Reklama

Reklama

Pitbull: Nové pořádky

(festivalový název)
  • Polsko Pitbull. Nowe porządki (více)
Trailer

Obsahy(1)

"Stane se vražda. A já u toho budu. A říkám ti to jen proto, že mi to nebudeš moci dokázat." S těmito slovy se Boguslaw Linda, v roli gangstera zlomeného minulostí, vrací na plátna kin. Ve filmu Patricka Vegy Pitbull. Nové pořádky se takto vysmívá policistovi přezdívanému Majami z mokotowského (čtvrť ve Varšavě) policejního oddělení. Když Majami začíná rozpracovávat skupinu gangsterů, jeho cesta se protne s policisty z předchozího Pitbulla - Gebelsem, Igorem a Barszczykiem. Ukazuje se, že oddělení vražd z paláce Mostowskich (zde sídlí Ředitelství policie hlavního města) vyšetřuje mokotowskou skupinu v případu "Gangu sekáčů prstů", který je zodpovědný za sérii únosů a zabíjení. Policisté z obou oddělení začínají chápat, že narazili na jednu z nejsilnějších kriminálních organizací v Polsku, a pokud chtějí uspět, musí spolupracovat. (kamals)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nesmírně vtahující a vrstevnatá záležitost z Polska, vedle níž tuzemské počiny stejného žánru vypadají jako pořady pro děti předškolního věku. Pitbull. Nowe porządki Vás především zaujme svým příběhem a neuvěřitelnou plejádou postav, v nichž se ale díky svižnému a přehlednému scénáři nebudete ztrácet. Rovněž zde musím zmínit i kameru a nekompromisní akční stránku, která je zde dotažena téměř k absolutní dokonalosti. Ve finále tedy zamrzí pouze občasná hluchá místa, které už tak dlouhou stopáž ještě více natahují. Až na tento detail se ale jedná o povedené a syrové dílo, které byste rozhodně neměli minout. Skvělá práce! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

S prvním Pitbullem neexistuje vlastně žádná souvislost, kromě existence několika stejných postav a že tu máme další drsnou police story po polsku. Parádní akční krimi ovšem bez mainstreamové vyprázdněnosti.  Syrové a kruté, ale až příště i  naturalistické.  Linda opět dokazuje, že pro role hajzlů se zkrátka narodil stejně jako třeba náš pan Přeučil.  Ale není to jen o něm, pro mě zatím neznámí herci tu sehrávají nepočítaně malých či větších, krutých, absurdních a mnohdy i směšných (obrovský trotl přezdívaný Strach je k nezaplacení) etud, které dohromady dávají až ohromující mozaiku drsného kriminálního příběhu o cajtech a gangsterech. A hranice mezi nimi je velmi tenká.   Cztery, kurwa. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pecka! Vega stvořil nekompromisně brutální akční jízdu, která si v ničem nezadá s tou nejšpičkovější západní produkcí. Už úvod s vykopanými mrtvolami a rvačkou mezi Legií a Lechem hodně navnadil a neutuchající tempo nepolevilo ani v následujících dvou hodinách plných vydírání, střílení, mlácení či bodání. Šťastná ruka zafungovala i v případě castingu, protože dokonalejší parchant než Linda by se v Polsku těžko našel a nedovedu si představit, že by šel po něm někdo jiný než Stramowski. No a na té Maje Ostaszewske něco je i v tomhle věku. To, že se vše odehrávalo v Polsku, tedy v reáliích nám blízkých, už bylo jen tou pomyslnou třešní. 90% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný nářez, kde je dost pozitiv i negativ. Pozitiva - surové, někdy i dost temné, polští chuligáni, negativa - zkratkovité, přepálená stopáž i tempo, některé slabší herecké výkony. Kdyby se více vypiloval přespeedovaný scénář, občas se zpomalilo a šlo se na věc trpělivěji mohlo to být fakt skvělé. Každopádně svěží počin s potenciálem. 69%. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

U polských krimi thrillerů je potřeba přečkat první čtvrthodinu. Vystříkají se a pak přece jenom trochu zvolní. Nepřehlednou akci nahradí děj a pak už si v tom rochním. Běda ale, kdybych od toho na pět minut utekl, nevěděl bych, kdo je kdo. I tak je těžký se v té záplavě postav spolehlivě vyznat, občas musím trochu fantazírovat a věřit, že jsem to trefil. Znovu jsem se ale utvrdil v tom, že česká kinematografie kouká té polské na záda. Pokud na ni tedy vůbec dohlédne. ()

Galerie (86)

Související novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (více)

Reklama

Reklama