Reklama

Reklama

Dům plný snů

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Nizozemsko, 2015, 19 min

Obsahy(1)

Desetiletá Anne i přes svůj nízký věk velmi dobře ví, jak se chovat k lidem, kteří jsou jiní. Bydlí totiž ve velkém domě, kde společně s rodiči pečují o osm mentálně hendikepovaných lidí. Pro Anne jsou její spolubydlící kamarády, se kterými si hraje a tráví volný čas. Umí je rozveselit, když jsou smutní nebo když se jim něco nedaří. Nejraději si s nimi ale povídá o jejich snech. A protože Bob je básník, Robin hraje na bicí a Olivier dobře zpívá, rozhodnou se na blížící se sousedskou slavnost složit a zazpívat píseň o tom, že „žádný sen není tak velký, aby se nemohl stát skutečností". (Jeden svět)

(více)

Recenze (3)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Thomas House: čtyřčlenná holandská rodina se na statku stará o osm mentálně postižených lidí a je to cirkus, který si všichni společně užívají. Kraluje mu desetiletá dcerka pečovatelů, Anne Fee, otevřená, veselá, ohleduplná dívenka, která se se všemi upřímně kamarádí. Vzájemné hovory jsou plné osobitých postřehů, nepostrádají vtip ani vážné myšlenky, a společné dobrodružné podniky v Thomas House nejvíc ze všeho připomínají příhody Kryštůfka Robina, medvídka Pú a jejich svérázné družiny. Takovým podnikem je i skládání písničky na odpolední párty se sousedy z ulice. O čem by měla být? Svobodě snít a být se na statku Thomas House meze nekladou. *~~ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Milý dokument z mého oboru. Závěrečný koncertík je působivý. Jen se mi zdá, že objednavatel dokumentu Člověk v tísni se snaží ovlivňovat naši imigrační politiku ve prospěch dovozu obyvatel z přelidněné Afriky a Arábie. ()

TheReflektor 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl v kinosále s několika handicapovanými, se kterými jsem měl následně na téma snímku debatovat, což můj zážitek jistě neuvěřitelným způsobem ovlivnilo, to mi je ovšem vcelku jedno. Opravdu silný snímek. Upřímně jsem vůbec jsem nevnímal filmařské kvality, jen jsem sledoval, jak citlivě je prostředí Tomova domu podané. Krásný snímek s krásným koncem. ()

Reklama

Reklama