Reklama

Reklama

Teroristka

  • Indie Theeviravaathi: The Terrorist (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Malli je mladá krásna Indka, ktorá sa - už ako malé dievčatko po smrti svojho brata - stane členkou teroristickej organizácie, takže väčšinu zo svojich 19 rokov strávila vo výcvikovom tábore. Teraz nadišiel jej čas a Malli stojí pred rozhodnutím: zabiť nevinných a pritom sama zomrieť. Film verne vykresľuje zázemie teroristov a tiež starostlivosť s akou sa venujú svojim nasledovníkom a "vychovávajú" mladých fanatikov. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Catch1707 

všechny recenze uživatele

Zajimavy pribeh je zdrcen svym pomalejsim tempem a pozdeji i mensi mirou prekvapeni nebo-li snahou upoutat divaka tak, aby cusel v sale v napeti az do konce. Mnohym bude po 90 minutach uplne jedno, zda Mali zmackne spoust nebo ne, hlavne, ze film skonci. Ja patrim medzi ne a hoci jsem si tenhle narocny film byl pripraven uzit, mrazilo me po kazde rusive hudobne skladbe a taky me stvalo natoceni pribehu ve stylu do 12 rokov nevhodny neboli PG-13. na film o nasili je tam nasili dost malo, bohuzel chybi tam, kde by nemelo. ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem ji na LFŠ 2002 a dodnes nevím, jestli to vlastně nebyl jeden z mých nejsilnějších a nejemotivnějších filmových zážitků. A to jsem jen víceméně náhodou zabloudila na projekci "jakéhosi indického filmu" s tím, že se teda chci dozvědět, jak to tedy s těmi teroristy je... Víc takových náhod! Moc ráda bych si v životě nechala takhle parádně "vytřít zrak" ještě mnoha a mnoha filmy... :-) ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Santosh Sivan ve mně probudil zájem hlavně jako kameraman Dil Se... a Theeviravaathi tak beru jako definitivní potvrzení jeho talentu vyprávět obrazem. Malajalámský filmař-všeuměl tentokrát stvořil v tom nejlepším slova smyslu intimní dílo, jehož síla vydá za několik rádoby su/yrových krváků. Na konci filmu jsem si málem ani nevzpomněl na takové malicherné výtky, jako jsou slabší zvukové efekty, nebo Malli držící samopal za zásobník.____ Faktická poznámka: Protože soudě dle českých recenzí a reakcí si někteří našinci myslí, že v Indii lze narazit na výcvikové tábory sebevražedných atentátníků se stejnou samozřejmostí jako u nás na Delvitu, dodávám, že Malli je zcela očividně členkou Tamilských tygrů - partyzánského spolku, který bojoval za vytvoření samostatného státu pro tamilskou menšinu na Šrí Lance. Doufám, že ve světle tohoto faktu si alespoň někteří uvědomí, že hrdinka není teroristkou archetypálního druhu ("fanatická bojovnice za Alláha" apd.) a o nějaké znázorňování "vymývání mozků" a podobných věcí, o nichž si lidé myslí, že teroristy vytváří, Sivanovi vůbec nešlo. ()

sek 

všechny recenze uživatele

Film je prostý a oslovující jako jeho název. Ačkoliv byl údajně inspirován okolnostmi atentátu na Rádžíva Gándhího velmi cíleně a chytře se vzdává jakékoliv dobové či místní konkrétnosti, což z něj dělá spolu s rafinovanou kamerou vzdor pomalejšímu tempu strhující podívanou. Co je víc – minulost nebo současnost, duše nebo tělo? A zabít nebo nezabít?! ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak dobré téma a tak špatně natočené. Jestli to má být působivé, tak není, jestli se nad tím mám zamyslet, tak to nezapůsobilo, ta dívka nepůsobí ani jako vraždící monstrum, ani jako fanatik a bohužel ani jako hluboce o své pravdě přesvědčená bytost, která najednou zaváhá. Možná jsem v tomhle trochu cynik, ale na mě to prostě nepůsobilo. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen za pouhých 17 dní. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 1998 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama