Reklama

Reklama

Recenze (9)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Co jsem tak četl tak už to tu v komentářích zaznělo. Námětem se to tak trochu dá považovat za předchůdce Vetřelce. První polovina filmu se dá brát ještě celkem vážně ale jakmile se objeví mimozemskej vetřelec v celé svoji kráse tak to asi pro většinu diváků sklouzne do nechtěné komedie. Ikdyž myšlenka filmu je pořád vážná. Za mě je ale Night of the Blood Beast parádní 65minutovou jednohubkou. Já už jsem si na obdobný Béčkový(možná až Céčkový) kousky zvykl od Rogera Cormana a mám pro ně slabost. A asi není náhodou, že i pod tímto snímkem je podepsán Roger Corman. Nikoliv však jako režisér ale jako výkonný producent. Producentem je pak jeho bratr Gene Corman. Takže i přesto, že vzhled mimozemskýho vetřelce nemohl vyděsit ani tehdy natož pak dnes. Ale aspoň vykouzlí zaručeně úsměv na tváři. Námět už byl taky zpracován jinde a rozhodně líp ale já se prostě i tak bavil a co je hlavní nenudil. Tohle už dnes ocení málokdo. Pěkný 3hvězdy. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Predchoca filmov ako Votrelec a Vec. Astronaut po havarii prinasa zo sebou na zem nebezpecny mimozemsky organizmus, ktory je hrozbou pre cele ludstvo. Prvky ako parazitny organizmus a nakazeny jedinec ktory vnasa medzi uzku skupinu ludi nedoveru, to su veci ktore tvoria aj menovane klasiky. Neda sa hovorit o hororovej atmosfere, pretoze v dnesnej dobe uz film nikoho ani nahodou nevystrasi (skor rozosmeje), avsak ako porovnanie s klasikami zanru je to vcelku zaujimava skusenost. (6/10) ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za film samotný a druhá za mimozemšťana, protože ten je skutečně nádherný - nechtěně směšný, přinášející poselství, které ho dělá lidštějším než jsou samotní lidé, a vizuálně kouzelný: vypadá jako panáček s nepřirozeně velkou hlavou (maska herci zřejmě trošku padala, občas se kývá tak jako dost divně), která vypadá jako ošklivější zmutovaná moucha. Čistě biologicky bych ho zařadil jako příbuzného potvorám z This Island Earth. Film samotný je ultralevný, musel být natočen ve velké rychlosti, ale určité okouzlující záběry tam jsou: umělé pohledy do mikroskopu jsou velmi pěkné. Nepřekvapí, že film vznikl v produkci Rogera Cormana, který v 50. letech řádil jako utržený ze řetězu. Podobnost s Vetřelcem tu je, ale mají-li být příbuzní, tohle je vetřelčí pradědeček - a to je starší jen o 21 let. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco horšího... Ultralaciný film s atmosférou docela funkční, až do objevení se "matky" vetřelců (spíš otce). Dál už se fakt nedalo, protože jej nešlo brát vážně. Ale na to, že se film dal natočit za odpoledne a večer za pár šupů (údajně menší náklady než Útok obřích pijavic)... jsem viděl výrazně horší vícerozpočtovky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá. To už je opravdu až moc nudné, až moc statické, bez jakéhokoli napětí. Byl zde jeden dobrý nájezd kamery, který by to napětí ještě mohl gradovat, ale i na hodinu času je to strašně málo. Byl jsem uzívaný a raději bych si dal něco jiného. Tohle je romance, kam zapomněli dát ty hororové prvky, které jsou slibovány názvem. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama