Reklama

Reklama

Pohádka o caru Saltánovi

  • Sovětský svaz Skazka o care Saltane (více)

Kouzelný příběh podle Puškina. Režisér Alexandr Ptuško se tentokrát nechal inspirovat básní "Pohádka o caru Saltánovi, o jeho synu, slavném a mohutném bohatýru Gvidonu Saltánoviči a o čarokrásné carevně Labuti" z pera slavného spisovatele A. S. Puškina a natočil podle ní další ze svých pohádek. V jejím centru stojí car Saltán, který si právě hledá nevěstu. Poslouchá potají rozhovor tří krasavic a vybere si tu, která jej miluje a chce mu porodit syna a dědice. Koná se svatba a brzy je na světě i vytoužený syn. Ale závistivé sestry zařídí, aby bylo dítě i carevna uneseny a hozeny v sudu do moře. Vlny je donesou až na tajuplný ostrov Bujan. Ze syna se brzy stane pohledný mladík a díky nadpřirozeným silám se snaží přilákat otce do svého nového domova. Ten se mezitím dostal pod vládu zlých čarodějnic a bude ještě dlouho trvat, než pochopí, kde se skrývá jeho štěstí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ktovie, čo by povedal Puškin na takúto rozprávku. Viem len naisto, že bez toho rozkošného slovenského dabingu vo veršoch by to nebolo ono. Príbeh je akoby pokračovanie Popolušky či Mrázika, keď ohrdnutá strana svoj osud nenechá len tak. Okrem formy ma film nejako veľmi nezaujal, s detinskosťou je na tom podobne ako priteplený pribrzdený cár Saltán. –––– Keby ja bola cárica, pre cára by čochvíľa bohatiera rodila. –––– Ako z vody rastie nám, poďakujme nebesám. ()

Vencelides odpad!

všechny recenze uživatele

Fůůůůůj do plynu,do plynu,do plynu !!! Reaguji a komentuji pocity mě osobní,kdo zdraví na duchu jest tak špatně mu je víc než po rakovině jater. A promiňte mi to jsem již několik let rasista,ano mám problém s určitou jednou národností,mimochodem ten problém se netýká tak uplně napadení ukrajiny (slava ukrainy !!) ale týká se chování ke zvířatům,nikdo nechce vědět co jsem viděl já .. takže budu posílat d0pr0ele všechno co se týká těchto satanů,z lidma mají společnou akorát podobu.Nechť bůh si zvolí osud téhle planety,amen. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to presne tak, ako očakávate, slovenský dabing tomu pridáva nemalé retro kúzlo a o čom to je, vám bude v podstate jedno. Trochu to občas vyzerá ako v Alexandrovi Nevskom, len tu namiesto klasickej armády vystupuje tá nadprirodzená. Výprava je teda absolútne úžasná, kostýmy tiež. Len teda vážne škoda, že som len na tom čumel, obdivoval čo som videl a nechcelo sa mi zaoberať príbehom. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Rozprávka, ktorá je v niečom podobná slovenským ľudovým rozprávkám, v niečom zasa úplne iná, typická pre staroruské 'fantazijno'. Postavy sú väčšinou sympatické, miestami milo uletené, aj keď cár mi prišiel občas ako veľké decko bez vlastného rozumu. Čo každému nebude voňať, budú veršované dialógy, ktoré sú aj v Puškinovom originále, a treba si na ne zvykať. V slovenskom dabingu ujdú, v českom je to slabšie. Bez veršov, si myslím, by to bolo ale atmosférickejšie. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Velmi bezna, klasicky rusky zpracovana pohadka. Bohuzel bez jakekoliv me oblibenkyne (nebo oblibence). Dej me nenadchl a veverky jsem tam zadne nezaregistroval??? Misty pekne, temer fantasy, zabery. Neurazi, nenadchne, za me slabsi prumer. 3- ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama