Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 6

Recenze (416)

HAL 

všechny recenze uživatele

Jsem až překvapený jak mě to bavilo, kina nakonec ani nelituji - s velkým vracením se do minulosti se tady pokouší o vlastní Endgame styl zakončení, a co z trailerů vypadalo jako laciná ždímačka toho lepšího co v sérii vzniklo, to nakonec docela dobře funguje.  Z příběhu starých dílů si pamatuju prd samozřejmě, ale některé akční scény v paměti utkvěly, a bavilo mě jak je tady "remakují" v upgradovaných variacích. Ta přepálená akce tady pořád nemá konkurenci - a nic jiného jí naštěstí moc nezaclání, jen občasný humor zakrývající intenzivní debilitu příběhu - celý ho pak ještě víc  sráží neukončenost, ale tady na příběhu stejně nikdy nezáleželo, jen na těch lunaparkových atrakcích, a těch je dost. A hlavně, je tu luxusní Momoa, který ten film zachraňuje a táhne dopředu přímo  neskutečně. Jak jsem ho nikdy moc nemusel, tak tady velmi doceňuji, tím spíš když ve stejné době jako tohoto zábavného magora hrál i diametrálně odlišného a taktéž vynikajícího Duncana Idaho v Duně. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jubilejní desátý díl přivedl k rodinnému stolu všechny významné rychlé a zběsilé členy bez ohledu na jejich důležitost pro děj. Znovu se vytahovalo z hrobu, ale to k sérii už tak nějak patří. Oproti šílenému devátému výjezdu jde o mírné zlepšení. Hodně to však stojí na výstřední postavičce, kterou si Momoa sice dost užívá, ovšem místy je to jeho přehrávání lehce za hranou. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Polepšení oproti poslední pandemické štaci? Jednoznačně. K návratu na vrchol má ale desítka pořád daleko. Příběh soustředící se na jednu postavu je sice z hlediska přehledné struktury správný, ale Diesel tím svým namachrovaným mudrováním už jen otravuje a prakticky nic z toho, co vypustí, nelze brát vážně (a problém je, že většina jeho scén je koncipovaná tak, že vážné být mají). Kde naopak desítka boduje je Momoův záporák (křížence Jokera a Jacka Sparrowa si vychutnal přímo královsky), kontaktní souboje jsou fajn a demolice s bombou sympaticky připomene pětku (která je naopak až přespříliš v úvodu recyklovaná). Další oživená postava už nudí, Brianovo (Paul Walker) násilné vystrčení z příběhu pak přímo otravuje (ta postava by NIKDY ostatní takhle nenechala na holičkách). Téměř seriálové nablblý cliffhanger každopádně v dobrém slova smyslu pobavil. To je ta správná přepálená konina, kvůli které se fanoušek těší na další díl. Jen by v něm bylo fajn méně vážného Diesela, který se tu jako jediný tváří, že točí umění. A vůbec to se zbytkem neladí. 70 % ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Temný rytíř pro auty posedlé teenagery s IQ spálené pneumatiky. Absurdně předražená demence, která většinu času celkem funguje pouze jako slepenec zcela debilních, nicméně jakž takž zábavných akčně-komediálních scén a epizodek. Ostatně od chvíle, kdy v devítce duo "legračních" černochů autem odletělo do vesmíru, tuhle sérii nelze vnímat jinak než jako bláznivou akční komedii na hraně sebeparodie. Už je toho ale zkrátka moc. Porušování fyzikálních zákonů v akčních scénách, návraty mrtvých postav, deus ex machiny - všechny dlouhodobě známé neduhy téhle značky tady už dosáhly takového bodu tuposti a absurdity, kdy už si to nedokážu užít ani jako čistokrevný žánrový výplach. Momoův šílený záporák byl zpočátku vítaným osvěžením, nakonec se z něj ale stala jen špatná parodie Ledgerova Jokera (na steroidech a na piku). John Cena a Alan Ritchson (můj nový akční idol) jsou fajn, ale nemají dost prostoru (Statham má jen párminutové cameo). A Diesel předvadí to, co vždycky - otravně mudrujícího supermana, který každý problém vyřeší autem. Původně jsem byl ochoten to vzít přece jen na milost, z posledních pár minut už jsem se ale (z vícero důvodů) málem pozvracel. Pokud je něco z poslední doby skutečným výsměchem a urážkou vkusu a inteligence fanouška akčních filmů (a žánrové kinematografie obecně) a naprostým dnem současné vysokorozpočtové hollywoodské zábavy, pak je to finále Rychle a zběsile 10. 45 % ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile 10 nemá šanci fanoušky série zklamat, jen má háček v tom, že nepředstavuje takové stupňování přepálenosti, které by se dalo očekávat a minulé díly jasně naznačili, že jde tuto akční paseku servírovat mnohem lépe. Přesto v podstatě může stačit k spokojenosti a nalákat jako první část zřejmě finální trilogie této legendární akční série…. Viděno v kině: 2x ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama