Reklama

Reklama

Srdce Kalahari

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2015, 18 min

Režie:

Martin Šíl

Obsahy(1)

Stojíte uprostřed 53 000 kilometrů čtverečných divočiny a nad vámi jsou tisíce hvězd. Noc kolem vás je překvapivě tichá. Hlasy přírody umlkly s posledními paprsky slunce. Přímo v srdci čarovné pouště Kalahari, která jako poušť vlastně vůbec nevypadá, leží rezervace Central Kalahari Game Reserve. Místo, kde se musíte postarat sami o sebe. Musíte si dovézt jídlo, vodu i benzín, a pokud vám dojde, máte problém. Tři účastníci expedice Srdce Kalahari ovšem ukážou, že v divočině, kde velmi jednoduše zahynete žízní, lze najít i klid, harmonii a souznění s krajinou. Že to, co jiní pokládají za handicap – samota a prázdnota – může paradoxně člověka naplnit mnohem více než davy kolem něj. Na vlastní kůži poznali, jak vypadá pozdní zima v téhle neobyčejné poušti a setkali se s tamními zvířaty tak, jak to v jiném africkém parku nezažijete. Objevte spolu s cestovatelem Martinem Šílem jedno z posledních divokých míst černého kontinentu a vydejte se hledat kalaharskou harmonii. (Expediční kamera)

(více)

Recenze (2)

Luke7 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší film festivalu. Dokumenty National Geographic či jiné podobné jsou daleko lepší. Nazval bych to lepším domácím videm z dovolené. Nádherné zvířata. Expediční kamera 2016 (Krnov). ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Je to moc krátké, neoriginální. Dokumentů z Kalahari jsou desítky. Neshazuji tento dokument, jen si nemyslím, že by se měl objevovat v promítaných filmech na festivalu Expediční kamera. Odpad to určitě není, ale jde spíše o televizní počin než dechberoucí snímek jako třeba Suri Pavola Barabáše. ()

Reklama

Reklama