Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdo miluje kočky, tak tohle je jeho film, prostě ho musí vidět. A navíc tuhle pohádku napsal sám život. Miluji Tě Bobe, držím Ti palečky Jamesi, držte se oba a myslím, že se ti třásly i nohy, když se na vás přišla podívat i krásná princezna, vlastně již vévodkyně Kate. Moc příjemný film a svým způsobem i motivační pro ty, kteří bojují jako James. A já tomu filmu dám plný počet, aby se dostal ještě výš a třeba to někomu může pomoct......co já vím, myslím, že někteří to zde také tak udělali. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi kočky, tak pochybuju, že neskončíte s plným počtem. Nádherný, lidský film, kterak člověka zachrání zvířecí přítel, přece nemůže být špatný. Celých 103 minut jsem na tento příběh koukal se zaujetím a říkal si, jak jsou lidské cesty nevyzpitatelné, a že se na světě může stát opravdu cokoliv. Bylo mi hezky. Režisér si dal opravdu tu práci, aby z Boba udělal hereckou celebritu. A to se přitom jedná o totožného kocoura, o kterém tento film je. No a když k tomu všemu přičtete příjemnou hudbu, tak vězte, že si budete přát, aby takový příběh nikdy neskončil. Po shlédnutí filmu jsem trošku googlil a musím říct, že tento film je vzorový příklad toho, jak jsem rád, že existují filmy, které mají jasný začátek a konec. Skutečnost totiž občas může být daleko smutnější...opravdovější. Ale o tom tenhle film není a tak nezbývá než opravdu doporučit. Dlouho jsem neviděl hezčí lidský příběh, jako je tento. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* ve své podstatě příjemný a povzbuzující příběh, kterému k vyššímu hodnocení dodává autobiografická stránka. Na druhou stránku mi nepřišel ničím výjimečným a pokud nebudu závislák, tak mi nic nepřináší. Je však fajn, že je na světe tolik lidí (a koček), kteří podobným lidem pomáhají a neodradí je, když je šance na návrat do běžného života, tak titěrná, což film taky hezky ukazuje. Prostě jemně nadprůměrné tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Kocour Bob s nadpozemskými terapeutickými schopnostmi, které by mu mohl závidět lecjaký psycholog. Přitom nepoužil nic zásadního, jen svůj atraktivní vzhled a kouzelný kukuč, aby zachránil jeden skoro zbytečně promarněný život. Našel si drogami zbídačeného Jamese, který se pokouší vrátit do normálního života. A svým kouzlem ho donutil, aby se o něj začal starat a tím ho vlastně nakopl, aby začal fungovat. Jak prosté a jak účinné. Bez něj by to James zřejmě nedokázal, to bylo nejvíce zřejmé ve chvíli, kdy Bob uteče a pár dní se neukáže. James zažívá nejkrušnější chvíle a nepřeje si nic víc, než aby se Bob vrátil, protože bez něho pro Jamese nemá život smysl. Bob svým charisma převálcoval i roztomilou Betty, která jistým způsobem mohla být další pomocí v Jamesově životě. Krásnej příběh ze života, bez váhání 100%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Občas môžeme nájsť tých najlepších priateľov tam, kde by sme ich najmenej očakávali. A môžu nám pomôcť prekonať najťažšie momenty nášho života. Tak ako v prípade závislého Jamesa, ktorý jedného dňa skombinuje metadon s heroínom a skoro príde o život. A uvedomí si, že takto viac už žiť nechce. A pustí sa do programu, ktorý ho má pripraviť opäť sa postaviť na nohy a bojovať so svojou závislosťou. Jeho najväčším pomocníkom sa mu tu stane ale ryšavý kocúr, ktorý dostane meno Bob. Alebo sám chce, aby sa tak volal. Každý rok objavím aspoň jeden skutočne feel good film, ktorý môžem odopúčať. V 2015-om sme mali Like Sunday, Like Rain a minulý rok to bolo Jack Of The Red Hearts. A presne sem zaradím aj tento film. Pretože mám pocit, že veľmi dobre spracovaným príbehom, veľmi dobrou myšlienkou a veľmi dobrým spracovaním sa z toho stáva jeden skutočne príjemný film s dobrými humornými, silným dramatickými momentami a môžem to len odporúčiť. To priateľstvo medzi Jamesom a Bobom je veľmi uveriteľné a veľmi silné. A robí tento film skutočne príjemným zážitkom. Čeknite si ho a uvidíte, či si tento kocúr získa aj vaše srdce. Lebo ho má rozhodne na správnom mieste. Hodnotenie: A ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • Do role Boba skúšali obsadiť viacero mačiek, ale Bob nakoniec stvárnil sám seba vo väčšine scén. (einar)
  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)

Reklama

Reklama