Reklama

Reklama

El buque maldito

  • USA Horror of the Zombies (více)

Obsahy(1)

Film zavede diváka do jiné dimenze. Na moři zabloudí dvě modelky v malém člunu a vítr je zavane k tajemně vypadajícímu korábu. Děvčata ztratí spojení se světem a jedna z nich vstoupí na palubu... K černé lodi pak dorazí i skupinka, která dívky hledá. I oni navštíví palubu korábu a ocitají se uvězněni na lodi mrtvých Templářů. Podaří se jim z lodi dostat zpět do svého světa?
Třetí ze série filmů Tombs of the Blind Dead (1971), Return of the Blind Dead (1973), The Blind Dead 3 (1975) a The Blind Dead 4 (1975). (surface)

(více)

Recenze (25)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný a kvalitatívne nevyvážený film. De Ossorio v tomto pokračovaní pritlačil na pílu, pohral sa s hororovou atmosférou a vylepšil masky, výsledkom čoho je niekoľko mrazivých pasáží s nemŕtvymi templármi, ktorí ukazujú, že im to svedčí aj mimo ruin ich domovského Berzana, no dojem z týchto vydarených okamihov je devastovaný vyslovene tupým scenárom, dialógmi a prostoduchými postavami. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tretí diel, a opäť divácka láska na prvý pohľad. Ossoriovi sa podarilo koncept príjemne osviežiť, miniatúra lode síce nevyzerá ako reálna loď, ale akonáhle sa ocitneme na nej, je to super. Krásne dlhonohé modelky v plavkách, utekajúce po tajomnej lodi s nemŕtvymi templármi... Whats there not to like? Ale aj nádherne urobený interiér lodi, backstory k tomu, nasvietenie potulovania sa po nej, farby, hmla... Templári natočení úplne famózne, kamera im vojde skoro až pod kapucňu a masky sú stále fenomenálne. Alebo ako vystupujú z vody, prekvapivý záver... Tentokrát sa na nich čaká dlhšie, ale aj tak, celá táto španielska pecka stojí za to, podľa môjho názoru. Toto sú filmy, pre ktoré som hororový fanúšik! ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ossorio ve třetím díle přesídlil na loď vypadající jako "Bludný Holanďan", což je sice velice zajímavé, ale jinak mu v rámci filmu jako celku dochází značně dech... Ve filmu se skoro nic neděje, děj je hloupý, dialogy hloupé, herci nesympatičtí, gore žádné ... To prostředí má úžasný potenciál, ale film jako celek vyloženě selhává. Zombáci se mi zdáli ještě pomalejší než v předchozích dílech a snad bych je osobně nominoval na "nejpomalejší zombáky ve filmu" ... Konec je výborný, mám dojem, že si zde pan "mistr" Fulci vzal "trochu" "inspirace" při závěru svého Zombi II (1979) ... Starý, nudný, utahaný horror ... Zvlášť, když ho vidíte postupně po předešlých dvou dílech ... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Třetí setkání s templáři jsem odkládal, ale nakonec jsem byl docela spokojený. Tedy žádná sláva, ovšem ani průšvih. Vpodstatě gotický horor, kdy místo tajemného hradu je Bludný Holanďan. Mlha, zlověstné plachty, ticho, nadzvedávající se víka sarkofágů, kostlivý hnát. Různorodá skupinka zachránců je přesvědčena, že má vše pod kontrolou. S nemrtvými se ale těžko bojuje. Pomohl by oheň, jenže veškeré dřevo je vlhké a benzin ze dvou zapalovačů vystačí jen na malý kříž.... Když někoho zaskočí stvůry, snaží se prchnout. Když zaskočí blondýnu, tak ta si stoupne a čeká na masakr. Dnešního diváka asi pomalé tempo nenadchne stejně, jako mizerné triky a legrační kostlivci. V té době by jim i na Barrandově (nebo dnešním Zlíně) udělali špičkovou maketu korábu.... Pro mě milá připomínka naivních hororů a jako bonus jsem měl vtipné titulky s neuvěřitelnými hrubicemi (ale i tak díky za ně). ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Co stojí v tomto díle nejvýš jsou démonické postavy rytířů, tajemná loď a spousta mlhy. Ostatní je paskvil. Naprosto nechápu výběr postav, ziskuchtiví podnikatelé, kteří se neštítí nekalých praktik, ani pitomoučké modelky nejsou z těch, komu bych přál přežít, jediný, kdo za to stál byl profesor Gruber. Několikrát jsem se ze srdce zasmál naprosté nesmyslnosti děje, někdy drobným chybám tvůrců. (Za rytíři se zavírá poklop a jak se na jednu stranu prohýbá, je jasné, že jej zavírá někdo ze štábu mimo kameru a ne pekelná síla, tím je veškeré napětí v tahu...) V podstatě jsem si film užil, bohužel ne jako skutečný horror, ale jako nepovedený a nechtěně vtipný film, což ovšem pro mne není důvod hodnotit výš. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama