Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (547)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Každému autu jednou dojde šťáva, muselo to přijít. Rodina je základ nejen státu, ale především celé série Rychle a zběsile. Toretto family je znovu středobodem vesmíru a to doslova. Devítka doplácí na nevýrazného Cenu, nevyužitou Theron a komickou snahu zařadit všechny živé i mrtvé postavy do děje. U předchozích filmů přepálená akce ani stopáž příliš nevadily, ale tady už jsou otravné obě. Lin hodně zklamal. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Tupé akční filmy jako Rychle a zběsile pracují s jednoduchým pravidlem – musí se v nich dít dost zajímavých věcí na to, aby člověk neměl důvod zabývat se tím, jak moc nedávají smysl, kolik se v nich poruší fyzikálních zákonů a že je to vlastně celé volovina. Devátý díl téhle autíčkářské série to nezvládl. Justin Lin režíruje překvapivě znuděně a nenápaditě a jeho akční scény jsou o úroveň horší než to, co předváděl ve starších filmech, nebo s čím přišli jeho pokračovatelé. Jo, pořád to tu bouchá, do něčeho se bourá, odněkud padá, rychle se jezdí a ještě rychleji řadí. Ale oproti předchozím dílům tu prostě není nic, u čeho by si člověk řekl „wow, tohle bylo tak cool, že je mi jedno, že Vin Diesel neumí hrát a nemá krk.“ Navíc bohužel zmizely všechny zábavné charaktery a postavy, které byly schopné s Dieselem držet krok a usazovat ho, takže tu je teď jen on jako alfamachoborec a kolem něj pobíhají šášulové, jejichž původním úkolem v sérii bylo dělat humor a teď se marně pokoušejí tvářit jako hrdinové. Upřímně existuje někdo, koho reálně zajímá cokoliv o postavách Tyrese Gibsona, Ludacrise nebo Nathalie Emmanuel? Diesel je v tom sám. Cena vážnou hereckou polohu naprosto nezvládá, Charlize Theron má víceméně větší cameo a celé se to vleče odnikud nikam a i u těch nejpovedenějších akčních scén si člověk řekne maximálně „OK, ale posledně jste to zvládli o dost líp.“ Deváté Rychle a zběsile je pravděpodobně stejně pitomé jako předchozí díly. Jen je to díky unylé akci a nenápadité režii mnohem víc vidět. A mnohem větší dřina dokoukat. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile se vyvinulo zajímavě špatným způsobem. Zatímco při sledování minulých dílů jsem si mnohokrát řekl "To snad nemyslí vážně!" a bavil jsem se tím, jak krásně pitomé to je, tentokrát jsem si několikrát řekl "Oni to snad myslí vážně!", kroutil jsem hlavou, zíval a nechápal, proč je to taková telenovela a proč i ty akční scény jsou taková nuda. Po šestém dílu nejhorší část (ne)celé série. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem si myslel, že tady skončí tvůrčí štěstí. Že zkrátka nejde přeskočit tolik žraloků, aby do sebe i tentokrát zapadly rovina akčně-přepálená i ta rodinná. Jenže zapadly. Jakkoli je třeba úvodní honičku nutné sledovat s předem zvýšenou shovívavostí a úplné finále je až trochu nafoukané plivnutí haterům do tváře, zbytek mi bezmála učaroval. Tisíckrát přežvýkané fráze totiž v Dieselově podání fungují i tentokrát a v kombinaci s terminátorem Cenou se příběhově trefilo do černého. Vzpomínky na dvacet let starý originál, krátká návštěva zapomenuté smykové odbočky, emocionální pomrkávání na postavy, které už v ději nejsou - všechno funguje. Pro skalní fanoušky jde (snad) o ohňostroj radosti.  Cheesy nálada víc než kdy předtím, o hladině popcornového adrenalinu to ale platí úplně stejně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nekonečná série se nám dostala do neuvěřitelné 9. části a bohužel do ní čím dál více pronikají "hluboké" myšlenky Vina Diesela pro kterého je nejdůležitější rodina. To divákům cpe už od prvního dílu ale nyní už je to skoro až parodie. Každopádně i přes nízké hodnocení a celkově horší ohlasy, přináší film to co diváci očekávali a co chtějí někdy od 5. dílu. Jen zde spousta dobrých věcí chybí (Statham, Johnson) a spousta špatných přebývá (Dieselovi stmelující kecy, let do vesmíru a ve své podstatě i nemastný neslaný Cena). Já se naštěstí nenudil, nebyl jsem zhnusený a akční scény si docela užil. Jen mám trochu obavy, kam nám tato série míří. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Stříbrnočervené auto s raketovým motorem je ve skutečnosti Pontiac Fiero z roku 1986. (TheSlezy)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Během natáčení se ošklivě zranil dublér Vina Diesela, Joe Watts. Při skoku z balkónu si poranil hlavu a z placu jej musela ihned odvézt rychlá záchranná služba. (mokki5)

Související novinky

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

02.01.2022

Herec Dwayne Johnson (Red Notice) byl nucen znovu veřejně potvrdit, že se do filmové série Rychle a zběsile coby detektiv Hobbs už nevrátí. Za vše může jeho spor s hlavní hvězdou Vinem Dieselem … (více)

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Reklama

Reklama