Reklama

Reklama

The Cloverfield Paradox

  • USA God Particle (pracovní název) (více)
TV spot

VOD (1)

Zemi hrozí ztráta veškeré energie. O řešení této situace se na mezinárodní vesmírné lodi snaží skupina vědců, mezi nimiž je i Ava Hamilton (Gugu Mbatha-Raw), která se k posádce přidává, aby dala lepší šanci na přežití své rodině. Když se však uprostřed vesmíru objeví na lodi nový člen posádky, neví již nikdo z přítomných, čemu se ještě dá věřit a čemu ne. (hansel97)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (305)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dalo se to. S předešlými díly to sice nemá společné téměř nic a je to jednoznačně nejslabší, pořád je to koukatelné. Příběhově sice vykrádáčka všech známějších Sci-Fi, ale celkem se povedly vraždy, vizuálně je to OK a posádka je také ucházející,pořád se něco děje, takže k nudě také nedochází, tedy průměrné tři hvězdy bez problému. 55% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Dobrý to je, ale určitě né výborný. Čekal jsem to vlastně o dost horší což možná snížilo laťku. Nedotažené určitě a logika taky docela hapruje... (třeba kde vzala O'Dowdova ruka informaci o gyroskopu například, no?) pěkně se na to ale kouká. Vizuálně parádní a herecký ansámbl v čele s Brühlem a hostující Elizabeth Debicki je taky fajn. Vlastně jediná Gugu je dost nevýrazná a to prosím hlavní roli! No a to propírané propojení s Cloverfieldem sice bylo hodně na sílu, ale naštěstí ne tak, aby to působilo rušivě. Potenciál měla zápletka určitě vyšší. Takhle jen Hvězdná brána Atlantis epizoda Daedalos na druhou, lepší triky s několika lekačkama navíc. Onah by se měl věnovat námětům a režii nechat někomu, kdo to umí lépe. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Mdlé a zameniteľné sci-fi béčko s množstvom nesúrodých scenáristických nápadov a so solídnym, no trestuhodne nevyužitým medzinárodným obsadením. Napojenie na sériu Cloverfield, ktoré sa podľa všetkého udialo až dodatočne, z neho aspoň papierovo činí o niečo zaujímavejšiu záležitosť, ale v konečnom dôsledku výsledku i tak viac škodí ako pomáha. Mrzí ma, že Netflix zase raz kvalitatívne šliapol vedľa, avšak uvedenie The Cloverfield Paradox v kinách by bolo určite väčšou pohromou. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Cloverfield Paradox" je podľa mňa filmom, ktorý akosi neuspokojí svojich divákov. Nechcem sa tváriť, že by tu neboli určité kvality, no bohužiaľ z celkového dojmu nakoniec ostane viac negatív než pozitív. Ale aby som nezačal hneď kritizovať, tak poviem, že herecké obsadenie filmu je podľa mňa celkom dobré. A herci spolu vedia dobre fungovať. Sú tu určité vynikajúce nápady. Ako napríklad prepojenie dimenzií a cestovanie medzi nimi. Ako záverečný konflikt. Alebo niektoré efekty, ktoré sú vskutku pôsobivé. Najviac ma asi fakt dostala ruka. Lenže podľa mňa to sú elementy, na ktoré sa mal film viac sústrediť a dať tomu viac energie, lebo v realite často tápame v tme. Podobne na mňa minulý rok pôsobil aj "Alien: Covenant". A to rozhodne nie je film, na ktorý by som chcel pri pozeraní na "Cloverfield" spomínať. Ako som poveda, dobré stránky filmu sú tam. Ale nie je toto akékoľvek bežné sci-fi, ktoré vôbec nie je nutné prepájať s "Cloverfieldom"? Aká bola nutnosť pridať k tomu tento film? Skúsme si to všetko odtiaľ vystrihnúť a reálne dospejeme k tomu, že film by nebol žiadnym spôsobom iný. A možno práve to prepojenie ťahá ten môj finálny verdikt až sem. Lebo s takým menom človek od filmu aj niečo očakáva. No výsledne je to absolútne sklamanie. Neviem komu by som ten film odporúčal. Osobne mám pocit, že film ani nemá nejakú reálnu filmovú základňu. Fanúšikovia sci-fi si v tom niečo možno nájdu, no ako celok je to podľa mňa veľké sklamanie. Možno nie ako film sám o sebe. Ale ako "Cloverfield" film. Hodnotenie: C+ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Kde sa podela prva hodina filmu je rovnakou zahadou, ze preco som to vobec dopozeral. Rozmyslam kedy sa mi naposledy stalo, ze som pri podobnom filme nedokazal akceptovat filmovu realitu. Az tak priaerne to je. Uz od neuveritelne zlej titulkovej montaze peklo oproti ktoremu je taka supernova(teda aspon spomienky na nu) uplne v pohode film 2/10 P.S. Ten predaj netflixu a nasledne okamzite vypustenie filmu bol brilantny producentsky tah. To aby som mohol aspon nieco pochvalit ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • První film společnosti Netflix vydaný na DVD a Blu-ray. (LUKICKK)
  • Natáčelo se od 10. června do 1. září 2016 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (ČSFD)

Související novinky

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama