Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příhody svérázného cukráře, kterého chce jeho matka za každou cenu oženit... Třicetiletý Šimon Šindelka (E. Horváth) je sice uznávaný mistr v oboru uměleckého cukrářství, jehož dorty a zákusky získávají mnohá ocenění, ale na straně druhé je v praktických věcech zkrátka smolař bydlící u své matky (I. Kačírková). Se životem starého mládence je ale koneckonců vcelku spokojen a o výraznou změnu se nijak zvlášť nesnaží. Spokojená už ale není jeho matka, které začíná docházet trpělivost a velmi asertivně svému synovi dohazuje nápadnice přes inzeráty v novinách, což se Šimon snaží všemožně sabotovat. Ženám se však nedá zcela uniknout a zálusk si na něj činí koketující servírka Jolana (R. Mašková) z hotelu, kde spolu pracují. Na ni má ale zase spadeno vrchní Balucha (A. Hryc), kterému žádná šmelina není nikdy dost proti srsti, a tak je nabíledni, že na sebe absurdní situace nenechají moc dlouho čekat. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Mladý Horváth sa v tejto role neskúseného nezadaného mladíka nechtiac si hľadajúci známosť dokonale našiel. O vtipné situácie v reštaurácii vysokej cenovej skupiny a pochybnej kvality nie je núdza. Pár holých zadkov, tortová scéna, miešaný drink, jednoducho dokonalá rodinná zábava. Herz vie natočiť aj ľahkú komédiu, nielen ťažké drámy, ale tými sa určite preslávil viac. Nedokončený záver ponecháva divákovu zvedavosť napnutú a bol by hodný takmer Hanekeho. –––– A koho si to vlastne berieš? – Pssst, už berú. ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Hrycovy hlody, sladkostí svody, svatební pábení a smutná bokovka ve skladišti na zemi, na matraci. Koňak Debušé - píše se to Debouche, to je důležité vědět - pro jednoho de(chlu)bílka a nebohý kůň, kterému učitelka ukousnula hlavu: „... ale veď to bol Elevátor!!!“ Přeslazený Šimon, tápající a zasněný. A jistě, celé je to jen (ne příliš) lechtivá taškařice, navíc krotká. Ale nenudí a pěkných pár hlášek se taky najde. Od kostek ledu při šizení nápojů, tzv. Baluchadesův zákon: „Teleso ponorené do džúsu je nadľahčované korunkami, ktoré svojím objemom vytlačí...“ až po: „Čo si to dovoľujete! To je môj muž, toho si budem biť sama! :-) ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Po bizarních úvodních titulkách jsem od filmu čekal asi něco trochu jinýho. Opravdu jsem si nemyslel, že bude následovat ztřeštěná komedie, ve který bude jedinou bizarností účes Pavlíny Mourkový. Připadalo mi to, že se tvůrci inspirovali ve filmech Pierra Richarda a zkusili natočit komedii v podobnym duchu. Překvapivě Emil Horváth, kterýho jsem do teď znal akorát ze 30 případů majora Zemana, byl v tý roli docela dobrej a ze začátku mě to fakt bavilo. Jenže ty vtipy se dost opakujou a když se mu asi počtvrtý někde zasekne prst, tak mě to bavit postupně přestávalo. Vypadalo to nadějně, ale přišlo mi to takový nedotažený. Za zmínku stojí ještě Andy Hryc a jeho francouzskej koňáček domácí výroby. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

9/10 Pan hlavny, debussee! Zeny maju o 20% mensi mozok. Ale su prefikane! A podobne hefty. Svojho manzela mozem byt iba ja! Kto spalene jedava... No velmo prijemne prekvapenie od uja Herza. Bavil som sa ako dlho nie. Vyborna plejada hercu a herecek - pro predabovanou Irenu posledni film. Moj svet je Vidiek! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Sladké starosti nejsou úplně obvyklým filmem z tvorby Juraje Herze. Je to zvláštní komedie odehrávající se na dvou rovinách. Jedna jsou trampoty hlavního hrdiny s dvěma eš. Šimon Šindelka je kuchař, ale taky pořádný popleta a smolař. Za to vrchní Balucha umí kšeftařit a sehnat si nějakou tu korunku do kapsy. Jak to ale ve filmech chodí, na svou povahu nakonec dojede. Kdyby byl film propracovanější a týkal se výhradně epizod Šimonových připomínal by mi smolařské komedie Pierra Richarda. Jenže tu je právě rozdíl mezi francouzským a československým filmem. Francouzi se toho nikdy nebáli. Zatímco našinci, respektive Slováci uvedou jako jednu ze zábavných příhod prst uvízlý ve schránce či prsten, který nejde sundat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (41)

  • Keď film v roku 2006 vyšiel na DVD, Andrej Hryc (Fero Balucha) povedal, že mu čašníci v reštauráciách rovno ponúkli „debušé,“ a to isté sa údajne stávalo Hrycovi aj pri návšteve nemeckých barov. (Raccoon.city)
  • Humorná scéna, kde si Šimon Šindelka (Emil Horváth ml.) zasekne prst do schránky na bráne a popritom musí iba nohami držať bicykel, sa hercovi skutočnosti stala. (Zdroj: sme.sk) (Raccoon.city)
  • Kapela ktorá doprevádza speváka Karola Duchoňa na Intergastro 84 má reprosústavu talianskej značky MONTARBO, čo bolo v Československu na svoju dobu ojedinelá a drahá záležitosť. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama