Reklama

Reklama

Aloys

  • Švýcarsko Aloys
Trailer 1

Obsahy(1)

Aloys Adorn je soukromý detektiv ve středních letech, který žije a pracuje se svým otcem. Na život nahlíží z bezpečné vzdálenosti, a to prostřednictvím kamery, kterou natáčí čtyřiadvacet hodin denně. Obrovskou sbírku precizně uspořádaných nahrávek bedlivě střeží u sebe doma. Když však jeho otec zemře, Aloys zůstane sám a jeho pečlivě vybudovaný mikrosvět se začne rozpadat. Po prohýřené noci se Aloys probudí v autobusu a zjistí, že jeho kamera i nejcennější kazety byly ukradeny. Brzy mu zavolá záhadná žena, která ho začne vydírat. Nabídne mu, že nahrávky vrátí, pokud s ní Aloys vyzkouší jeden japonský vynález. Jedná se o podivný telefonní hovor, v němž má být jejich jediným spojením Aloysova představivost. Díky této hře v sobě Aloys objeví utajený svět fantazie. V telefonních hovorech dvojice uniká mimo realitu na opatrné námluvy. Ale dříve nebo později bude muset Aloys sebrat odvahu a najít skutečnou Veru, která možná není tak nekomplikovaná jako její snová verze. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (6)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Asi nejmelancholičtější fim, co jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Líbilo se mi, že ačkoliv přechází mezi realitou a sněním, působí to lehce, nenásilně, a hlavně povětšinou přehledně. Výborný Georg Friedrich. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Aloys má hodně smutný život. Měl ale to štěstí, že Tobias Nölle se ho rozhodl zfilmovat. Po audio a video stránce totiž nemá chybu. No a jak to tak bývá, tak první část filmu se rozjíždí na hodně solidní vlně, která baví, aby se následně stočila vážnějším směrem a snažila se nám předat i nějaké to poselství. Jenže bohužel závěr mi vyšel do totálního prázdna a tak nezbývá nic jiného, než si zavzpomínat na první půlku filmu a na tu druhou radši už nemyslet. Jeden z těch filmů, kde forma převýšila námět. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velké festivalové překvapení. Aloys je strašně příjemný film, troufám si říct, že pro dost obsáhlé publikum a nemůže nikoho úplně urazit. Vše začíná velice nenásilně. Po audiovizuální stránce byla opravdu balada tento film sledovat. Interiéry i exteriéry jsou vybrány velmi pečlivě, vše má charakter a své kouzlo. Nejvíc mě ale zpočátku ohromil výborný humor, který v Aloysovi zazníval v podstatě celou stopáž. První polovinu považuji za tu lepší. Nemůžu ale říct, že druhou by mě film nějak zklamal. Jen se na to divák musí dívat z nekritického úhlu a nechat se unášet fantazií a melancholickými momenty tamních postav. Georg Friedrich zahrál úžasného pedanta a postaral se o zábavu téměř sám. Pokud by měl humor být ve všech švýcarských komediálních dramatech stejně dobrý jako tady, určitě se nebudu vyhýbat dalším kouskům z tohoto evropského kouta. KVIFF 2016 ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama