Reklama

Reklama

13. komnata - Speciální série k 10. výročí pořadu (2016) (série)


13. komnata Nadi Urbánkové (S12E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Známá zpěvačka zažila krach podnikání, exekuci i zhoubnou nemoc, kterou s optimismem sobě vlastním překonala. Další osudy hrdinů 13. komnaty ve speciální sérii k 10. výročí pořadu.

13. komnata zpěvačky Nadi Urbánkové se vysílala před devíti lety. Pětinásobná držitelka Zlatého slavíka se v ní otevřeně přiznala, že to, po čem nejvíc v životě toužila, byla láska a fungující rodina. Byť prožila několik vztahů, které vždycky brala vážně a věřila, že její protějšek také, její muži ji většinou zklamali. Po sametové revoluci se provdala za švýcarského lékaře českého původu. Opustila Česko i milované zpívání a odjela s manželem do zahraničí. Zdálo se jí, že konečně našla toho pravého, protože všechno vypadalo nadějně, po čase se manželé dokonce vrátili do Čech a založili zde lékařské zařízení. Jenže poté idyla skončila, ukázalo se, že nové podnikání stálo na podvodu a Nadě zbyly po dramatickém rozchodu i konci podnikání obrovské dluhy. Zažila, jak je pro člověka zničující exekuce, znovu prošla dramatickým rozchodem s nejbližším člověkem.

Díky své neuvěřitelné chuti do života a pokoře Naďa tuhle kapitolu uzavřela, vrátila se ke zpívání, našla radost a klid daleko za Prahou. Ke svým sedmdesátým narozeninám si dala dárek: důkladnou preventivní prohlídku. Ta však Nadě zasadila další ránu: odhalila rakovinu. Během několika dní zpěvačka podstoupila odstranění obou prsů, následovala radioterapie a chemoterapie. Kdo a co jí v té době pomáhal a jak se jí po nemoci žije dnes? O tom bude s optimismem sobě vlastním vyprávět ve své 14. komnatě. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po devíti letech se pořad opět vrátil k Nadi Urbánkové. Mezitím přišla o všechny finance a zasáhla ji rakovina. Přesto se vrátila ke zpívání a život ji i nadále baví. Takové to klasické televizní povídání bez nějakého zásadního momentu. Hudební režie: Eva Javůrková ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama