Reklama

Reklama

Animovaný život

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Owen Suskind byl až do svých tří let zdánlivě zdravé dítě. Pak ale přestal mluvit a následně mu byl diagnostikován autismus. Jen náhodou přišli jeho rodiče na způsob, jak s ním komunikovat pomocí replik z filmů Walta Disneyho. Animovaný život je dokumentem, který doslova „mluví filmem" a dokazuje, že možnosti lidské komunikace jsou bezbřehé. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (12)

Tft 

všechny recenze uživatele

Life animated je příjemný dokument, který funguje jako okno do života člověka, kterému animované filmy doslova změnil život. To že dokument hraje hodně na divákovi city je jasné, přece jen se jedná o téma, u kterého se s tím tak nějak počítá. Vyvažuje to ale styl vyprávění doplněný o kreslené pasáže, které jsou pro takový tip dokumentu nadmíru kvalitní a do konceptu dokumentu skvěle zapadají. Pohled všech členů rodiny na komplikaci, která provazí jejich život nejlépe vystihuje bratr Owena, který má na celou situaci svůj pohled a v dokumentu řeší svůj přístup k dané situaci a to funguje jako zajímavé porovnání s rodiči Owena, kteří vyprávějí spíš o minulých časech a o tom jak Owen vyrůstal, zatímco jeho bratr spíš hledí do budoucnosti se starostí co bude dál. Sice se jedná o dokument o neveselém tématu, který však svým podáním vyzní pozitivně. 75% ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Milá sonda do života jednoho autisty, Owena Suskinda. Je natočená velmi "americky", utříděně a strukturovaně, s mnoha svědectvími jeho blízkých, a dobře mapuje cestu, po které Owena došel až do současnosti. Měl dle mého názoru velké štěstí, že jeho rodiče objevily způsob, jak s ním komunikovat a jak mu svojí láskou pomohli zakotvit v "našem" světě. Owenův otec, Ron Suskind, film produkoval a zakončil tím přerod dezorientovaného a nepochopeného vedlejšího hrdiny v hrdinu hlavního. Velmi zajímavě vyznívá srovnání s jiným filmem MFF Karlovy Vary 2016, Normálním autistickým filmem. Animovaný život stojí na pomezí čtyř hvězdiček. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Je to milé, ale většina filmu jsou mluvící hlavy dnes už dospělého Owena a dalších lidí. Archivních záběrů je málo a animovaných pasáží (z Owenova vymyšleného světa "Land of Sidekicks", který obývají sidekickové z disneyovek, se kterými se ztotožňoval více než s hlavními hrdiny) taky. 30 minut stačilo by. ()

campix 

všechny recenze uživatele

[KVIFF - 2016] Strašně těžko se to hodnotí. Animovaný život je totiž příběh Owena Suskinda, který je od tří let autistou a cestu zpět k ,,normálnímu,, životu si vybojoval hlavně díky Disneyho animovaným filmům. Asi tedy tušíte jaká je to ždímačka emocí. Mně osobně to v tomto případě ani tolik nevadilo, ale dokážu pochopit uživatele s opačným názorem. Dokument je vkusně doplněn o animované sekvence, které jsou asi to nejlepší na filmu, ale mohlo jich být rozhodně více. Zároveň také trailer zaujal více, svojí kouzelnou hudbou a náladou. Ta se nepovedla v plné míře přenést do plné stopáže. I přesto se jedná o výborný a zajímavý dokument. ()

Galerie (16)

Související novinky

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

Reklama

Reklama