Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou kamarádů, kteří provozují prosperující půjčovnu dronů, se odehrává v současné Praze. Majitel firmy přezdívaný Plech (Jiří Mádl), ve volném čase rapper, sní o velkých penězích a neochvějných jistotách. Chemik a vynikající letecký navigátor Pavel (Kryštof Hádek), který se právě vrátil ze zahraničí, sní o spravedlnosti a osobním angažmá v nápravě světa. Drony jsou pro bývalé spolužáky ze střední školy propustkou do mnoha oblastí lidského konání, kam by se jinak nepodívali. Mezi jejich klienty patří prezidentský kandidát i výtvarníci pořádající happeningy. Drony ve filmu monitorují elektrárny, nosí luxusní kabelky na přehlídce místo modelek nebo sprejují ze vzduchu Petřínskou rozhlednu. Když se však jeden z hrdinů rozhodne využít dron k něčemu úplně jinému, situace ve firmě se začne komplikovat. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (315)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Asi na to zajdu ještě jednou. Byl to v mnoha ohledech výborný film (kvalit Mnichova nebo Karamazových ale nedosahuje) - například práce s hudbou, humor, skutečné emoce, katarze... Nicméně na těch pět to asi úplně nedosáhne. Současné hodnocení (68%) je ovšem hodně podstřelené. Takových 5 - 10% nahoru si to zaslouží určitě. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance na film o současném Česku. Občas je řečeno něco zajímavého, ale vše zabíjí nesympatická hlavní postava s její nezajímavou motivací (kvůli neaktuálnosti - Bushova éra už je dnes každému u prdele), byl bych radši, kdyby chtěl hlavní hrdina sejmout nějakého českého politika jako určitý druh postoje autora :). Velmi bolestivá je podobnost s filmem Taxikář. Řemeslně dobrý, dokonce ani dvojník šišlajícího rappera Prago Union mě neiritoval, ale po fantastickém vypilovaném Mnichově tohle bylo zklamání. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Když se řekne "film Petra Zelenky a jeho přátel," stále si představuji nějakou super bombu, ale i to přestává v posledních letech platit... Zejména proto, že od současnosti je potřeba větší odstup, aby její zobrazení ve filmu mělo větší dopad. Z hlediska myšlenek, které si rozumný člověk pokládá, je snímek předimenzovaný, neplatí to však postavách a vyústění příběhu, které byli docela povrchní a zbrklé. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* námět filmu mě od začátku lákal a tak jsem byl zvědavý jak si s ním Zelenka poradí. Jeho poslední filmy se mi do vkusu netrefily, ale přesto jsem neodolal. Výsledná známka mluví za vše, i když proti provedení a hereckým výkonům ani nic moc nemám, spíš ke struktuře příběhu. Téma je vysoce aktuální a je to z filmu cítit stejně jako režisérovu nenávist k některým politickým špičkám. Přiznám se, že ji taky sdílím, přesto naznačované nouzové signály jsou velmi rozporuplné a ani sám nevím jak bych film pojal já. Brát spravedlnost do vlastních rukou je hodně ošemetné a pokud to režisér myslel jako možný manuál pro osamocené střelce, tak o to víc kontroverzní. Na druhou stranu jsem rád, že jsem ho viděl a podobné filmy dokáží rozpoutat aspoň určitou diskuzi .... která málokdy někam vede a asi jen radikální čin, dokáže v dnešní téměř mafiánské době, kdy jde vysoce postaveným představitelům jen o vlastní koryta, něco změnit. Takže film asi svůj účel plní, ale jasné doporučení nedokážu dát. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pro mě nadále platí, že Petr Zelenka je jeden z našich nejlepších a nejoriginálnějších režisérů, a že Kryštof Hádek a Jiří Mádl jsou nejlepší neprotekční herci své generace. Modelář pro mě však představuje velké zklamání. Nesedl mi vůbec námět. Nechápu, co měl film sdělit. Všichni víme, alespoň ti, kteří nepodléhají obluzujícímu americkému kouzlu, že USA v Iráku neměly co pohledávat, a že si Bushe jako loutku vodil mazaný Cheney. Všechna čest bojovníkům za spravedlnost, kteří věří v ideály. Nicméně českou realitu vystihuje scéna rozhovoru Kryštofa Hádka s Kristýnou Frejovou - pro mě nejlepší scéna filmu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (22)

  • Lenka (Kristýna Frejová) říká: „Není každý jako Ratner,  ten šel nejspíš rovnou do Nebe. Michael Ratner (13. června 1943 – 11. května 2016) byl americký právník. Po většinu své kariéry byl prezidentem Centra pro ústavní práva (CCR), neziskové organizace pro řešení lidských práv se sídlem v New Yorku, a předsedou Evropského centra pro ústavní a lidská práva (ECCHR) se sídlem v Berlíně. (sator)
  • Závodní drony, které se ve filmu prohánějí závodní drahou v průmyslovém komplexu, jsou vyrobené na míru. (TheSlezy)
  • Hned v úvodu chytá Plech (Jiří Mádl) dron Matrice při přistání do rukou, což není úplně bezpečné a do jisté míry je to i zbytečné, když dron mohl přistát na rovném povrchu na zemi. (TheSlezy)

Související novinky

28. České lvy vyhrál Šarlatán

28. České lvy vyhrál Šarlatán

06.03.2021

Dnes večer byly v rámci svého 28. ročníku uděleny výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA), Český lev. Komorní ceremoniál se tradičně odehrál v pražském Rudolfinu, nicméně z důvodu… (více)

Reklama

Reklama