Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (378)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser David Frankel /Marley a Ja, Dabel nosi pradu/ natocil len dalsi priemerny film, ktory este v kinach navyse dost zhorel. Vilo Kovac /Enemy of the State/ v hlavnej ulohe cloveka, pre ktoreho uz zivot stratil zmysel, taxa poneviera odnikadial nikam, nic neriesi, mobil ani internet nema ....... ale zobral xebe ludi s dobrym srdcom /to je dolezite konat dobro/ ako kate Winslet /Titanic/, Edward Norton /Kult hakoveho Krize, Birdman/, dalej Helen Mirren /RED/, Michaela penu a aj Moneypenny Naomie Harris. A sympaticke bolo to, ze tito ludkovia sa rozhodli vratit chut do zivota aj Kovacovi. Zaver je dost silny : 69 % ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejednoznačnost panující kolem party údajných divadelníků dává příběhu uměřeně mystický nádech a Mirrenová coby nejstarší z nich, jež by ráda uchvátila všechny role experimentu, i špetku humoru. Nicméně ani herecký výkvět nedokáže zakrýt melodramatickou kalkulaci se ztrátou dítěte – a kdyby jen jednoho a kdyby jen v náznaku; poslední okamžiky se vyprodávají do detailů provázených štkaním.Navíc Collateral Beauty: Druhá šance pracuje s knižním jazykem typu „já jsem smyslem všeho, jsem v tvé bolesti i radosti“, který tvrdě vzdoruje snaze po střídmě civilním výrazu. Ujišťování scenáristy Allana Loeba o „kráse života, která opravdu existuje“ dosazuje režisér David Frankel na přehlídkové molo samých ušlechtilých lidí, kteří si na potkání sdělují niterné záležitosti a s vločkami za oknem Štědrého večera vedou hrdinu k jasné pointě, napovězené už českým podtitulem. Taková sbírka rozbolavělých hrdinů, kteří konají správné věci a ještě zopakují, že je dělají, dovede sváteční rozpoložení silně zprotivit. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* dle doporučení jsem zkouknul tento hvězdně obsazený film. Co mu jde určitě pochválit je originalita a hřejivé lidské teplo, když si lidé chtějí pomáhat v nouzi. Na můj vkus však zbytečně moc tlačí na sentimentální strunu a snaží se dojmout, což jde těžko, když Will Smithovi nejde vůbec uvěřit jeho postavu. Pocit si z něho odnáším rozpačitý na hraně 2-3 hvězdiček, ale dívat se na to dalo, tak se ručička přehoupla k vyšší známce. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Na film mě, asi jako většinu populace, nalákala výborná herecká sestava (jen ta kuna Knightley mi nikdy vadit nepřestane). Na prostoru 90 minut (scénárista moc fantazie nepobral) dostaneme citovou vydíračku, která neobjeví nic nového. Nakonec mají bolístku všichni Willovi kámoši a z najatých herců se najednou stanou životní mudrcové. A závěrečné odhalení mě napadlo asi v půlce filmu, nicméně jsem nevěřil, že by to scénárista chtěl překombinovat až takhle. He, byl jsem překvapen. Pokud jste citlivá žena, hvězdičku či dvě si k hodnocení přihoďte. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

A já se těch pěti* nebojím... díky čsfd jsem na to šla, polovinu doby jsem měla slzy v očích (ale zůstaly v nich, což byl kumšt!), ale byl to nádherný vánoční depresivně laděný film, který se povedl. Kdybych nebyla šťastná knihovnice s pětiletým plánem, perspektivami a sociálními jistotami, tak si potom z toho svého desátého patra i skočím (=kompliment tvůrcům), takhle jsem jen pozorovala hvězdičky... (kecá, sledovala stav smogu) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Film měl původně režírovat Alfonso Gomez-Rejon, který se kvůli neshodám se studiem New Line Cinema režírování vzdal. (MessiM)

Reklama

Reklama