Reklama

Reklama

Zabiják & bodyguard

  • Česko Zabijákův osobní strážce (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Nejlepší bodyguard na světě dostane nového klienta, nájemného vraha, který musí svědčit u Mezinárodního soudního dvora. Aby se včas dostavili k soudnímu řízení, musí oba zapomenout na to, že jsou tak trochu jiní a že si možná až příliš lezou na nervy. (Vertical Entertainment)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (738)

choze 

všechny recenze uživatele

Měl jsem z toho strach, protože můj někdejší oblíbenec Reynolds už drahnou dobu točí jednu srágoru za druhou a jednou bude souzen za svoje brutální zločiny na poli komiksových filmů (GREEN LANTERN, R.I.P.D., DEADPOOL). A letos mě už stihl zklamat s ŽIVOT. Ale vyloupla se z toho pohodová buddy movie podle klasické šablony. S ucházející ústřední dvojkou, sice ne tak vtipná, jak by chtěla, zato s dobře natočenou, pěkně fyzickou akcí, kde akorát zatahá za oko pár okatě počítačových explozí. A nechybí ani jedno z mých nejoblíbenějších akčních klišé, přepadení kolony! Hned bych dal Hughesovi prachy na pokračování nebo nějaký další akčňák. (7/10) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„A jaký je náš slogan?“ - „Nuda je vždy nejlepší!“ Že je snímek zcela předvídatelný a natočený maximálně na efekt, aby snad každá scéna vyzněla „cool“? Ano, je. Že to byla neuvěřitelná blbost? Byla, ale tak strašně zábavná, pohodová a odsýpající, že jí rádi odpustíte nejedno klišé. Upřímně řečeno, už dlouho jsem neviděl „buddy film“, který by dokázal s takovou lehkostí a samozřejmostí vzpomenout na klasiky žánru, nejvíc mi v hlavě rezonuje Poslední skaut, a ačkoliv se této pecce rovnat nemůže, alespoň se jí zdatně přibližuje (což je kompliment sám o sobě). Zběsilé tempo, nadsázka, spousta akce, krve, vtípků, výborně sehrané ústřední duo (na čemž u daného žánru záleží možná vůbec nejvíc), perfektně obsazená Salma Hayek (nemusím být jejím obdivovatelem, abych docenil, že tahle role je přesně pro ni) a (mimo jiné) lokace Holandska, jehož „kulisy“ dodávají filmu ten správný prostor pro jednu nekončící honičku. Možná neobjektivní, ale za mě silné 4*. „Vem to z tý lepší stránky. Pořád máme dodávku těch padouchů…“ ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Občas to hodně skřípe v propojení crazy buddy komedie se závažnými myšlenkami a seriózními prvky (záporák Garyho Oldmana je až příliš jednostranně psychopatický pro tak odlehčený film) a tempo je nevyrovnané v závislosti na atraktivitě jednotlivých postav, ale dvě titulní postavy jsou natolik zábavně načrtnuty a jejich konfrontace tak dobře motivačně zasazená, proměnlivá a vyšperkovaná, jedna vedlejší postava (Hayek) tak dokonale ztělesňuje mou představu o bad ass femme fatale a akční scény tak přesně skloubí adrenalin s nadsázkou, že nemůžu než spokojeně pobrukovat a tenhle áčkový herecký úlet doporučit. Už kvůli Samuelovi, který sází jednu petardu za druhou a střihá si svou třetí nejlepší roli po Pulp Fiction a Osmi hrozných. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skvela ukazka akcni buddy komedie, ktera se s nicim nesere, proste fajn pripominka devadesatek. Pribehove to sice neni nic objevnyho, proste presun z bodu A do bodu B a cestou rozstrileni nekolika desitek zabijaku, i kdyz se tvurci snazi tvarit jakoze to je neco vic, takze tu mame zapletku se svedectvim u soudu a Oldmana jako diktatora. Ten je sice herecky fajn, ale v podstate nezajimavej, takze je dobre, ze se dej vetsinu casu soustredi na hlavni dvojku. Reynolds je ocekavane za sympataka, i kdyz tu musi hrat trosku blbecka. No a film tahne ultimatni Samuel, kterej dostal dost mozna nejakcnejsi roli kariery a vychutnava si ji do posledni vteriny. Postavy ze sebe neustale sypou nejaky hlasky, i kdyz na druhou stranu, pobavi, ale neni to nic, co by si clovek pamatoval. No a hlavne okolo sebe neustale sypou naboje, takze neni pet minut aby tu nekdo nechcip. No a jelikoz se pro nejaky to fuckovani nebo krev nejde daleko, je to skvela jizda. Ale jakkoliv jsou Reynolds s Jacksonem skveli a chemie mezi nima funguje, o uroven vejs je tu Salma Hayek, ta je proste naprosto mega ultimatni. Takze ja jsem se bavil, obcas sice tempo trochu vazne, obcas nejakej forek nezafunguje, ale jako celek to je rozhodne fajn svizna a zabavna jizda. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nikdo na světě neumí vyslovit „matkojeb“ tak procítěně, s láskyplnou intonací a dokonalou dickcí jako pan Džexn. A v tomto Julesově Dedpůlovi ty matky jebe více než uspokojivě a vůbec je opět celkově excelentní, až se z toho stala jedna z nejzdařilejších vzpomínek na doby, kdy ještě scénáristé nebyli dekadentně přiteplení pičusové, rejtynk pro nezletilé retardy tolik nehýbal filmovým průmyslem a točili se Poslední skauti, Smrtonosné zbraně a další vtipné, zábavné a inteligentně nahláškované akční filmy s koulema. Vzpomínek, při nichž se katolické panny a prudérní gejové urputně křižují nad tou fuj fuj vulgaritou, artový hnědopichům sněží na ramena tuny lupů z urputného škrábání se na mastných kšticích při rozumbradickém poukazování na všechny ty dyslogické simplifikace jsoucna, frustní interpretace charakterů, exemplární deficity symbolistní filosofie, meditativních stimulů, morálních paradigmat a dalších sebestředných ufonských pičovin, no a dokonale pobavený neupjatý soudný divák si jen pomyslí něco o deformovaných kokotech a směje se jim do xichtů. Jedinou vadou na kráse byly prkenné deprese Gájena Gejnoldse, jimiž už zprasil i Dedpůla a kterých se dalo elegantně zbavit nůžkami nebo obsazením Karlíka Huhňala. Každopádně chci minimálně další dvě až tři pokračování. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu jsou použity zbraně P90, AK 47, MP 5 a M4. Při střelbě z aut jsou použity české samopaly Scorpion a AKU. Na mostě je použit raketomet M 72 LAW. Pistole jsou Glock a Beretta. (K98)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. května 2017 v Hongkongu. (Varan)

Související novinky

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

Zabiják & bodyguard dostanou pokračování

02.11.2018

Loňská akční komedie Zabiják & bodyguard se Samuelem L. Jacksonem (Skleněný) a Ryanem Reynoldsem (Deadpool) dostane pokračování. Snímek ponese v originálu název The Hitman’s Wife’s Bodyguard a… (více)

Zabiják a bodyguard se vrátí

Zabiják a bodyguard se vrátí

15.05.2018

Z malé akční komedie Zabiják & bodyguard se loni vyklubal solidní hit. Nikoho by tak nemělo překvapit, že se pracuje na dvojce, k níž by se měl vrátit celý vítězný tým. Scénář znovu sepíše Tom… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama