Reklama

Reklama

Nemusíš s láskou, stačí s citem

  • Velká Británie HeartCore (festivalový název)

Obsahy(1)

Je sexualita lidí s mentálním hendikepem v dnešní společnosti stále tabu? Pokud ano, tento dokument se ho snaží zbořit. Sledujeme v něm příběh čtyř hlavních aktérů, dvou žen a dvou mužů. Partnerství, sexualita, ale také otázka rodičovství jsou ústředním tématem jejich diskusí. Zda je například lepší přijít ve čtyřiceti o panictví s prostitutkou, nebo si počkat na pravou lásku. Jaké to je porodit zdravé dítě, a nesmět se o něj starat. Nebo jak se jako žena vyrovnat s tím, že mě v mládí přiměli k podvázání vaječníků. (Jeden svět)

(více)

Recenze (4)

TheReflektor 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když tvůrci rýpnou do vskutku tabuizovaného tématu a rochňají se v něm, jak to jen jde. Odvážný snímek, který odkrývá sexuální životy hendikepovaných a nebojí se při tom šťourat v těch nejmenších detailech. Zároveň citlivě pojaté a také (!) krásné nasnímané. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Téma, ktorá sa len tak neobjaví v dokumente. A je spracovaná profesionálne, bez zbytočného chodenia okolo témy, a tiež bez príkras. Hlavnými hrdinami nie sú žiadne hovoriace hlavy, ale skutoční ľudia s postihnutím, iba niektoré veci objasní sexuológ, ale aj to vo forme rozhovoru s jedným zvedavým chlapíkom. Oceňujem tiež rozhovor s pracovníkom ministerstva sociálnych vecí, ktorý síce v rámci zákonných možností nemohol nijak pomôcť, ale aspoň mal ľudský prístup. Vrcholom filmu je podľa mňa predposledná scéna, keď chlapík, čo mal v detstve úraz, presviedča ostatných (aj diváka), že sa treba snažiť a veriť si. Napriek ranám osudu nikoho nezavrhnúť, takýto mentálny koučing by nepredviedol ani študovaný psychológ. –––– Když nechceš ty, bude chtít jiná. Musíš být optimista. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama