Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) si myslel, že si konečně bude moci začít užívat klidný život s Letty (Michelle Rodriguez) a synem Brianem, jenže pak se ozvala jeho minulost. V týmu lumpů, kteří se rozhodli ovládnout svět, figuruje i člověk, který je stejně odvážný a nebezpečný jako Dom. A taky skvěle řídí. Koneckonců je to jeho bratr Jakob (John Cena). Rozešli se ve zlém po smrti otce a je jasné, že pokud se jejich cesty znovu zkříží, bude je to asi oba hodně bolet. A protože Jakobovi pomáhá s realizací jeho plánů geniální hackerka Cipher (Charlize Theron), se kterou jsme se seznámili v předchozím díle, musí Dominic tváří v tvář přesile dát znovu dohromady „rodinu“ rychlých a zběsilých řidičů. S nimi se vydá na neuvěřitelnou štreku, která vede přes Londýn, Tokio, středoamerickou džungli a historické uličky Edinburghu až do Ázerbájdžánu. Tam všude budou porušovat dopravní předpisy a fyzikální zákony a pokoušet se přitom zachránit svět. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (547)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak má Naftův multikulti klubík lobotomizovaných autokokotin další zářez na turbodmychadle a je to opět mokrý sen pro každého, kdo má v rodině nějakého toho nesnesitelného vypatlaného pičuse, kterému je třeba dát druhou, třetí, čtvrtou, ba i pátou šanci. A pokud se nezlepší ani takto přešancován, nezbývá než jej se slzami v očích obejmout, poplácat se otylou rukou po krajině srdeční a s upřeným mongoloidním výrazem mu do xichtu pomalu vyslabikovat slovo „FA-MI-LY“. To je totiž tutovka, hloupý zmrd jde ihned do sebe, ke všem se tulí, ňuňá s kýčovitými dětičkami a je z něj jako čvachtnutím kouzelného neuronového projímadla doživotní správňák a pyjonýr. A co se, znovu krutě promyšleného, intelektuálně vyzývavého a zapeklitě komplikovaného, děje s hlubokým filosofickým přesahem týká, je to nachlup takto: (Za neustálého doprovodu čokorecitátorů v pozadí) Hn-hn-hn-hn-hnnnn - spektakulární a fyzikálně obskurní výroba autovraků 1, hn-hn-hn-hn-hnnnn - trauma z dětství a trapný padouch 1 se zjevnou šancí, hn-hn-hn-hn-hnnnn - porce kýčovitých rodinných hovnot 1, hn-hn-hn-hn-hnnnn - spektakulární a fyzikálně obskurní výroba autovraků 2, hn-hn-hn-hn-hnnnn - trapný padouch 2 zjevně bez šance, hn-hn-hn-hn-hnnnn - porce kýčovitých rodinných hovnot 2, hn-hn-hn-hn-hnnnn - Nafta v úzkých, porce kýčovitých rodinných hovnot 3, hn-hn-hn-hn-hnnnn - „Co bych si tak ještě zařídil? Tak třeba Corvetoplán, tak šup s ním na orbitu!!!“, hn-hn-hn-hn-hnnnn - spektakulární a fyzikálně obskurní výroba autovraků 3, Nafta z úzkých venku, Bezpečné dosednutí Corvetoplánu na Bajkonur, Padouch 1 patřičně napraven, Padouch 2 spravedlivě zabit ve stíhačce kolem letícím kamiónem!, hn-hn-hn-hn-hnnnn - porce kýčovitých rodinných hovnot 4, eticko - filosofické zamyšlení nad sociologickým významem rodiny v Portoriku, objímající se velká šťastná multikulti rodina a repík, dusající do závěrečných titulků. No, po něčem takovém prostě zůstane v očích výraz deflorovaného frontálního laloku deseticentimetrovou jehlou, audiovizuální nauzea a totálně nasraný Theronovic Karlík, mlátící hlavou o kapotu, že při hlavní roli v předchozí, jakž takž snesitelné části, patrně podepsal dopředu i smlouvu na tento ubohý, trapný, dementizující a kariérně i lidsky degradující štěk. No již se velmi netěším na Rychle, ty debile 10 s očekávaným podnázvem Tokijská pizda. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, mňa to stále baví. Samozrejme že je to prehnané a nereálne, no a čo? Absencia Paula Walkera, Jasona Stathama a Dwaynea Johnsona silne cítiť. Možno aj preto dorazí aj ďalší starí známi z najstarších filmov, pričom napríklad spomienky na pouličné pretekanie za zvukov remixu Breathe od Prodigy, ako vystrihnutých z kultovej jednotky, fanúšikov určite poteší. Nad absurditou návratu dlho strateného brata s tvárou Johna Ceny nemá zmysel sa pozastavovať. Jeho prítomnosť a herectvo nijako nenadchne ani neurazí, ide skrátka o ďalšiu horu svalov, ktorú Diesel v priebehu stopáže tradične dofackuje až ku klaďáctvu, hodiacemu sa mu do krámu ďalších dielov, ktorým sa ešte pár blockbusterových sezón nevyhneme. Deviate Rýchlo a zbesilo sa berie čím ďalej menej tak urputne vážne, ako niektoré z predchádzajúcich dielov. Vzhľadom na neustále posúvanie absurdít (asi nie je väčším spojlerom, že tentoraz už na to auto vo vesmíre skutočne dôjde) by to inak s kvapôčkou súdnosti asi ani nešlo, otázkou však je, či sa rodinná sága skutočne už nevyčerpala a nenaráža pomaly na hranu toho , o koľko rýchlejšie a zbesilejšie ešte môže byť. (19.6.2022) ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už ne!!!!! Do 8. dílu jsem vlastně vše pobíral v pohodě a od začátku jsem přistoupil na pravidla hry, který 5. díl nastavil. Jednalo se o přepálené, ale pořád zábavné i vtipné výplachy, kde se pořád něco děje a vypadá to zatraceně dobře. Poslední díl však po odchodu dvorního scénáristy zařazuje rychlost směrem rovnou do záhuby. Neskutečně hloupé, ale hloupé takovým stylem, že i z diváka dělá blbce. Nefunguje zde akce, příběhově vycucané totálně z ničeho a počet nelogických věci přepálil přiměřenou hodnotu. Na tohle už se dívalo opravdu obtížně. John cena byl relativně fajn, ale tohle mu prostě nejde. V SQ je prý skvělý, tak uvidíme. Každopádně zklamání jako prase, protože minimálně poslední filmy mě opravdu bavily a dokázali mě přinutit vypnout, Tady už nepomůže ani kladivo do hlavy. 2* za podtitulkovou scénu a relativně dobrou bitku se ženskýma. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Poprvé musím dát jedné ze svých nejoblíbenějších sériií pouze 3*. První polovina filmu není moc zajímavá, přišlo mi, že se ty scény opakují z předchozích dílů, že tam není nic nového. Druhá polovina už byla fajn, ta byla skoro celá akční, takže tu jsem si opravdu užil. :-) K sérii se vrátil Justin Lin, který podle mě natočil nejlepší díly této série, ale zde se mu to až tak nepovedlo. Podle mě jde o to, že je to už 9. díl a už prostě není co nového vymyslet. Každá postava má svůj charakter a ten si drží i v tomto filmu, jenže je to pořád to stejné dokola. A sérii hodně chybí Paul Walker a také další členové, kteří se jen mihli či se zde vůbec nevyskytli jako Han s Gisele (která bohužel umřela), Santos, Leo, Hobbs a Shaw. Potěšil alespoň návrat Seana (Lucas Black) z Tokijské jízdy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já zklamaný nejsem, jelikož po trailerech, plakátech a obsazení v tomto 9. pokračování jsem katastrofu vyloženě očekával. Navíc F&F pro mě tak nějak skončilo předchozím 5* dílem (+ Hobbs a Shaw), kde mi Statham splnil sen a tím bych to asi u sebe uzavřel (finální díl snad bude ten nejvíce epic). Docela náhoda, kdy se mi z celé série moc nelíbila pouze Tokijská jízda a po tolika letech, kdy se znovu objeví herci z tohoto dílu (Lucas Black ...) je to opět nudný díl. Nezáživný a nejhorší úvod, příběh o otci a o ztraceném bratrovi, mě vůbec nezaujal, nezaznamenal jsem žádný parádní soundtrack a k tomu všemu ten nesympatický Cena, kterého prostě nemusím a dost mi zde, podle očekávání vadil. Akce též nepřináší nic nového, celé je to takové nemastné, neslané. Nejhorší díl, z celé série. Ono i to hodnocení mluví za vše. Žádný F&F nešel nikdy tak výrazně pod 60% (druhý a třetí díl). Za mě, hodně slabé tři hvězdy. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (15)

  • Premiéra filmu měla proběhnout 22. května 2020, avšak kvůli epidemii koronaviru byla přesunuta na 25. června 2021. (Shadowspark)
  • Ve scéně, kdy proti sobě budou závodit mladí Dom (Vinnie Bennett) a Jakob (Finn Cole), stojí za Domem tři lidé, což jsou mladá Mia (Siena Agudong), mladý Vince (Karson Kern) a mladý Jesse (Igby Rigney), tedy Domova sestra a dva z původních členů Torrettovi party, známí z prvního snímku série. Závod pak odstartuje mladá Letty (Azia Dinea Hale). (Koldyn)
  • Postava Cipher (Charlize Theron) je první, která se v celé sérii objevila hned dvakrát, jako hlavní záporná postava. (mokki5)

Související novinky

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

Rock už se do Rychle a zběsile nevrátí

02.01.2022

Herec Dwayne Johnson (Red Notice) byl nucen znovu veřejně potvrdit, že se do filmové série Rychle a zběsile coby detektiv Hobbs už nevrátí. Za vše může jeho spor s hlavní hvězdou Vinem Dieselem … (více)

Lake Changjin v Číně láme rekordy

Lake Changjin v Číně láme rekordy

28.11.2021

Už dva měsíce v Číně vládne kinům snímek The Battle at Lake Changjin. Tamější cenzoři pochopitelně domácím tvůrcům umetli cestu prakticky bez jakékoli hollywoodské konkurence, a snímku se tak povedlo… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (více)

Reklama

Reklama