Reklama

Reklama

Bouře

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Všední, lenivé ráno kdesi na jihu Mexika. Několik místních usedlíků je nečekaně zatčeno, obviněno z obchodování s lidmi a posláno do žaláře na opačném konci země. Úřady oznamují, že zasadily organizovanému zločinu další ránu... Jenže co když jsou vězni nevinní, a zločinci se naopak těší svobodě? Paralelně vyprávěné osudy dvou žen přibližují praktiky mocných kartelů, proměňujících občany v bázlivé stádo, zatímco státní orgány mlčenlivě přihlížejí. Svědkyněmi jsou nespravedlivě odsouzená Miriam, jejíž 2 000 kilometrů dlouhou cestu z vězení domů tento meditativní dokumentární film rekonstruuje, i vnitřně zlomená Adele, jíž byla před lety unesena dcera. I ve svém druhém celovečerním filmu se Tatiana Huezo věnuje systematicky páchanému bezpráví. Podává tíživými emocemi prosycenou zprávu o neviditelné občanské válce, v níž se hlavní zbraní stává děs, a zemi, kde společnost postupně odumírá paralyzována strachem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2016 - Dokument, který mohl mít velký potenciál, ale byl natočený úplně špatně, nezajímavě a nudně. Scény z Mexika doprovázené vyprávěním žen, které jsme na plátně ani neviděli, kromě jedné. Nudila jsem se a nevyvolalo to ve mě žádné pocity. ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Trpký dokument, na jednej strane popisujúci alarmujúcu situáciu v zložkách moci v Mexiku, na druhej dojímavé a nepríjemné osobné príbehy dvoch žien. Ide o zaujímavý a úspešný experiment, ktorý si napriek jeho netradičnej forme zachováva silnú výpoveď, a vizuálne exceluje, režisérka s kameramanom z minima vytrieskali maximum. Postavy až na jednu výnimku na kamere vôbec nehovoria, rozprávanie je podané cez voiceover, pričom sa tu skáče medzi príbehmi jednotlivých žien. Obrazový podkres príbehu s Miriam je road movie cez Mexiko z väzenia späť domov za svojim synom, zatiaľ čo príbeh Adele sa odohráva v priestore cirkusu. Miriamin príbeh sa takmer celý odohráva v autobuse, vidíme množstvo ľudí, pričom každý z nich mohol byť rovnakou obeťou ako postava, ktorá príbeh rozpráva. Ide o depersonalizované rozprávanie, kedy Miriam mimo jedného silného záberu nikdy nevidíme. V druhom príbehu z cirkusu je obrazová zložka bližšie voiceoveru, často ho ilustruje.Ide o znepokojivé a zároveň hlboko ľudské dielo, a miestne komentáre len svedčia o tom, že pokiaľ bežného človeka nezoberiete za ruku a nedovediete ho k sendviču, a potom mu ho ešte následne nenapcháte do huby, umrie hladom. 4.5*. ()

Reklama

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

První a myslím, že i poslední film, kvůli kterému jsem musela z kina odejít. Já mám tuhý kořínek a v kině vydržím ledacos, ale Tempestad bych nepustila ani tomu nejhoršímu nepříteli. Tento snímek totiž nemá s dokumentem společného ani co by se za nehet vešlo. Nudné monotónní vypravování dvou hlavních hrdinek doprovází totiž absolutně prázdné, nesouvisející obrazy a záběry, které neskutečně lezou na nervy svou zdlouhavostí a my tak sledujeme pět minut v kuse déšťové kapky na okně autobusu a bůhví proč nějaké malé děti, které se učí cirkusové kousky. To má být rekonstrukce dění v Mexiku, které je zžíráno mexickými kartely? To asi ne. Neumím si představit, že bych tohle měla někdy dokoukat do konce. Hnus. KVIFF 2016 ()

Hoyt odpad!

všechny recenze uživatele

Peklo všech pekel. Popis vůbec neodpovídá tomu co se děje ve skutečnosti. Totálně natahovaný, vymyšlený a hlavně nudný ,,prý" dokument. ()

fredisek odpad!

všechny recenze uživatele

Úděsná nuda, u které se nicméně dost dobře spalo i na nepohodlných sedačkách konferenčního sálu v Thermalu, protože nic nerušilo, monolog a absence jakékoli akce vás totiž fakt neprobudí. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama