Reklama

Reklama

V blízké budoucnosti zasáhne planetu virus epických rozměrů. Infikovaných jedinců je víc než těch nenakažených a lidstvo ztrácí šanci na přežití. Jediná "naděje" spočívá v nalezení účinného léku. Poté, co nákaze podlehne celý New York, přijede lékařka Lauren do Los Angeles, aby se postavila do čela pátrání po přeživších a zachránila svou rodinu zabarikádovanou v jejich losangeleském domě. Laurenin cíl je prostý – vydat se se svým týmem do terénu ve snaze zachránit jedince bez známek nákazy a zachytit jejich zkušenosti na kameru, aby mohly být použity pro výzkum. Nic však pátrací četu nemohlo připravit na chaos, do jehož víru se dostane. Během jejich záchranné akce, kdy se snaží bránit před nakaženými čímkoli, co mají zrovna po ruce a svádějí urputný boj o své životy, sledujeme všechno z jejich úhlu pohledu – prostřednictvím kamer na jejich helmách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (71)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vírus epických rozmerov zasiahol celú planétu. Počet infikovaných prerástol nenakazených, čo značne znižuje šance na prežitie ľudstva. Jeho "jedinou" nádejou sa tak stáva vakcína, ktorá by nákazu raz a navždy zastavila, ale i vzhľadom k množiacim sa útokom, udržala infikovaných mimo zóny ľudí bez známok nákazy. Po páde New Yorku prichádza do Los Angeles štvorica ozbrojených, aby na upravenom autobuse zachránila toľko preživších, koľko bude v ich silách. V samotnej skupine sa nachádza aj Lauren, ktorá bola pred vypuknutím nákazy lekárkou. Avšak napriek celoživotnému poslaniu pomáhať druhým, bude táto skúsenosť pre ňu náročnejšia, ako sa pôvodne domnievala. Morálne zásady budú musieť ísť stranou. V sázke je totiž niečo omnoho dôležitejšie, ako je vnútorné presvedčenie. Nízky bouguet? ÁNO. Prepadák? KURVA, ani omylom!!! Potešil rôznorodý pohľad. Od prvej osoby, cez filmovo klasický, až po občasné zábery z budov či miestností. Mnohými nenávidený "F.F." by tak nemusel byť až takou prekážkou. Snaživé gore, ktoré síce spočiatku nebolo nijak prevratné či šokujúce, no spolu s výzorom nakazených, ktorí konečne nemali biele viečka jak puntiky na červených šatách, prispeli k celkovo kladnému vnímanie snímku. Masky v podobe vysiaceho mäsa či chýbajúcej polky hlavy by ale nikto očakávať nemal! Celý čas sa niečo deje, no aj keď snímok v úvodnej polovici pôsobí občas chaoticky, dejová linka je jasná, nijak nevybočuje, a dočkáme sa i pár prekvapení. Keď k tomu prirátam občasne dostatočne hutnú atmosféru, čumím ako k...t čo to ten Suits "spackal". Po slabučkom "Static" je toto riadna zmena, takže mala rada na záver - drž sa režisérskej stoličky Johny! - 75% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Banálnější zápletku na toto téma nešlo splácat a je to taková horší imitace lepších žánrovek. Tvůrci chtěli napodobit akční scény jako z Hardcore Henry, ale moc se jim to nedaří. Celý snímek vypadá hodně levně a spíše se měli pokusit o napínavou hororovou podívanou, než akční kousek, který nedává smysl. Žádná scéna nepřináší něco nového, postavy jsou člověku úplně ukradené a o atmosféře nemůže být ani řeč......3/10 ()

Reklama

TheDon 

všechny recenze uživatele

Point of view akční zombie řežba. Sice to není ze začátku moc přehledný, ale pak Jenda Obleky vypuká další bong a je z toho příjemná přehledná mega řežba. Já jsem spokojenej, masky, efekty, gore, akce. Nic nechybí, ani nelogický jednání ženských postav nechybí. Musím ještě vypíchnout scénu ve školní šatně, což byl naprostej gamerův orgasmus. Super. 80% P.s.: Akční sci-fi thriller určitě ano, ale v čem je to odlišný od World war Z, kde je v popisku napsáno horor? Prosím připsat. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Buď už jsem ze všech těch zombie a postapo filmů tak otrlý, že by mnou neotřásl ani mrtvák s chutí se mi zakousnuvší do krku a nebo film nebyl nic až tak fascinujícího. Už jsem toho viděl opravdu hodně a tak mne hned tak něco nepřekvapí. Scénář je tu už klasikou. Nákaza roznesená komáry (důvod vzniku nevysvětlen) se šíří mezi populací. Armáda rozlišuje 5 stupňů stádií nákazy. 1 - pacient o sobě ví, je klidný, lehce krvácí z uší, je předpoklad úspěšné léčby. 5 - z nakaženého se stává agresivní bestie, velmi rychlá, silná a žravá... To mezi nestojí za koment. --- Jako v jiných filmech tu máme armádou drženou část města, kde jsou lékaři a vybavení a zbytek zamořeného světa... Tam vyráží teamy hledat a zachraňovat nenakažené vždy ve složení řidič, dva vojáci a lékař. Divák je vyslán s jedním z těchto teamů do terénu a díky přítomným kamerám na helmách sleduje on-line záchrannou operaci jiného teamu, se kterým byl přerušen kontakt. Nevím jak vás, ale mně ten třesoucí se helmozáznam spíše prudil. Film byl navíc celkem zbytečně plný násilí. Ano, leckomu možná poklesla čelist, protože jsem to já, kdo často kritizuje nedostatečná ,,filmová'' zranění po všelikých zásazích palných, bodných i sečných zbraní. Ale tady mi to přišlo prostě zbytečné. Film obsahoval i spoustu nelogičností. Od nepoužívání nočního vidění po zaflákané čelní okno busu od krve. To řidič neměl stěrače? To nechtěl vidět dobře ven? L.A. po nákaze bylo uděláno celkem dobře, divák uvidí pár vyrabovaných ulic. Zaujalo mne, že světla semaforů jela dál, nákaza nenákaza. Některé ohně však působily dost digitálně a tak asi nejvíce zaujaly ty vylidněné ulice, hlavně večer. Celé to smrdělo nedostatkem chechtáků... Pokud chcete vidět pravou pandemii, pusťte si pilot Walking Death. Nad to zatím není. Dávám za dva testovací terčíky. * * ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Může to být, z jakého chce pohledu, ale tenhle film prostě nedovede zakrýt, že nemá na to, aby vyprávěl nějaký skutečně nový příběh, ale prostě jen omílá to, co bylo již tolikrát omleto. Tohle není nic jiného než survival snímek, v němž se vyskytují zombie, anebo něco jim velmi podobného. Trochu nuda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Původně mělo jít o film z pohledu jedné osoby. (kellne)

Reklama

Reklama