Reklama

Reklama

Sing Street

  • Irsko Sing Street (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film se odehrává v Irsku v polovině 80. let, kdy v důsledku nedostatku práce řada Irů opouští zemi a odjíždí hledat štěstí do Anglie nebo Ameriky. Rodiče patnáctiletého Conora (Ferdia Walsh-Peelo) spolu nevychází, hádají se a potřebují ušetřit peníze v napnutém rodinném rozpočtu. Proto se Conor musí přesunout na levnější školu, kde na něj čeká šikana od spolužáků a do oka si nepadne ani s místními učiteli. Zatímco se snad všechno v jeho životě ubírá špatným směrem, potká před školou o rok starší Raphinu (Lucy Boynton), která chce prorazit jako modelka. Aby získal její pozornost, pozve ji na natáčení videoklipu k písni jeho hudební skupiny. Zbývá už jen jediné – založit hudební skupinu a složit nějakou píseň... (Dont)

(více)

Videa (16)

Trailer 4

Recenze (158)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Ísť za svojími snami, táto myšlienka je akýmsi spojovacím článkom medzi všetkými filmami Johna Carneyho. Tvorca, ktorého filmy sa vždy točia okolo toho istého, ale rovnaké nie sú. Každý je jedinečný, originálny a pretkaný skvelou hudbou. Tak tomu bolo aj v tomto prípade. Once, ale zatiaľ u mňa zostáva neprekonaný. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

John Carney je prostě borec a nejlepší režisér muzikálních filmů současnosti. Vše se točí kolem mladých outsiderů, zakládající kapele, poznání první lásky. Líbilo se mi, jak jednoduchý příběh může spojit motiv kamarádství na pozadí chudé irské čtvrti, navázání první lásky a to za doprovodu dobré muziky. Film má hloubku, baví po celou dobu a vyvolá emoce i v situacích, kde by to člověk nečekal. Možná závěr mohl být o něco lepší, ale opět skvěle odvedená práce.......9/10 ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že se o osmdesátkách škodolibě mluví jako o období nevkusu, a většinou oprávněně, pořád je to mé mládí, a to se počítá. Některé zákonitosti jsou navíc univerzální – kapela se vždy zakládá kvůli holkám a nejdůležitější je vždy její název a "imidž“ muzikantů. To ostatní se pořeší časem. A Phila Collinse fakt nesnáším. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "So, what do you play yourself?"     Potešila ma táto milá komédia (alebo ak chcete, dramédia) o dospievaní, o prvej láske, či o hudbe 80. rokov, ku ktorej cítim nostalgiu, keďže som na nej vyrastal (jasné, Duran Duran naozaj nie sú Beatles, ale v tej dobe pre mňa dosť znamenali). Film ma bavil svojim humorom, ale dokázal ma zasiahnuť aj po emočnej stránke (výborná romantická linka). Postavy stvárnené novými tvárami sú takí správni týpkovia s pôvabnými akcentmi, hlavný hrdina Conor (Ferdia Walsh-Peelo) je sympaťák, ktorému sa dá fandiť, objekt jeho túžby, Raphina (Lucy Boynton), je príťažlivá a iskrenie medzi nimi je ukážkové. Mimochodom, obaja títo mladí herci, vtedy prakticky neznámi, si odvtedy stihli zahrať významné role v oscarových filmoch (CODA (2021), resp. Bohemian Rhapsody (2018)). Potešil ma krásny odkaz na môj milovaný Back to the Future (1985), nepotešil ma ale záver, v ktorom film stráca dych a začína prevládať scenáristická naivita. Preto som sa aj v poslednej štvrtine filmu priklonil k 3 hviezdičkám, hoci som dovtedy bol presvedčený, že dám 4.     "You want to have actual sexual intercourse, right?" "Yeah. What, what?" ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Jak já jsem často alergickej na slovíčko "pozitivně"...:) Tohle je ale kurva tak FUCK PARÁDNĚ POZITIVNÍ, že se z toho usmívám jak měsíček na hnoji!:) Povinně bych pouštěl všem dnešnim teenagerům, aby aspoň takhle (i když kapku učesaně) přičichli ke slůvku "REVOLTA"! Parádní music, energie, život, bez patosu (krom posl. 2 minut, což odpouštím:), prostě čirá radost, BOŽÍ!:) Už dlouho jsem neviděl film, co by poskytoval takovou naději... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Převážnou většinu hudby skupiny Sing Street složil skladatel a producent Gary Clark, který je i frontmanem skupiny Danny Wilson. (Posheidon)
  • Ve filmu je několikrát zmiňován snímek Návrat do budoucnosti (1985). Tento snímek však v Irsku promítali až v prosinci 1985 a film se odehrává v průběhu roku 1985. To znamená, že film nemohla vidět žádná z postav, ačkoliv ho Conor (Ferdia Walsh-Peelo) zmiňuje. (Fugas.cz)
  • Timeline: V únoru 2014 byl ohlášen nový film Johna Carneyho podle vlastního, zčásti autobiografického scénáře. V červenci režisér ohlásil, že chce do filmu obsadit neznámé tváře. V květnu zakoupila práva na kinodistribuci ve Spojených státech společnost Weinstein Company za 3 miliony dolarů. Natáčet se začalo v září v Dublinu. Poslední klapka padla 25. října. Světovou premiéru si film odbyl 24. ledna 2016 na filmovém festivalu Sundance. Do kin se snímek podíval 17. března. (Hal_Moore)

Související novinky

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

Johnny Depp a Vražda v Orient expresu

01.10.2016

Legendární detektivka od Agathy Christie ožila v letech 2001 a 2010 v televizi, její nejslavnější adaptace ale vznikla v roce 1974. Do vraždy v bájném Orient expresu se tehdy zapletli Sean Connery,… (více)

Reklama

Reklama