Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (182)

castor 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně natočená rutina, která nepřekvapí, ale ani nezklame. Tvůrci už pár let sahají po nejrůznějším ozvláštnění, tady vsadili na po meningitidě hluchoněmou dívku, která proráží coby spisovatelka a svá dítka píše o samotě na odlehlé vile uprostřed lesů. Venku chlapík s maskou a nožem, který zřejmě obdivuje lidového hrdinu Viléma Tella. Jeho kuš má zálusk na nevinné děvče, jeho motivaci ovšem neznáme. A to je pro mě asi největší problém. Každopádně její handicap dává snímku poměrně zajímavý rozměr: například když vyhazuje spálenou večeři, její kamarádka tři metry za ní dostává několik ran nožem do zad. Posléze už pochopí, je k smrti vyděšená, ale vzdát se nehodlá. A docela logicky pro to něco dělá. Režisér Mike Flanagan v posledních letech hned několikrát potěšil diváky tohohle dost zatuchlého žánru, poměrně sebevědomý závan přináší i nyní. Je to jednoduché, ale zároveň docela účinné. Jen tu masku bych zabijákovi nechal na hlavě déle. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

To že mám Flanagana rád, je všeobecně známo a nelze divit, co film to jiný styl a točit umí. Takže tenhle film sem nemohl vynechat, je tedy fakt že mohlo to mít lepší nasvícení, jelikož v některých scénách je hůře vidět, co zrovna postava dělá. Ale to je asi tak vše, co lze vyčíst, atmosféra byla parádní, ke konci to už byli fakt velký nervy. Násilí je tu sice méně, ale rozhodně je parádní, v jedné scéně krev stříkala jako fontána. Všechny postavy mi byli sympatické a tentokrát se to týká i zbabělého psychopata, když si sundaval masku, tak trochu mrazilo, kdo se vlastně pod maskou skrývá. A byť má vrah všechny body k dobru, hlavní hrdinka, mu během filmu dává slušně zabrat, ale on ji taky nešetří. Co se týče prostředí, tak jeden dům a čtyři stromy a to funguje, v jednoduchosti je prostě krása. A byť měla hrdinka asi tak tři šance, ho zabít, nejvíc na té střeše, tak sem neměl důvod ji něco vyčítat. Ono se to řekne zabij většího, silnějšího chlapa, když máš jenom jeden pokus. Takže bych chtěl vidět, jak se zachoval neohrožený antický hrdina, kterému nestačilo krásná fauna a flora, jak by se zachoval. Nicméně za mně plný počet a velká spokojenost. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak trošku nechápu, co na tom hororovým znalcům tady na CSFD vadí. Vyvražďovačka kterou svým způsobem mohu zařadit hodně vysoko. Hlavní postava hluchá, což je docela průser, když si na ní dělá zálusk maniak s maskou. S maskou samozřejmě s menším nadhledem, má jí prvních pár minut. A proč to tolika lidem sakra vadí? Ano maska měla své kouzlo ze začátku a scéna, kdy maník vraždí její kamarádku a ona si spokojeně trajdá v kuchyni neměla chybu! Za chvilku masku sundá a začne hlavní představení, hlavní postava dokáže odezírat ze rtů a kdyby maník nesundal masku nebylo by to pravé psycho. Nejsem fanoušek "home invasion" hororů, ale tento je zcela výjimečně na vysoké úrovni. Vše potřebné k mé spokojenosti splňuje. Výborná atmosféra, hudba, brutální scény, chvilkové ticho a napětí co se dá krájet. Je toho opravdu hodně, také najdu i zápory, ale těm se chci protentokrát vyhnout. Samým závěrem Flanagenovi tleskám, protože tohle se fakt povedlo a pokud jde jen o výplň nudy než vznikl Before I Wake, tak klobouk dolu, protože Hush je větší zážitek .. 8/10 = 85% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Plus Flanaganovi, že hororové témata občas vystřídá a nevěnuje se pouze jednomu ( Doufám, že někdy v budoucnu bude i Explo!). Hush v mých očích nemá příliš čím zaujmout. Jedná se o velmi Light Home Invasion, v kterém je krve poskrovnu, zvrat žádný a záporák po sundání masky už nepůsobí dostatečně creepy. Napětí občas funguje, ale párkrát jsem se sám přistihl, že se už i nudím, poněvadž nic zásadního se zde nestane. Možná příště dojde i ke znásilnění a k torture :D hehe. 55ˇ% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem ducha (z plakátu), po pár minutách variaci na Čekej do tmy. To, co jsem ale dostala, bylo jako pecka mezi oči. Proč ho proboha nezabila hned? Proč hned nezabil on ji? Kdo byl on a jak vlastně na Maddie přišel? Co ti ostatní účastníci týhle hry - bylo to nutný, aby všichni v Hush byli úplní hňupové? Samé otázky... Kuše byl výborný nápad a má ode mě hvězdičku speciálně kuší, jinak je to černočerná nuda (chvílemi jsem netušila, co se v domě děje, neb obrazová stránka filmu je velkým nešvarem tohoto snímku). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)
  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)

Reklama

Reklama