Reklama

Reklama

I-view

(festivalový název)
  • Itálie I-view
všechny plakáty
Itálie, 2015, 28 min

Obsahy(1)

V Nepálu nefungoval efektivní záchranný systém za pomoci helikoptér, přitom v těchto extrémních výškách právě helikoptéry mohou zachránit nejeden život. Simone Moro se rozhodne to změnit. Začne brát soukromé lekce a během jednoho měsíce získá licenci pro řízení soukromé helikoptéry. Dalším nadlidským úkolem je pak sehnat helikoptéru a dopravit ji do Nepálu. Za svůj život zdolal hory, které před ním ještě nikdo nezdolal, tady ale stojí na samém začátku. Podaří se mu zdolat i tyto překážky a založit nový záchranný systém v Nepálu? Tento unikátní a velmi záslužný projekt sleduje snímek I-View režiséra Claudia Rossoniho. I-View je kód jedné speciální helikoptéry a jednoho neuvěřitelného příběhu. India - Victor -India - Eco - Whiskey. (Expediční kamera)

(více)

Recenze (2)

Luke7 

všechny recenze uživatele

Nejdříve se stal horolezcem, zimním lezcem, pilotem helikoptéry a nakonec založil záchranný systém v Nepálu, který sám před lety potřeboval. S helikoptérou učinil rekord 7800m, 1000m nad limitem testování helikoptéry pro záchranu lidí. Expediční kamera 2016 (Krnov). ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Po solidních 82 vrcholech mi I-view přišel o 1-2 třídy horší, a to bych Simonemu křivdil, kdybych o něm řekl to samé oproti Uelimu. Jen mi tato horolezecká podívaná nepřišla tak cíleně zaměřená a občas šla od jablek k hruškám. Pro mě osobně nejslabší snímek festivalu. (Expediční kamera 2016, Mikulov) ()

Reklama

Reklama