Reklama

Reklama

The Cloverfield Paradox

  • USA God Particle (pracovní název) (více)
TV spot

VOD (1)

Zemi hrozí ztráta veškeré energie. O řešení této situace se na mezinárodní vesmírné lodi snaží skupina vědců, mezi nimiž je i Ava Hamilton (Gugu Mbatha-Raw), která se k posádce přidává, aby dala lepší šanci na přežití své rodině. Když se však uprostřed vesmíru objeví na lodi nový člen posádky, neví již nikdo z přítomných, čemu se ještě dá věřit a čemu ne. (hansel97)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (304)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Za zbytečný doplněk ze světa Cloverfieldu bych tohle až tolik nenazýval. Na vině není ale příběh, který není zlý (jedná se o vesmírné sci-fi s posádkou lodi). Špatné jsou ovšem herecké výkony. Je to škoda, protože díky Netflixu tohle vypadalo obrazově a trikově slušně. Ovšem ten casting všechno totálně pohřbil. Třeba ještě vznikne časem nějaká omluvenka za tento dovětek ke dvěma hodně slušným Cloverfield snímkům. 50% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Alien bez vetřelce, Interstellar bez alternativních realit, Sunshine bez sluníčka, Vesmírná Odysea bez monolitu. Chápete? God Particle aka Cloverfield Paradox nenabízí žádnou přidanou hodnotu a ani zdaleka nedosahuje svýho obrovskýho potenciálu. Sice se tady mísí celá řada zajímavých prvků (i z výše zmíněných filmů), z hlediska scénáře bez nápadu a režie bez vize je ale film utopenej v rutině ze škatulky filmů jako Life, Covenant nebo Event Horizont (všechny tři jsou lepší!). Do toho si připočtěte debilní postavy, absolutně nelogický momenty (ta oddělená živá ruka? WTF?!), stupidní soundtrack, kterej nejenže neutváří napětí, ale vyloženě bere filmu veškerou atmosféru a dostanete Béčko jako řemen, kde "snaha" o dobrej film je sprostý slovo! Takže ačkoliv to člověka v rámci žánru extra neurazí, fanouška universa Cloverfiled to přímo nasere. (Není divu, že to pod Netflixem vyšlo z čista jasna, bez trailerů a reklamní kampaně.) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Podprůměrné béčko, které se vás snaží nalákat na horor a Brühla, ačkoli strach je poslední emoce, kterou byste zde marně hledali. Nějak jsem nepochopil, nač se snímek vytasil s 11minutovým epickým úvodem. Snímek nabízí klasickou zápletku o uvíznutí v jiné dimenzi, kde se věci a lidé nechovají tak, jak byste mohli očekávat. Tvůrci měli tedy hodně volné ruce, bohužel, a tak vesele sypali z rukávu jednu hovadinu za druhou. Našlo se pár úsměvných momentů, bohužel se většinu času snažili brnkat na vážnou notu, což se míjelo s úspěchem. Škoda, že snímek neuchopili čistě jako komedii. Dopadlo by to rozhodně lépe. Z celého snímku na mě zapůsobil snad jen velmi úsměvný závěr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

A máme tu zase pátý rozměr, kde dvě těla sdílejí stejný prostor, ale jedno o druhém neví (něco jako Rimmerovi rodiče v posteli).. Obsahový chaos a únavné emoční výlevy střídající záchvěvy hlouposti, vše pod Horizontem události a ve stínu loňského Života. Už chyběl jen Fassie, aby jim zahrál na flétnu. Pokud to takhle půjde dál, tak čekám, že J.J. prožene svou franšízu přes černošskou komedii s Kevinem Hartem či nějaký muzikál s Miley Cyrus.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale tak prečo nie, rozširovanie mytológie takýmto smerom ma bavilo. Každý z trojice filmov tejto už trilógie je absolútne rozdielny, zasadený do iného žánru/subžánru. So scenárom som ok, samozrejme nejaké chyby by som určite našiel, väčším problémom je skôr spracovanie. Respektíve gradovanie deja, ktoré vzhľadom na potenciál zápletky bolo tuctové a dokonca aj ten záver mohol byť bombastický, lenže záverečná scéna je nakrútená čisto wtf spôsobom a myslím, že primárne môže aj za všeobecné sklamanie z tohto filmu. Ono sa tu totiž prejavila sila rezistencie posledného okamžiku. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Původně se film měl jmenovat „Božská částice“, později se však upravil scénář a natočilo několik scén, které spojily film se sérií Cloverfield. (dan4815)
  • Netflix kúpil práva na vydanie filmu od Paramount Pictures za 50 miliónov amerických dolárov. (Tomate)
  • Od 55. minuty, když Michael (Roger Davies) a Molly (Clover Nee) jedou v autě, tak je na několika záběrech zřetelně vidět, že tachometr a otáčkoměr jsou na nule. Vozidlo je v pohybu, ale ručičky se ani nehnou. (Samthron)

Související novinky

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

Cloverfield se oficiálně dočká pokračování

30.01.2021

Jeden z prvních velkých found-footage snímků Monstrum (Cloverfield) z roku 2008 se dočká přímého pokračování. Snímek režiséra Matta Reevese vydělal celosvětově nějakých 172 milionů a série se… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Třetí Cloverfield už je na cestě

Třetí Cloverfield už je na cestě

28.10.2016

J. J. Abrams pokračuje v budování sci-fi antologie, která zatím čítá Monstrum (aka Cloverfield) z roku 2008 a letošní Ulici Cloverfield 10. Série tajuplných thrillerů, v nichž si nemůžete být ničím… (více)

Reklama

Reklama