Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Celý život trávime tým, že sa snažíme dostáť predstavám, ktoré si o nás ľudia vytvorili. Snažíme sa plniť povinnosti a očakávania druhých, pokiaľ je to možné s úsmevom na tvári. Nie každý ustojí stále sa zvyšujúci tlak zo strany zamestnávateľa, partnera či rodiny a celkove spoločnosti. Málokto má v živote človeka, ktorému sa vysťažuje, ktorý ho pochopí, poradí či rozosmeje a ocení. Tento príbeh je o tom, že keď už si myslíte, že ste o všetko prišli, váš život nikam nevedie a ste zbytočný, je to len preto, lebo nemáte zvieratko:) Myslím, že každý potrebuje motiváciu a cieľ a pocit, že je potrebný. Bob splnil všetky túžby, ktoré James mal, bol mu priateľom, verným spoločníkom, prejavoval mu lásku a dal mu pocit užitočnosti. Pomohol mu viac, než hromada ľudí v jeho živote. Naučil ho byť nesebeckým, silnejším a lepším človekom. Toto je vlastnosť, ktorou zvieratá disponujú a to všetko bez jediného slova. Zvieratá vás nevysmejú, neodsúdia, nekritizujú a nepodrazia. Krásny príbeh. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Při každý scéně s kocourem jsem se rozplýval nad jeho roztomilostí. Ten celej film skutečně táhne, né že by herci byli špatný, ale celkově mi dialogy nepřijdou moc dobrý, postavy tam probíraj divný věci, spíš mi přišlo, jako kdyby to byla pouhá kulisa pro kocoura, aby se mohl vyřádit. Hlavní herec to však zvládl dost dobře, chybí zde však pořádná drama, protože to nejhorší období je interpretováno stylem několika scén, které jsou za sebou rychle prostříhané, takže se do toho nejde tolik dostat. Prostě mi to přišlo prostříhaný, aby se film dal charakterizovat jako rodinný. Cenim však skutečného Jamese, kterej po úspěchu v životě, se začal starat o zvířátka na ulici a o lidi bez domova a přeju mu ať se mu daří. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Šablonovité až běda. Feel good pasáže střídají pasáže, kdy se hlavnímu hrdinovy neděje vůbec nic hezkého a vše zachrání až kocour Bob. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi, které skutečný James Bowen sepsal do knižní formy a následně vznikl film. Je super, že reálný Bob si většinu scén zahrál i sám. Pro milovníky koček totální povinnost. Pro ostatní docela příjemná podívaná bez větších překvapení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hezký, civilní příběh o tom, jak se jeden člověk dovedl vyrovnat s drogami, které dlouhodobě užíval. Film je vlastně zpovědí natočenou podle knihy, a kočka tentokrát neslouží jen jako nějaký rádoby líbivý nástroj na diváka, ale jako jediná terapie, která dovedla Jamesovi pomoct. Příběh není zbytečně vyhrocený, je to dobré. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Kočičí, milé, přátelské, nadějné, pravdivé, obyčejně nenáročné. Byl jednou takhle jeden týpek, co si léčil svůj dětský život drogama. Jako dospělý ale dostal chuť žít, a dostal šanci a byt. Jednou potkal ve svém bytě kocoura, oni se skámošili, brnkali spolu na kytáru vydělávali si na kočičí konzervy, dostali se ze závislosti a měli se fajně. Příběh to byl hezký, knížka taky nebyla zlá, a to je vše. Herecký Bobík byl teda mocinky krásný. "..přišel za tebou z nějakého důvodu.." ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Při natáčení měl Luke tu výhodu, že roli Betty dostala Ruta Gedmintas, jeho přítelkyně, se kterou chodil už několik let před prací na tomto filmu. (ČSFD)
  • Na premiéru filmu ve Velké Británii dorazili i členové královské rodiny. Po premiéře se vévodkyně Kate setkala s tvůrci filmu včetně kocoura Boba (Ganka)
  • James (Luke Treadaway) v jednu chvíľu použije knihu "Myši a muži" od amerického spisovateľa a nositeľa Nobelovej ceny za literatúru za rok 1962, Johna Steinbecka. (mivr)

Reklama

Reklama