Reklama

Reklama

Weiner

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Americký politik Anthony Weiner se neblaze proslavil skandálem, po němž v roce 2011 rezignoval na post kongresmana za Demokratickou stranu. Na veřejnost se dostala jeho svérázná intimní fotografie, kterou sdílel na sociálních sítích. Dokument sleduje jeho pokus o návrat do vrcholné politiky. Weiner bojuje o post newyorského starosty a nechává filmaře velmi zblízka nahlížet do zákulisí své volební kampaně. Svých sexuálních dobrodružství se ale navzdory skandálu a podpoře své ženy nevzdává. Sledujeme Weinerův marný boj s médii, která až umanutě soustřeďují svůj zájem na jediné téma. Snímek inspiruje k zamyšlení nad hranicemi soukromí, nad silou médií i nad soudností politiků. (Jeden svět)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (4)

Stegman 

všechny recenze uživatele

Co si z toho vzít? Někdo vidí poselství filmu v tom, že se nemá "myslet pérem" (existimi), někoho jiného film zase inspiruje k "zamyšlení nad hranicemi soukromí, nad silou médií i nad soudností politiků" (obsah Jednoho světa). Nic proti, tahle témata tam určitě jsou podstatná. Dost mě ale překvapuje, že nikdo nezmiňuje pro mě ještě jednu zásadní věc: pokrytectví americké společnosti. Co tamější média a lidi (v liberálním New Yorku!) dokážou roztočit za kolotoč kvůli takové prkotině, nad tím zůstává rozum stát. Doufám, že něčeho takového se v naší kotlině jen tak nedočkáme. __________ EDIT (po prosazení hnutí woke, obviněních vůči Dominiku Ferimu...): Uběhlo 5 let a svět se poněkud změnil, tak sem přidám malý dovětek: Tehdy jsem vůbec netušil, že posílání fotek vlastních penisů ženám (tzv. dickpic) je ve společnosti tak rozšířená činnost. Myslel jsem, že to dělají jen úchylové a cvoci. (Kdo jiný by na sebe vyráběl kompromitující materiál?) - Teď už vím, že to není prkotina, ale patologický jev, který se objevil už i v naší kotlině (byť novinář J.Hošek žil dlouho v Británii) a je nutné se vůči němu vymezit. Na druhou stranu fakt nejsem zastánce lynčů, a to ani mediálních. Všichni by měli znát míru: souzení i soudci. ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDNI SLOVO: Dokument sleduje charismatickeho demokratickeho politika a jeho kampan, kdy se po skandalu se "sextingem" snazi vratit do vrcholne politiky. Pro nekoho, koho politika nezajima, absolutne o nicem. Pro me velmi zdarila sonda do politickeho zakulisi podivne zeme US and A. 4/5* ()

Reklama

existimi 

všechny recenze uživatele

Sranda, kterou nevymyslíš, tyjo. Weiner ale ano. Vlastně spíš jeho "kašpárek" ano. Poselství dokumentu je jasné: "Chlapi, myslete hlavou a ne pér..., může vás to stát všechno." ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Kdyby s tímto příběhem vznikl klasický hraný film, měl bych ho za zábavnou, absurdní komedii ve které si tvůrci pustili představivost na špacír, jenže ono se jedná o skutečný příběh, který je stále zábavný, ale zároveň díky své autentičnosti také značně šokující a smutný. Aféra Anthonyho Weinera je poměrně známá a hutně medializovaná, nicméně i tak nabízí dokument spoustu nových skutečností a díky bezprostřednímu přístupu do zákulisí života hlavního aktéra a jeho následné sebereflexi se jedná o neskutečně upřimné dílo, které se kouká na komickou aféru vážně a ukazuje, jak zásadně a negativně ovlivňuje životy všech zúčastněných. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama