Reklama

Reklama

Recenze (6)

pm 

všechny recenze uživatele

Adaptace s hezkou výpravou, s podmanivou hudbou Johna Williamse, ale s typově velmi nevhodně obsazenou ústřední dvojicí. Nikdy bych nevěřila, že mi postava Edwarda Rochestera může otrávit večer. ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se mezi dvěma až třemi hvězdičkami, je to asi tak 50 %. Nakonec jsem dala jen dvě. Dva dobří herci byli špatně vybráni pro své role. George C. Scott rozhodně v době, kdy hrál Rochestera nevypadal na 38 let (v té době mu bylo 43 let, ale vypadal ještě na víc), Susannah York zas byla spíše typ dámy a ne obyčejné Jany. Prostě to nějak nefungovalo. Film má ale jeden velký klad - nádhernou hudbu a pěkné scenérie. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení jsem očekávala nějaký hrozný průšvih, ale nakonec jsem byla docela příjemně překvapená. Pravda, George C. Scott je možná na roli Rochestera trochu starý a Susannah York taky nehraje úplně typickou Janu, to ale ještě nutně nedělá z téhle adaptace špatný film. Moc se mi líbila hudba a celková atmosféra snímku, za kterou ale dost možná nemohl ani tak film samotný, jako spíš zhoršená kvalita obrazu. ()

Pampa 

všechny recenze uživatele

Toto filmové zpracování Jany Eyrové považuji za povedené. To že se tak přísně nedrží původního románu považuji za pozitivum. Janiny city jsou zde takové uschované, kultivované, nenajdou se zde vypjaté emociální scény ani Janiny vnitřní monology jako v jiných verzích. Povedená je i kamera a hudba. ()

Reklama

Reklama