Reklama

Reklama

13. komnata - Speciální série k 10. výročí pořadu (2016) (série)


13. komnata Terezy Pergnerové (S12E01)

(epizoda)

Obsahy(1)

Jaký je život talentované moderátorky po překonání drogové závislosti a úspěšném návratu ke své profesi? Další osudy hrdinů 13. komnaty ve speciální sérii k 10. výročí pořadu.

Úspěšný cyklus o životních útrapách známých osobností s podtitulem léčba příběhem září na televizních obrazovkách již deset let. Výroční 13 dílná série 13. komnaty se ponese v duchu návratů. Jde vlastně o takové 14. komnaty již portrétovaných „třináctkářů". Tedy lidí, kteří se v cyklu už objevili, ale prošli či právě procházejí dalšími zlomovými momenty svého života a jsou ochotni o nich vyprávět. Ne proto, aby se zviditelnili, ale proto, že pochopili sílu sdílené bolesti a také, že chtějí druhým na vlastním příkladu ukázat cestu z potíží.

První díl cyklu – konkrétně 13. komnata Terezy Pergnerové – se vysílal 3. 1. 2006 a sledovalo ho 1 610 000 diváků. Je proto víc než symbolické, že pokračování k desátému výročí trvání cyklu 13. komnata otevírá právě ona. Terezu jsme opustili v roce 2005 ve chvíli, kdy překonala drogovou závislost, byť jí hrozilo nebezpečí budoucích nástrah a spouštěčů závislosti, ale především ji čekal neobyčejný pracovní comeback. Moderovala vůbec první reality show v Česku, televizní pořad Vyvolení, a zůstala jeho moderátorskou tváří až do šesté série. Znovu se potvrdilo, že Tereza je velká profesionálka s výraznou schopností empatické moderace. Během Vyvolených se seznámila s podnikatelem Jiřím Chlebečkem, se kterým později založila rodinu. Porodila dceru Natálii, a tak si poprvé mohla znovu projít to, oč ji při narození prvního dítěte, syna Samuela, připravily drogy: těhotenství, porod, mateřství a další běžné mateřské povinnosti a radosti, které tehdy vystrnadila její závislost na heroinu. Bylo to pro ni velmi terapeutické období a tak důležité, že se rozhodla zcela stáhnout z veřejného života. Její nově nabytou a přísně opečovávanou rodinnou idylu v domě za Prahou tehdy překazila první rána. Během čtyř dnů přišla o dům i o partnera a odstěhovala se zpátky ke své matce. Ta, která ji vždycky ve všem podržela, ale loni zemřela. O těžkém období, o vyrovnávání se se smrtí i o tom, v čem je těžký život bez drog, bude první díl tzv. 14. komnaty, kterou opět odemyká Jana Ciglerová. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silný životní osud, silná zpověď, ale také velká pohoda a spokojenost. Asi tak by se dal charakterizovat pořad, ve kterém se po deseti letech sešli Tereza Pergnerová a Jana Ciglerová, aby zhodnotily uplynulá léta. Silná půl hodinka. Hudební režie: Eva Javůrková ()

Stallone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tereza Pergnerová je mi sympatická. Hodnotím jí jako výbornou moderátorku. O svých životních chybách tu hovoří otevřeně. Člověk je stále v nějakém procesu vývinu. Je pro něj důležitá zkušenost. Neopakovat své chyby. Najít v sobě pokoru, lásku, BOHA. Tereze držím palce. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Terezu Pergnerovou obdivuji už od dětství a mojí lásku si získala hned, když jsem jí poprvé uviděla v televizi. Tahle zpověď ukazuje jak moc je zrovna ona silný člověk a že může být pyšná na to, co dokázala. Strašně jí přeju, že je teď štastná a užívá si života, protože ona si to opravdu zaslouží. Jako její fanoušek nemůžu dát míň než za 5. :) ()

gutshoter 

všechny recenze uživatele

Úžasné, jakou proměnou prošla a stále prochází, jak sama krásně trefně říká. Perfektní, úsměv umí teda vykouzlit, jen co je pravda :-) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama