Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (378)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Není to tak přeslazené, jak bych čekal a o stupínek dál to rozhodně táhne skvadra herců, o jaké by si kdejaký režisér mohl nechat snít. (Ne vážně nechápu, že tahle jména sehnali do jednoho filmu.) Ovšem je celkem škoda, že film staví na momentech, které jsou dost předvídatelné a přitom je schovává jako esový triumf na konec. Ale nemůžu říct, že by mě příběh nebavil. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa naozaj podarilo! Najmä to zakomponovanie alegórií Smrti, Času a Lásky - to bolo výborné. Len škoda, že tam tých zásahov do Howardovho života v podaní týchto troch alegórií nebolo oveľa oveľa viac, dalo by sa z tým určite viac pohrať ešte a využiť potenciál v oveľa väčšom merítku a postaviť dej viac na týchto postavách. Helen Mirren ako Smrť bola úžasná, rovnako aj Jacob Latimore ako Čas, no alegória Lásky v podaní Keiry bola až neúmerne chabá, čo ma teda dosť nemilo prekvapilo. Čo sa týka celkovej idey filmu, tak to bolo naozaj pozoruhodné a človeka tento príbeh určite chytil za srdce. Trochu som sa obával, že po odhalení alegorických postáv bude dej upadať, ale ten záver ma naozaj prekvapil, a veľmi pozitívne. Pekný film, nechýbalo veľa k piatim hviezdičkám. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser David Frankel /Marley a Ja, Dabel nosi pradu/ natocil len dalsi priemerny film, ktory este v kinach navyse dost zhorel. Vilo Kovac /Enemy of the State/ v hlavnej ulohe cloveka, pre ktoreho uz zivot stratil zmysel, taxa poneviera odnikadial nikam, nic neriesi, mobil ani internet nema ....... ale zobral xebe ludi s dobrym srdcom /to je dolezite konat dobro/ ako kate Winslet /Titanic/, Edward Norton /Kult hakoveho Krize, Birdman/, dalej Helen Mirren /RED/, Michaela penu a aj Moneypenny Naomie Harris. A sympaticke bolo to, ze tito ludkovia sa rozhodli vratit chut do zivota aj Kovacovi. Zaver je dost silny : 69 % ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Pokud pří vzniku filmu všichni očekávali, že dojde k útoku na naše srdíčka v předvánoční náladě, tak se nesmírně spletli. Samotný koncept mohl fungovat, ale museli by ho uchopit úplně jinak a ne se zamotávat do vlastního scénáře. Hrdinů je ve filmu až přespříliš, výborné obsazení vyšumí do prázdna, neboť herci nemají skoro co hrát. Scéna střídá scénu nudnými dialogy a ve většině případů vše působí na rychlo a tudíž nemají ten tížený efekt. Koncepce dvojic, kde se objevuje čas, láska jsou nudné, ničím nezaujmou a v případě smrti se divím, jak promarnili potenciál citově diváka vyždímat. Dějových linek je hodně, včetně závěrů, které jsou docela předvidatelné, zvlášť u přátel hlavního hrdiny. Mimo jiné, jak se Smithem vypečou, to je dost nechutné. Hlavní pointa, kde je ústřední postavou Smith je přitom výborná a tvůrci by udělali lépe, kdyby se zaměřili jen na ni samotnou. Bohužel místo toho přijde další závěrečné věřte nevěřte, což logikou úplně pohřbívá.......5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet by ušiel, len ho ešte lepšie scenáristicky prepracovať a prípadne aj vhodne nakrútiť.Všetci zúčastnení mali zrejme dojem, že robia veľké umenie, lenže vznikol iba vianočný melodramatický slaďák s nevyužitým potenciálom ústredného námetu. Z návštev "smrti, času a lásky" sa dalo vyťažiť omnoho viac, osobne mi ani nie je jasné, prečo to nakoniec fungovalo a videá sú samostatnou kapitolou na rozbor nefunkčnosti realizácie nápadu a absencie elementárnej logiky. Záver posúva film niekde úplne inde a nechápavý výraz by som mal pri ňom asi aj na Štedrý večer po rozbalení darčekov. Ďalší divný film o smrti po Siedmych životov v Smithovej kariére, táto poloha mu proste nesedí. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Keira Knightley hraje ve filmu postavu se jménem Aimee Moore. To pochází z francouzského slovesa aimer, takže její jméno znamená více milována. (MessiM)
  • Film měl původně režírovat Alfonso Gomez-Rejon, který se kvůli neshodám se studiem New Line Cinema režírování vzdal. (MessiM)
  • Ve scéně, kdy se White (Edward Norton) kouká na televizi, se zeptá své matky, jestli dávají už i CSI: Celeveland, ona mu odpoví, že je to novinka. Ve skutečnosti na obrazovce běží seriál Beze stopy, který se vysílá již od roku 2002. (hendrich6)

Reklama

Reklama