Reklama

Reklama

Mizerové: Na život a na smrt

  • USA Bad Boys: Ride or Die (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kultovní Mizerové jsou zpět a s nimi i pořádná nálož akce a nekorektních vtipů. Tentokrát však detektivy Mikea Loweryho (Will Smith) a Marcuse Burnetta (Martin Lawrence) čeká mise, která by je nenapadla ani v těch nejdivočejších snech. Jejich nedávno zesnulý nadřízený, kapitán Conrad Howard (Joe Pantoliano), byl totiž obviněn z dlouholeté spolupráce s drogovými kartely. Mike i Marcus mají pochopitelně na celou kauzu jiný názor a jsou odhodláni kapitánovo jméno očistit za každou cenu. Netuší však, že za chvíli budou muset sami prchat před zákonem... (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (8)

JohnnyKladno 

všechny recenze uživatele

No, něco málo jsem očekával a doručeno, bohužel. Smith je pořád stejný, klobouk dolu, ale je vlastně najednou hrozně nudnej. Lawrence je stejný, jen na steroidech, ty z něj snad po problému nevyprchají až do konce a je to až otravné. Arbi a Fallah, kterým se dost povedl třetí díl, bohužel zamrzli trochu v minulosti a stále se točí v „rodinném“ kruhu. I ten Bay tam je. Vyšťouráme nějakou strašně drsnou a doposud tajemnou „ organizaci, gang, kartel“ z minulosti, 20 let prorostlé do všech orgánů společnosti a udělejme to zase hodně osobní. Pár fajn vtipů tam je, pár zajímavých nápadů při akci, ale celkově to je jen ždímačka a poslední „flashback“ se stromem mě skoro urazil, nespal jsem při otvíráku, ale chápu, že to mohli tvůrci předpokládat. Doufal jsem, že budu překvapen jak u třetího dílu, bohužel ne. Dost mě to vlastně mrzí, ale hodně slabých 50% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pořád to má styl a sexy miamský vizuál, ale už se přece jen vytrácí nadrzlý humor Mizerů na úkor řešení věku a s tím související zdravotní trable, to fakt ne. Co mě však vadilo nejvíc je práce Robrecht Heyvaerta, já si místy připadal, že to je kamereman co zrovna dostal vycházky. Jestli něco nemusím, tak záběry, kdy já jako divák na akčnéí scénu čumím z pozice pistole, nebo lítám záběry z místa na místo co sekundu, až budu chtít hrát playstation, ušetřím si cestu do kina. V dnešní době, aby akční film, který má alespoň nějakou úroveň i když scénář je značně obroušenej pohledal, takže budu v hodnocení smířlivější a dokonce věřím, že pokud někomu nevadí, kamareman, kterýmu vysadili před natáčením prášky užije si to. Já si příští radši pustím předchozí díly série, který jsou špičkou žánru a ne půrměrem, jako tento kousek. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Čtvrtí Mizerové se opět povedli. Akce je super, k tomu výborná kamera, spousta hlášek a vtipu, ale i vážných situací a je to pěkně vyvážené. Sice mi Lawrencovo předvádění moc nesedí a nikdy nesedělo, protože balancuje na hraně trapnosti a často ji i překračuje, ale jinak super film a k tomu v Cinema City ve 4DX, což byla paráda a fakt si musíte chvílemi držet klobouky protože je to opravdu jízda ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mike a Marcus jsou zpátky a protože jim ze záhrobí zavolá kapitán, že pro ně má další případ, nudit se nebudou. Vy ale možná trošku jo. Čtvrtí Mizerové se totiž na předchozí díly pokoušejí navazovat nejen stylově, ale především příběhově a občas to s tou nostalgií, odkazy a připomínáním drobných detailů z dvacet let starých filmů přehánějí. Hrdinové se nikam neposunuli, opakují to, co dělali vždycky, jen je kolem nich spousta nových naprosto zbytečných postav a nejnudnější záporáci série. Akce je však prvotřídní. Jen by to příště chtělo trošku si víc pohlídat i to, co se děje ve scénách, kde nikdo po nikom nestřílí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Asi nikdo nečekal, že smutné vystřízlivění přijde tak rychle po vydařené resuscitaci. Čtvrtí Bad Boys s podtitulem Ride or Die v sobě totiž snoubí vše špatné, co poslední dobou trápí téměř všechny oprášené návraty na stříbrné plátno. Tím nejzásadnějším je samozřejmě všudypřítomné odkazování a krkolomné příběhové navazování na předešlé tři díly, díky čemuž se začne celý projekt pomalu ale jistě topit ve své vlastní šťávě. Postupem času tento do sebe zahleděný koktejl začne velmi úspěšně nudit, což má za následek utrápené pohledy na displej hodinek, po nichž přichází mírné zděšení nad tím, že do konce zbývá ještě zhruba hodina. Nastalé situaci nepomáhá ani fakt, že ústřední duo se vůbec, ale vůbec nikam neposunulo. Po celou dobu jsem měl pocit, že koukám na zastydlé pubescenty, jejichž neustálé hlášky posouvaly celý snímek na neúnosnou hranu sebeparodie. To je nejvíce citelné zejména u postavy Marcuse, jehož "ezo" moudra jsou pomyslným posledním hřebíčkem do rakve celého projektu. Za zmínku zde tedy stojí pouze akční stránka, která je prostě a jednoduše úžasná. Všechny kamerové veletoče dokonale souzní s precizní choreografií, což dohromady vytváří výbušný akční balet, u něhož jsem měl sto chutí si ho pustit znovu a znovu. Je tedy velká škoda, že se tyto sekvence nemohou opřít o nějaké hutné pojivo, které by vytvořilo patřičně skvělý filmový zážitek. Takto si ty akční části budu časem opakovaně přehrávat jen na YouTube vědouc, že by si zasloužili mnohem vyzrálejší filmovou značku. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „You're my bad boys. Now clear my name.“ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo 3. dubna 2023 v Atlantě ve státě Georgia, nicméně v červenci bylo pozastaveno kvůli stávce, která tou dobou v Hollywoodu probíhala. Nakonec hlavní natáčení skončilo až v březnu roku 2024. Dále se filmovalo v Miami na Floridě. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

Čtyřka Mizerů má oficiálně zelenou

01.02.2023

Po úspěšnému návratu k sérii Mizerové se Will Smith (Král Richard) a Martin Lawrence (Jednej správně) oficiálně vrátí i pro čtvrtý díl. Situaci před rokem mírně zkomplikoval fakt, že si Smith ušil z… (více)

Reklama

Reklama