Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví víkendový flirt Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se zničehonic před jejich dveřmi objeví Kristin.... (Bohemia MP)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (364)

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Krásný lidský příběh o smyslu života jako takového, ve kterém chválím zejména sympatický námět, scénář, který dokáže vyvolat jak smích (některé repliky opravdu stojí za to), tak slzy a výborný herecký výkon hlavního představitele. Vzhledem k tomu, že nechci spoilerovat, nechci se vyjadřovat k ději jako takovému a spokojím se s konstatováním, že se jedná o citlivě natočený příběh o člověku, který se ve správném okamžiku zachoval správně a tím dospěl, po kterém s kina budete odcházet spokojeni :-) Doporučuji a děkuji za čsfd projekci :-) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Asi to bude sportovní komentář se spoilerem, tak nečti, jestli chceš překvápko. I když teda... Pokud člověk viděl trailer, může ho překvapit leda tak vypnutý topení v sále, protože takhle nebonzovala ani Eliška od sousedů. Film prostoduchý jako Lojza, který nebojí vsadit na to, že si bělošská holka nepamatuje, s kolika černochama před devíti měsíci chrápala. Ovšem navzdory tomu, že příběh je stejnou rutinou, jako výsledky Zlatého slavíka v mužské kategorii během posledních padesáti let, dýchala na mě fajn atmosféra a ne urputná snaha vydělat si na zimní kabát. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Strašně mě mrzí, že jsem film nestihl v kině. Takovouhle dávku patosu si dám vždycky velice rád. Omar Sy je jistota a jakmile jsem zjistil, že se chystá ambiciozní kousek podobný Nedotknutelným, tak jsem se začal hrozně těšit. A nakonec jsem viděl přesně to, v co jsem doufal. Skvělý feel good kousek s mladou a fantastickou hlavní hrdinkou, který sice malinko ztratí dech před posledním aktem, jenže závěrem to bez problému vynahradí. Doufám, že přijdou Francouzi brzy opět s něčím tak suprovým...9/10 ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, že se jedná o remake mexického filmu Bez návodu, což je snímek, který mi teda zrovna nějak extra vydařený nepřijde. No a tohle je obzvlášť zbytečný remake. Opět jsem se teda usvědčil, jak špatně napsaný je scénář. Primitivní, předvídatelný, plný klišé. Máte pocit, jak kdybyste všechno stokrát viděli jinde. Jako komedie to není vtipné a jako drama je to kýčovité, dost často to i nudí. Pokud nemáte vyloženě chuť na typickou špatnou dramedii (možná spoiler) alá "otec volnomyšlenkář, musí vychovávat dítě, ze začátku to má těžký, pak přijde sblížení, dělá všechno pro dobro děcka, vážná nemoc, myšlenka na závěr", pak určitě nebrat. Nedivím se, že se spousta lidí upřímně dojme a bude se jí to líbit, ale že to má zde přes 80 %, to už mi moc jasný není. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme francúzsky remake pôvodného mexického filmu No se aceptan devoluciones, ktorý bol pre mňa príjemným prekvapením. Vo francúzskom podaní to celkom ušlo, hoci keď už človek pozná celý dej a aj nečakanú pointu z originálu, tak už to žiaľ nedokáže na človeku zanechať pôvodný dojem. Už len čakám, kedy po tomto ešte siahne aj americká produkcia... Omar Sy a Gloria Colston boli príjemnou ústrednou dvojicou, no Eugenio Derbez a Loreto Peralta ma asi bavili o kus viac. Inak ani neviem v čom by som vlastne vyzdvihol túto francúzsku verziu, azda len vo vizuálnom spracovaní to možno bolo lepšie, čo sa dá čiastočne pripísať aj 3-ročnému odstupu medzi filmami. No se aceptan devoluciones som dal 4*, a z toho dôvodu by mi neprišlo fér, keby dám rovnaké hodnotenie aj tomuto remaku, hoci sám o sebe by si to možno zaslúžil. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od 21. září do 10. prosince 2015 v Londýně, Paříži a Nice. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. listopadu 2016 na Filmovém festivalu v Arrasu (Francie). (BMW12)

Reklama

Reklama