Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Vražda na videu (S04E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

Odborník na elektroniku a zanícený vynálezce Harold Van Wick prošpikoval celý svůj dům kamerami, napojenými na uzavřený televizní okruh. Právě ten využije při vraždě své tchyně, které jej chtěla odvolat z vedení rodinné firmy. Zatímco nic netušící ochranka sleduje na bezpečnostních monitorech záznam z kamery v pracovně, Harold tam ženu zabije. Nahrávku z doby vraždy, na které ovšem sám není vidět, pak s pomocí časovače pustí do okruhu později, kdy se účastní umělecké výstavy ve městě. Tím pro sebe vytvoří dokonalé alibi a zároveň dojem, že vrahem musel být náhodný zloděj. Jenže poručík Columbo si na nahrávce všimne zajímavého detailu... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protihráčem je tentokrát Columbovi expert na elektronické hračičky van Wick - jeho dům je plný různých udělátek a technika tentokrát bude hrát důležitou úlohu, což já mám rád a Columbo asi taky, protože tomuhle všeumělovi vždy stačí chvíle, aby pronikl do všech možných prostředí, technických novinek apod. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo to spíše slabších 70%. Je to trošku slabší díl. Vražda není špatná, ale záporák je takový nemastný neslaný. Ani vyšetřování není takové důmyslné a dokonalé jako v jiných dílech. Vtipných momentů tady také moc není - snad jen to muzeum, to je fakt pecka. Ale usvědčení, to je opravdu skvělé, parádní. Celkově slabší díl, ale pořád je to Columbo a je to dobrý. Howgh! ()

Reklama

Allan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další průměrný díl. Ten seriál nějak upadá. I to zemité buranské vystupování drahého lieutenanta Columba mi už leze krkem. Měl pravdu ten, kdo kdysi řekl, že na Columba se dá podívat tak jednou za měsíc, to vám pak nepřipadají jednotlivé epizody, resp. stále stejné postupy, jak je vrah odhalen, tak nudné. Jeden příklad za všechny – v tomto filmu byl vrah odhalen tak, že si Columbo nechal mnohonásobně zvětšit záznam z videopásky a odhalil důležitý detail. I dnes by to bez špičkové techniky bylo obtížné, ale tvrdím, že v roce 1975 to bylo zhola nemožné, obzvlášť vezmeme-li v úvahu, že záznam byl pořízen z černobílé průmyslové kamery. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Nepřišel, ani neodešel, ale vstoupil a opustil.“ ,,Zřejmě právě tohle udělal.“ Dům plný technických vymožeností a k tomu invalidní manželka odkázaná na elektrický vozík, to zní jako parádní námět na thriller. Tento díl má trochu strašidelnou atmosféru a zajímavé postavy a prostředí, které se trochu vymykají těm z jiných dílů. Columbo vede standardní vyšetřování, potěšily mě však malé drobnosti jako Pes a poručík v galerii a střílící ze zbraně a co je nemá rád stejně jako MacGyver. Je to příjemný díl s trochu očekávaným koncem, ale to nevadí. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrah pomáha Columbovi s vyšetrovaním a dáva odpovede na všetky jeho pochybnosti. Až tak podrobne, že je to podozrivé. Tým všetkým je prípad klasický a tiež malou chybou, ktorej sa vrah nevyhol. Vtipné momenty chýbajú, až na jeden pri návšteve galérie. –––– Umění se nevysvětluje. Milý pane, díváte se na obraz nebo sochu a buď to s váma něco udělá, nebo ne. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Fotbalové záběry pocházejí z 24. listopadu 1973 z Wake Forest ve státě Severní Karolína. (Epistemolog)

Reklama

Reklama