Reklama

Reklama

Ring

Trailer

Obsahy(1)

Během týdne zemře za zvláštních okolností skupina teenagerů, která sledovala tajemné video. Jejich těla byla nalezena podivně zkroucená a jejich oči vypovídaly o tom, že viděli něco hrůzostrašného. Video se ve městě stane mýtem. Pozvolna ale neviditelná síla začne svým smrtícím prstem ukazovat na několik lidí, kteří nejsou schopni odolat své zvědavosti. Jednou z nich je cynická novinářka Reiko, která se brzy proti své vůli octne ve spirále nočních můr plných strachu z nespatřené všudypřítomné hrozby. Další ze strhujících hororů od dob filmu Vymítač ďábla plný nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla, je výtvorem zcela odlišného druhu. Kritikové ho nazvali jedním z nejděsivějších hororových filmů posledních let. Ring přináší tísnivou a napínavou atmosféru naplněnou nepřekonatelnou hrůzou a přesvědčivou přítomností nadpozemského zla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

iamek 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé v historii se mi líbil remake více než původní Japonský originál. U remaku jsem měl neustále strach, atmosféra byla šílená a herci fantastičtí, ale v originálu mi tohle všechno scházelo. Až na dvě scény jsem se nudil a to se mi u Japonských hororů nestává. Navíc u Ring jsem čekal, že se strachy po*eru. Nestalo se. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Na všemi opěvovaný horor, který není radno si pouštět sám doma a v noci, to bohužel není takové terno. Údajně hrůzu nahánějící japonský originál má trochu nevýhodu v tom, že tolika děsivými momenty nedisponuje. Pravda, zpracování je vkusné a zvuková složka pěkně doplňuje tu obrazovou, ale úzkost Ringu moc nezpůsobí. Tři hvězdy mi připadají málo, ale na plný počet to rozhodně nebude. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Asi mě hodně ovlivňuje, že jsem viděla dřív novější verzi s bezkonkurenční Naomi, zřejmě ji ještě budu muset zkouknout na rozstřel, abych posoudila, zda emerickému Kruhu přidat jednu hvězdu do plných a tomuhle dát 4*, nebo to nechat a japonské verzi vrazit průměrové tři*... Nebylo to špatné, Japonci nejsou pro nic za nic průkopníci něčeho, co jim vzápětí "vyšperkují" jejich skoro-sousedi, ale.. Tentokrát mi to pomalé tempo po více než polovinu snímku docela vadilo. Každopádně příznivci studen, dlouhých vlasů, rozmazaných fotek a vyzvánějících telefonů se svého dočkají. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Americké remake patří mezi moje nej. horory/thrillery.A tak není divu že jsem byla zvědavá na originál verzi,mnou zbožňovaného Kruhu.Originální verzi nelze upřít celkový námět,jednoduchost scén a celkem sympatické herce,ale vedle dokonalého remake pokulhává.Ten disponuje více propracovanějším vizuálem,neuvěřitelným nábojem,břitkostí scén ostrých jako žiletka a depresivněji brnká na emoce.Jak už napsal POMO - Jeden z mála případů kdy remake,předčil originál. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ázijských duchárskych horrorov o záhrobnej pomste mŕtvych som sa už presýtil. Vyhýbam sa tomuto šikmookému horrorovému subžánru. Už ma to nebaví. Keď som však niekedy okolo roku 2000 prvý krát videl japonský titul "Ringu", tak som na to čumel s otvorenou hubou a takmer som ani nedýchal. Vtedy to bolo niečo nové, nepríjemne desivé. Keď čienovlasá Sadako vyliezla zo studne a následne i z televíznej obrazovky, tak som sa skoro dosral od strachu. Film "リング" je dodnes pre mňa vrcholom kvalitného ázijského duchárskeho horroru. **** ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Detail oka Sadako na konci filmu patří muži. (TomikZlesa)
  • Postava Yamamura Shizuko je založena na skutečné postavě Mifune Chizuko, která se narodila v roce 1886 a měla dar předvídání. Když byla v roce 1910 prohlášena za šarlatánku, vzala si o rok později život. (TomikZlesa)
  • Ve scéně, kdy Asakawa (Nanako Matsushima) poprvé na recepci vyndá kazetu z obalu, je vidět, že kazeta je nejméně čtyřhodinová a nachází se přibližně v polovine. Když ale potom kazetu pustí, hned si ji přehraje, aniž by jí přetočila. (Soufil)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama