručík to naozaj pri riešení vraždy nemal najľahšie. Choroba, starosti so psom a množstvo informácií ohľadom techniky a umenia a aj veľmi chytrý vrah však Columba nezastavia a on nakoniec nájde maličkosť tak presvedčivého charakteru, že pre páchateľa to znamená pozvánku do väzenia. Samozrejme nemožno zabudnúť na najkomickejšiu scénku poručíka, keď obdivuje umelecké diela a v jednom okamihu sa totálne strápni, keď na ventilačný otvor... . ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Fotbalové záběry pocházejí z 24. listopadu 1973 z Wake Forest ve státě Severní Karolína. (Epistemolog)

Reklama

Reklama