Reklama

Reklama

Útok slepých mrtvol

(festivalový název)
  • Španělsko El ataque de los muertos sin ojos (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film se odehrává v městečku, kde se připravuje velkolepá slavnost, která se však záhy změní v boj o holé životy, protože Templáři na koních míří právě sem...
Druhý ze série filmů Tombs of the Blind Dead (1971), Return of the Blind Dead (1973), The Blind Dead 3 (1975) a The Blind Dead 4 (1975). (surface)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

POMO 

všechny recenze uživatele

Druhý díl série sice postrádá unikátní temnou atmosféru a tíhu prokletí, které natolik zvedají čtyřku, ale rozvržením postav a jejích konáním baví dostatečně. On vůbec scenáristický nápad poštvat hordu templářských lebkounů na koních do uzavřeného náměstí plného bavících sa a tančících lidí je cool. Náznaky trashové filmařiny v jednotlivostech tomu samozřejmě nechybí, ale jako celek to má opět hlavu, patu i naplněnej koncept. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

predne treba rici, ze se mi do prehravace dostalo uncut vhs-ripu v originalnim zneni ve velmi uchazejicim stavu i zvukove stope, a ac se to nezda, prave tato osuntelost dopomohla k lepsi atmosfere uz tak zneklidnujiciho snimku. Filmarsky druha (nenavazujici) cast jde ruku v ruce s prvnim dilem, vidime stejne sekvence s oteviranim hrobu podbarveny neuveritelne nervydrasajici hudbou, pusobive najezdy mrtvych templaru a dle meho gusta i trochu zbrkly strih. Masky jsou, ostatne tak jako v cele teto slavne horrorove Ossoriove tetralogii naprosto super, a prave diky teto nevystrihane verzi jsem si chrochtal blahem i nad gore effekty cenzurovanymi americkou distribuci. Ctvrty dil je totalni bomba, tento druhy je dva kroky v zavesu - 3,5*. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

V hodnocení jsem tentokrát poněkud rozpolcený. O něco slabší než první část, výrazně lepší než tragická čtvrtá část. Přenesení příběhu ze středověku do současnosti mi příliš nesedlo, na druhou stranu vesnice vypadá natolik starobyle, jako by se v ní zastavil čas. Nebýt telefonu, auta a sedmdesátkového oblečení, klidně by mohlo jít o středověk. Osobně bych uvítal vícero horrorových klišé - mlha, pavučiny, krysy, netopýři, burácení bouře a svist blesků - i odvázanější masakr. Hlava letěla jedna, ruka rovněž. Masakr na slavnosti mohl být jistě šťavnatější. Snímek příliš strašidelný není, byť se chvílemi snaží navodit patřičnou atmosféru (zpomalená jízda templářů, potyčky v uličkách či vstávání z hrobů - to ale dnes působí spíše komicky). Protože mám gotické horrory rád, film jsem si vcelku užil - 3,5*. Na podobné téma se mi ale více líbila pozdější Carpenterova Mlha... ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Horor u ktorého som mal pocit napätia a tajuplna ktorý vás vtiahne do svojho deja. Na začiatku tu máme hneď prvé obete a to ludia sa vzbúrili a templárov zapálili za živa, ovšem ony vraveli že vstanú z mrtvych a že sa vrátia a tak im spália aj oči. Dej sa potom presunie o niekolko rokov do súčasnosti kde práve prebieha slavnosť lenže vtento deň vstanú z hrobov templári a pomstia sa každému kdo im príde do cesty. Máme tu aj dobré brutálne scénky napr. odseknutie hlavy a ruky a plno ďalších. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak tedy dvojku nakonec. Je zvláštní, jak se Ossoriovi podařilo z tak jednoduchého a, přiznejme si, plochého námětu natočit čtyřdílnou sérii. A zábavné, jak z dvojky pár věcí vystříhal do čtyřky, to vylézání templářů z hrobů je zcela identické. Útok na celé městečko by se zdál jako fajn nápad, jen kdyby právě tohle templářům neubralo na atmosféře. Ty masové scény a templáři najednou rychlí, sekající do davu, nepůsobí vůbec děsivě a celá atmosférická nadpřirozenost se mění v prostou středověkou sekačku. Není to nijak moc špatné, ale líbilo se mi to nejméně. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama