Reklama

Reklama

Glass no hana to kowasu sekai

  • Japonsko ガラスの花と壊す世界 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Schránka moudrosti je tajemný prostor bez gravitace, v kterém září spousty světel. Uvnitř se skrývají různé světy, různé časové linky a období a v nich se pohybují spousty lidí. Schránka moudrosti zkrátka uchovává informace a data o historii jednoho skutečného světa. O ochranu těchto dat se starají dva antivirové programy, dívky Dual a Dorothy, jejichž úkolem je hledat a opravovat poškozená data a likvidovat nebezpečné viry. Jednou při likvidaci velmi nebezpečného viru najdou tajemnou dívku. Ta není ani virem, ani žádnou dívkám známou aplikací. Rozhodnou se tedy, že vyčkají, až se dívka probudí a řekne jim, kým je a co zde dělá. Ta jim po procitnutí však sdělí pouze své jméno a zašeptá jedinou větu: " Musím se vrátit na pole s květinami". (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Když se tvůrci rozhodnout udělat dílo, ve kterém budou hrát jen a pouze 3 postavy, je třeba, aby v něčem bylo natolik poutavé, že to obecenstvo chytne. Zde to bohužel nebylo mnoho. Zprvu se tvůrci snažili určité diference mezi 2 antiviry, avšak po dvou krátkých hudebních němých (ale nádherných :-)) představeních byly všechny tři postavy prakticky k nerozeznání. Pokud se podíváme na svět, o žádnou výhru se také nejedná. Ano, takhle krásně vypadající už jsem dlouho neviděl, avšak nějaké hlubší vysvětlení, proč se tam děje to, co se děje, se vám dostaví až na konci a v ne úplně tak pochopitelném, resp. uspokojujícném vysvětlení. Co se však povedlo, jak už jsem zmínil, byla animace. A i když jsem k žádné ze tří holek nijak nepřirostl a na konci nebrečel, dívalo se na ně pěkně a dokázaly vykouzlit úsměv na rtech. Hlavně na začátku. Hezká odreagovačka bez hlubšího smyslu (strojený povrchní hluboký smysl vnucovaný divákovi) s předvídatelným zakončením. Vcelku usměvavých 68% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem narazil zase jednou víceméně náhodou, prostě se objevil tam, kde se koukám na anime a i když neměl zrovna popis z kterého bych hned věděl, že tohle chci vidět, tak jsem v diskuzi zahlédl slovo roztomilé. Takže jsem hned zpozorněl a rozhodl se si to pustit. Čekal jsem jistou roztomilost a roztomilé to bylo, ale navíc jsem byl opravdu hodně překvapen, že to mělo opravdu velmi zajímavé prostředí a opravdu hodně nečekaný děj. Animace byla nádherná a obzvlášť tu pasáž s hudbou, kdy oba dva antivirové programy (děvčátka Dual a Dorothy) spolu s Rimo (nebo Remo podle titulků)  putují po těch nejkrásnějších místech naší planety (i když jen virtuálně), jsem si prostě neskutečně užil a měl pocit, že svět je vážně krásné místo. Navíc i ta "schránka moudrosti" vypadala uvnitř opravdu nádherně. Když to sečtu, je to moc hezké, barevné, charaktery jsou sympatické, děj je zajímavý a donutí diváka přemýšlet, takže u mě velká spokojenost a příjemné překvapení. 9/10 ()

Reklama

Galerie (17)

Reklama

Reklama