Reklama

Reklama

Vládci Venuše

Obsahy(1)

Lidstvo brzy dosáhne dalšího významného technického milníku, když do odpočtu startu rakety směřující zkoumat životní podmínky na Venuši zbývají už jen hodiny. Nečekaná sabotáž provedená záhadnými šestiprstými tvory zcela změní přípravy letu, raketa je omylem předčasně vystřelena na svou dráhu jen s polovinou určené posádky. Dva kosmonauty Petera a Mikea doplňují dvě nedospělé děti hlavního konstruktéra rakety doktora Ballantyna, Jim a jeho sestra Pat. Po dlouhém letu raketa bezpečně dosedá na povrch „sesterské“ planety. Vzduch na Venuši není dýchatelný, ale ukazuje se, že život existuje v jejích útrobách. (dopitak)

(více)

Recenze (5)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Osmidílný seriál, který je na imdb veden jako 112 minut trvající celek. Přitom i v originálním komentáři v seriálu se tvrdí: Uprchne Pat a Jim ze zajetí Venušanů? Sledujte další díl příští týden. Čili axiom má pravdu. Jo a mimochodem, hodnocení na imdb je 38 %. Podivné, protože kromě nutné poplatnosti době a silnému mírovému poselství se jedná o velmi pěkný seriál, typologicky pasující do někdejšího studia Vega (nebo Magion, chcete-li). ()

axiom 

všechny recenze uživatele

Tento dvoudílný film jsem jsem viděl asi jako desetiletý kluk po jednotlivých dílech - týden po sobě - v kině jako jeden ze svých prvních scifi opusů. Byl to pro mne vlastně takový iniciační zážitek, neboť fanem scifi jsem dodnes. A stále vidím, jak mně ten film tehdy ohromil, fascinoval a zároveň šokoval. No nebylo to hrozné, Venušani převlečeni v pozemských skafandrech, ale jejich rukavice měly šest prstů! Od toho roku tuším 1967 jsem ten film neviděl, ale asi je to dobře. Jen jednou je to ponejprv. Už si ani pořádně nepamatuji detaily děje, ale tu atmosféru cítím dodnes. Nemohu jinak než za *****. ()

trollfjord 

všechny recenze uživatele

Ja ten film videl v kine jako dva dily. Davali to v nedelnim odpolednim predstaveni, bylo mi nejakych 10 let a byl jsem nadseny. Pred par lety se mi dostala do rukou kazeta s timto filmem ale byla to tak otresna kopie, ze se na to nedalo koukat. Na samotny film si vzpominam velice dobre a vim ze byl na tehdejsi dobu hodne dobre technicky zvladnuty. ()

Maskati 

všechny recenze uživatele

Přesně tak jako všichni ostatní zde. Bylo mi deset a byl jsem nadšen! V kině Bořislavka dvě sobotní odpoledne po sobě naprosto úžasný zážitek a moje první setkání se scifi filmem. ()

Reklama

Reklama