Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší mejdan je ten poslední. Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy ... Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (97)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která se vedle (prozatím) obou dílů Fakjů pane učiteli řadí mezi nejlepší kousky, které nám v poslední době Německo nabídlo. Vtipné scény fungovaly velice dobře, stejně jako ty pochmurné. Nejeden uživatel Nejkrásnější den srovnává s Klepáním na nebeskou bránu, a proto jsem se rozhodl onen starší snímek též zhlédnout. Oba filmy mají něco do sebe, a i když si Nejkrásnější den od Klepání vypůjčuje nejeden motiv, tak mi přišel více humorný a přímý vůči divákovi. Zkrátka slušně natočený film, který disponuje sympatickým obsazením a dobrým (byť dříve použitým) námětem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to taká milá vykrádačka všetkého nemeckého, čo sa natočilo za posledné roky od Klopania po Fakjú. Ani to by mi nevadilo, keby scenárista, režisér a predstaviteľ Benna v jednej osobe nepopracoval trochu viac na svojej práci. Takto vznikol len smutno-veselý príbeh smrteľne chorých mužov bez nápadov. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Rakovinky a iné šmaky predávajú. Uvedomili si to aj Nemci a tak vykradli susedný obrovský hit na túto tému z pred pár rokov, dali tomu trochu svojej fazónky, humoru a odjebali sa za lepšími kulisami kamsi do Afriky. Stále je to však desná blbosť, ale príjemnejšia. Vtipnejšia. Vilko a zopár podobne orientovaných ľudí pri tomto isto vypustí slzu a pošle pár krvavých petrošekelov na nejakú nadáciu alebo daruje obličku alebo neviem. My ostatní sa občas uchechtneme a povieme si, že to mohlo byť kludne o 15 minút kratšie. 2 z 5 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Filmov o umieraní tu už bolo... júj a koľko. No ale musím uznať, že v tomto prípade nepadla kosa na kameň, užil som si celkom pohodový a smutný príbeh o dvoch chlapíkoch (resp. chalanoch) čo sa rozhodli svoje posledné dni využiť naplno. Oceňujem tiež humor, ktorý sa tu občas vyskytol, najmä v podaní Andiho. Niektoré pasáže boli síce nudnejšie a mal by som pár menších výhrad aj k záveru, ktorý mi prišiel zbytočne patetický (len aby bola nejaká zápletka a twist), no celkovo som spokojný. Hlavne keď uvážime, že som tohto námetu už prejedený. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Když jsem si poprvé uvědomil, o čem by to mělo být, obracel jsem oči v sloup a kroutil při tom nechápavě hlavou. Podobných filmů už jsem přece v posledních letech viděl X... WTF? Nejkrásnější den má ale plné právo na existenci. Je to krásný film, jehož tvůrci si ho přáli mít krásný a dali si na tom úžasně záležet. Od A do Z je to ale film, žádnou velkou realističnost od toho nečekejte. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama