Reklama

Reklama

Lupin III: Cagliostrův hrad

  • Japonsko Lupin sansei: Cagliostro no širo (více)
Trailer 3

Mistr lupič Lupin III. hodlal zakončit svoji kariéru ve velkém stylu, ale tvrdě narazil. Z kasina si odnesl balíky peněz, ze kterých se ovšem vyklubaly dokonalé padělky. Společně se svým kumpánem Džigenem se proto vydává do zapadlého evropského hrabství Cagliostro – údajného ráje padělatelů. Cestou se setkávají s princeznou Clarisse, která se má proti svojí vůli vdávat za hraběte Cagliostra. Její záchrana ale nebude jednoduchá. Lupin se totiž spolu s Džigenem, svojí nevyzpytatelnou Fudžiko a šermířem Goemonem musí probojovat skrz chodby plné pastí, smrtících sklepení a armádu profesionálních zabijáků. Dokáže Lupin zachránit dívku v nesnázích, uniknout svému úhlavnímu nepříteli inspektoru Zenigatovi a získat tajemný poklad skrývající se v Cagliostrově hradu? (Piece of Magic Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (86)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

První kousek z pera pohádkového dědečka... No a zrovna jeden z jeho nejslabších jeho kousků. Na Hayao Miyazakim zbožňuju když mě zavede do Světa, kde se neřeší obyčejné problémy, nýbrž tak trochu uplně pohádkové. Což u Lupina a jeho příběhu vůbec neplatí. Tady se jedná o dobrodružnou hodničku za hromadou peněz a jednou na půl princeznou. Navíc se zde neobjevily žádný napřirozený vychytávky jako ve většině jeho filmů. Místama mi to přišlo až přehnaně dětinský, což byl nejspíš ale rejžův záměr, takže bych mu to vlastně neměl vyčítat, ale šťounout si musím, když už nemám ten fejsáč :o). Nějaké ty sympatie sem k těmto dvou zlodějíčkům cítil, ale že bych jejich dobrodružství chtěl prožívat znova, to ani náhodou. Sem rád, že si můžu udělat fajfku za dalším animákem od mýho oblíbenýho tvůrce a říct si, že už mám před sebou pouze dva kousky z jeho bohaté "diskografie" :o) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Lupin III. a zámek Cagliostro byl poslední celovečerní film, který jsem od Miyazakiho neviděla. Dnes se situace změnila, a tak už mi nezbývá, než se snažit ulovit nějaké ty mnou ještě neviděné kraťasy. Ač viděno jako poslední, Lupin je vlastně Miyazakiho první celovečerní film, a přesto je už top! Animaci netřeba komentovat - perfect! Příběh je naprosto skvělý akční film o "lupiči" něco ve stylu Ocean´s eleven se potká s Bondem, plný stříleček, honiček, triků, vtipu, napětí a promyšlených plánů a samozřejmě nechybí element záchrany krásné slečny. Sice bych to neoznačila za klasického Miyazakiho, jak jej většina lidí zná, ale rozhodně je to velké a milé překvapení. Skvělý koment od Divočáka - pobavil :D ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Slabší anime. Samozřejmě, že je to nejspíš zapříčiněno rokem vzniku, a proto je animace taková statická a postavy jsou až moc jednoduše načrtnuty (a to i charakterově), což mi zrovna tady vadí. Když už je v komentářích jiných uživatelů tento film připodobňován k Indianu Jonesovi, tak je asi tak na úrovni Chrámu zkázy, tzn. stejná slátanina a obdivné výkřiky jsou zrovna tady trošku mimo mísu. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Zlodej džentlmen Lupin III v začínajúcich géniových rukách. Určite mi vo filme chýbali nejaké vodítka a bližšie vykreslenie charakterov postáv, keďže je to len dáka časť z mnohých. Ale ak by som hodnotil len samostatne sa odvíjajúci príbeh tak som bol viac ako len spokojný. Menšie vtípky potešili a bolo vidieť ako sa tu prejavuje isté Miyazakiho umenie ktoré naplno rozprúdil vo svojich ďalších dielach. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

První celovečerní snímek Hayaa Miyazakiho vychází z úspěšné mangy a anime seriálu (na kterém se také podílel), proto zdaleka nelze mluvit o autorském projektu, přesto vykazuje pár jeho typických znaků. Ztřeštěná dobrodružná groteska se sympatickým frajerským zlodějíčkem (vnukem původního francouzského Arsèna Lupina), po hlavě se vrhajícím do věcí, které by si i Spider-Man s Batmanem a Jamesem Bondem 3x rozmysleli, má spád, tempo, pěknou animaci a hlavně spoustu vtipu. Jen zápletka a hlavně její pointa moc zajímavosti nevykazují. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o první film žánru anime, který byl promítán na filmovém festivalu v Cannes, byť v nesoutěžní kategorii. Dalším byl až o čtvrt století mladší Ghost in the Shell 2: Innocence (2004). (novoten)
  • Režisér filmu Hajao Mijazaki nikdy nebyl s výslednou podobou filmu zcela spokojen. Kvůli přísnému produkčnímu rozvrhu (tvorba filmu trvala pouhé čtyři měsíce) musel několikrát i v postprodukci přepsat scénář, aby mohl výsledný snímek vůbec dodat včas. Jaká měla být původní podoba ale nikdy neupřesnil. (novoten)
  • Postava Lupina III je podle jejího tvůrce Kazuhiko Katōa vnuk Arsène Lupina, fiktivní postavy stvořené spisovatelem Mauricem Leblancem. Lupin sansei: Cagliostro no shiro se volně inspiruje Leblancovým dobrodružným románem „La Comtesse de Cagliostro“. (KlonyIlony)

Reklama

Reklama