Reklama

Reklama

Recenze (4)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když je unesen kojenec, nechá policejní šéf zatknout starou cikánku - čarodějnici. Ta ale neprozradí ani jemu, ani matce, kde dítě je. Jen řekne, že ho nikdy nenajdou a pak skokem z okna spáchá sebevraždu. Její dospělá dcera se pak stane vůdkyní čarodějnického kultu uctívajícího Lucifera a v příhodnou chvíli si vyhlédne Susan, dceru policejního šéfa, aby ji pomocí magie ovládla. Do Susan pak začne vstupovat duch staré čarodějnice a nutí ji mluvit vulgárně a chovat se obscénně. Susan se vznáší, v pokoji se hýbe nábytek a hlavně! děvče se začne účastnit čarodějnických sabbatů. Pomoci se jí snaží lékař i kněz, kteří stojí názorově proti sobě. Není to variace na The Exorcist, páč do Susan vstupuje duch čarodějnice, nikoliv démona či sám Ďábel. Kromě vznášení se nad postelí tu ani jiná podobnost s kultovním snímkem není. Místy pěkná atmosféra, hlavně na hřbitově. Ossorio točil velmi nevyvážené snímky a tenhle patří k jeho slabším kouskům. Na jedno podívání ale pro mě OK. Doporučit lze hlavně sběratelům a fanouškům režiséra, byť ti zcela spokojeni být nemusí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

190 miliónty rip off EXORCISTU, ktorý síce vykráda námet a dokonca aj napodobňuje scény slávneho originálu, má však aj nejaké tie svoje nápady. Je ich však málo. Snímok postráda napätie a nudí. Snaží sa šokovať ( nadávky z úst nezletilej školáčky, hnusné masky...), ale tým čo sme už pred tým videli v lepšom prevedení. Ako ďalšia hororová filmová skúsenosť, však neuškodilo. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání. V roce 1975 už měl za sebou Ossorio pár výborně zvládnutých filmů, takže mě překvapilo s jak slabým a neuvěřitelně amatérsky natočeným snímkem přišel. Scénář nehraje v Ossoriových filmech až takovou roli (nebudu ho proto hodnotit), zato atmosféra ano a tady si troufám říct, že to pan režisér přímo prasácky odfláknul. Herecky je na tom film už o něco lépe až na jednu, ale zásadní vadu. Hlavní hrdnika, řekněme zhruba dvanáctileté děvče (které si ještě pořád hraje s plyšovým medvědem), je hnusný ksicht samo o sobě. Pokud ale nastoupí na scénu potom, co se v ní projeví duch mrtvé cigošky (na těle mladé holky sedí neúměrně k tělu velká, seschlá hlava staré morgyně), je výsledek k smíchu. Daleko víc mě zaujala postava mladého faráře, který se vzdal kvůli službě církvi své velké životní lásky, která nakonec skončila jako levná děvka v bordelu. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Zdá se mě,že režisérovy nálady jsou jak na vahách.CHvíli dole,chvíli nahoře.Tento film je váhově opět zcela dole. ()

Reklama

Reklama