Reklama

Reklama

13. komnata - Speciální série k 10. výročí pořadu (2016) (série)


13. komnata Věry Martinové (S12E07)

(epizoda)

Obsahy(1)

První dáma české country překonala těžké onemocnění, které ji na mnoho měsíců vyřadilo z koncertního i běžného života. Další osudy hrdinů 13. komnaty ve speciální sérii k 10. výročí pořadu. Další díl série k 10. výročí 13. komnaty, v němž se vracíme k příběhu populární country zpěvačky a kytaristky Věry Martinové. Ve své 13. komnatě, natočené v roce 2007, vyprávěla o těžké autohavárii, která poznamenala její strmě stoupající kariéru. Přestože se po nějakém čase ke koncertování vrátila, z těžkého zranění jí zůstaly jizvy ve tváři i na duši. Život jí od té doby připravil další těžké zkoušky, především zdravotní povahy. Na koncertní pódia se ale vždy dokázala znovu vrátit. V roce 2015 však všechny potíže vyvrcholily. Byl to pro ni, jak sama říká, pekelný rok. To, čím si prošla, medicína nazývá "multiorgánové selhání".

Odstartovaly to Vánoce 2014, kdy se vydala s orchestrem Václava Hybše na třicetidenní náročnou a vyčerpávající šňůru šestatřiceti vánočních koncertů po celé republice... Cítila, jak jí docházejí síly. A sečetlo se jí tehdy všechno to, co prožila předtím, jak žila ve stresu, prodělala opakované virózy a musela posouvat koncerty, život brala příliš vážně a zodpovědně a soustředila se převážně na negativní věci. To byla obrovská chyba. Všechny cesty napříč Českem odřídila sama v autě. I když si následně jela odpočinout k moři, její vyčerpané tělo špatně snášelo náraz teplotních rozdílů, proto pobyt v tropech spíše protrpěla. Další stres ji přepadl doma, kde na ni čekala nová agentura a nová kapela sestavená z mladých muzikantů. V létě ji přepadly vysoké horečky, brala antibiotika, ale nic nepomáhalo, skončila v nemocnici v Hradci Králové. Prodělala infekční zánět žlučníku a těžký zápal plic, vyčerpání a totální selhání organismu. Zrušila na čtyři měsíce všechny naplánované koncerty a trápila se pravděpodobnou příčinou zdravotních komplikací: před několika lety jí objevili v krvi zákeřný virus kdysi prodělané a dlouho nezjištěné mononukleózy, který se ozývá většinou při dlouhodobém vyčerpání. Věra se na čtyři měsíce uzavřela před světem, ale sužovaly ji výčitky a deprese ze zrušených koncertů, myslela na fanoušky, které zklamala. Nastoupila na hlubinnou terapeutickou léčbu a objevovala psychosomatické příčiny selhání svého těla i únavu z partnerského vztahu, který trval čtvrt století. Pak se rozhodla, že je třeba otevřít se nové cestě i v osobním životě. Přestala brát život tak vážně a začala si užívat radostí, které jí nyní život přináší, včetně trvale krásného vztahu se svou dcerou Anežkou, úspěšnou studentkou psychologie. Říká, že poznala podstatu svých chyb, proto jí jde nyní lépe žít, snaží se radovat z maličkostí a víc se smát. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věra mě docela překvapila, co všechno prožila a taky kudy se vyvíjel dál její osobní život. Rozhodně to bylo zajímavé, ale zas až tak strašně mě to neoslovilo. Průměr. Hudební režie: Vlastimil Šimůnek ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama