Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Kdysi dávno tu žili tací, jež měli nadlidskou sílu a dlouhověkost. Své síly používali k ochraně lidstva před katastrofami... Lidé je uctívali... ale jen málo se ví o tom nejsilnějším, který byl nazýván „Noblesse" (Šlechtic)..."

Krátký film podle manhwy (termín pro korejský komix) zpracovává její dva příběhy. Nejmocnější upír Cadis Etrama di Raizel se probouzí po 820 letech v současném světě, který je pro něj zcela neznámý. Aby se snáze zorientoval, vyhledá svého služebníka Frankensteina, který je ředitelem střední školy. Nastoupí do této školy jako student a hned se sblíží s trojicí spolužáků, kteří jej považují za cizince a snaží se mu pomáhat. Je tu však také jakási Organizace upírů s podivnou hierarchií a vztahy, která Šlechtice hledá, aby ho mohla využít k dosažení svých cílů. Níže postavení členové však evidentně nevědí, koho vlastně hledají a jaká je jeho skutečná síla. Pátrání členů Organizace po Raiovi, jak mu spolužáci říkají, udělá z jeho nic netušících lidských přátel nepohodlné svědky a vystaví je tím smrtelnému nebezpečí... (bergenia)

(více)

Recenze (1)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

32 minutová "úvodní" jednohubka dělaná podle manhwy. *** Jednoduše řečeno se po 820 letech probudí nejsilnější upír, aby zjistil, že se probudil do úplně jemu neznámé doby pokročilých technologií současnosti. Proto najde svého služebníka, který je mimochodem momentálně ředitelem školy, aby zjistil jak se věci mají. Ten mu navrhne, aby se zařadil mezi jeho studenty, aby mohl lépe poznat danou dobu. Zde se seznámí s několika studenty, v jejich společnosti se rád zdržuje a snaží se od nich co nejvíce přiučit. Jenže tu existuje určitá organizace upírů, která se ho snaží najít a využít ho. Proto dostane své "přátele" do nejednoho nebezpečí.*** I když je to jen malý úvodní kousek, tak mě to celkem zaujalo. Kdo by neměl rád nějaké ty příběhy o upírech nejlépe zamixován do současné doby. Krom toho je tu celkem dost sympatických postav, které bych řekl jsou celkem vyvážené. Akce se tu člověk taky celkem dočká, i když nic dlouhýho, protože je to přece jen jednodílovka a to samé komediální stránky, která má také určitou úroveň (viz onen oběd nebo hraní). Trochu mě akorát zklamala ona přeměna onoho záporaka, která byla přehnaná a pak samozřejmě onen bishounen prvek, který je spíše zaměřen na dámské publikum. Animace je jinak celkem dobrá a hudba není nějak extra výjimečná. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama