Reklama

Reklama

Válka a hry

(festivalový název)
  • Německo Krieg & Spiele (více)
Trailer

Obsahy(1)

Německá režisérka Karin Jurschick analytickým způsobem zkoumá fenomén dronů a dalších válečných robotů, které zásadně proměnily nejen technické aspekty vedení boje, ale i lidské uvažování o válce a míru. V dokumentu hovoří konstruktéři dronů, vojenští odborníci i experti v oboru politologie či morální filozofie. Vědkyně, která učí stroje, jak se učit. Vědec navrhující umělý mozek fungující nikoli na digitální, ale synaptické bázi, stejně jako mozek lidský. Nechybí ani tvůrce slavné počítačové hry Call of Duty, jehož vize vymyšlené původně pro fiktivní svět se stávají realitou novodobého válčení. Ukázky fascinujících schopností strojů na zabíjení nutně vedou k otázkám, kam až může zajít jejich vývoj ve spojení s umělou inteligencí. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Skokan44 

všechny recenze uživatele

Je až k neuvěření, jak se zdařilo tak nabyté téma redukovat na prázdné ilustrační záběry s pseudo hlubokým voiceoverem. Jediné zajímavé pasáže jsou ty, kdy režisérka nechala mluvit lidi z oboru a moc do toku nezasahovala. Velká slabota. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Lákavý popis, zajímavé a aktuální téma. Přestože režisérka bere téma dostatečně zeširoka, přesto mám pocit, že tomu něco chybělo. Asi záběry z Terminátora a tři zákony robotiky I. Asimova. ;) Nejzajímavější byly záběry z Izraele, z hangárů vůrobců dronů a některé příspěvky akademiků. Dokument prolíná téma morálky, viny, asymetrické války a dalšího vývoje AI. Postoj režisérky je zřejmý, ale jejích melodramatických monologů bylo až moc. Dobrých 70 %, ještě něco tomu k dokonalosti chybělo. Jeden svět 2016. ()

Reklama

Galerie (22)

Reklama

Reklama