Reklama

Reklama

Manos: The Hands of Fate

  • USA The Lodge of Sins (pracovní název) (více)

Obsahy(1)

Rodinka při cestě na dovolenou musí vzít zavděk noclehem v osamělém statku. Zde je ubytuje podivný Torgo a rodina brzy pojme podezření. Ve statku totiž sídlí kult ďábelského Mistra a únik odsud nebude lehký... (Ertai)

Recenze (27)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jo tak Warren to pohnojil dokonale. Už jenom naprosto tragický začátek střídá tragický prostředek aby se dostal k tragickému konci. Tohle je totálně špatnej film. Warren neměl vyloženě špatnou látku ale totálně jí zprasil. Ne že by mi vadyly špatné scény či cokoliv podobného ale Warren se snažil udělat něco s postavama a to se mi vymstilo, takhle ukecané lidi bych taky zabil. Špatnej film ve špatným slova smyslu. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Houfy naočkovaných ´kritiků´ káží, že jde o nejodpadovější brak na světě. Hoďte na ně sít´, povinně je zasvětím do nejnehoráznějších céček, co kdy humanoid vyzvracel na celulojd. Působivá reklama, ale zaujme i herecký výkon ztripovaného Torga (napůl člověk napůl koza) a v jeho přítomnosti hudební kulisa naléhavého klavíru. John Reynolds (Torgo) spáchal sebevraždu ještě před nechvalnou premiérou snímku, protože léta trpěl depresí. Šikovná je i známá modelka Diane Adelson v hlavní roli Margaret. ()

Reklama

rawen odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímavé - příšerný film, herecké výkony žádné, příběh směšný, gradace nulová, film je poslepovaný ze scén točených na různý materiál, dialogy otřesné, celek navíc veskrze nudný a směšný --- a přesto mě Manos - Hands of Fate (ještě nedávno nejhorší film všech dob na imdb.com) uráží o dost míň než některé sračky české provenience... Za tento samotný fakt bych dal možná i jednu hvězdičku, ale zase bych se pak na sebe nemohl podívat do zrcadla :) takže odpad ()

Dreadd odpad!

všechny recenze uživatele

'Manos' the Hands of Fate vytvořil úplně novou hranici nevkusu. Díky některým vytrvalým exotům, jejichž smyslem virtuální existence je diskreditace statistik hodnocení má sice tohle podivné dílo 27%, ale nenechte se zmást, velmi dobře by se vyjímalo mezi nejhoršími filmy všech dob. Nenapadá mě vlastně vůbec nic, v čem by Manos vynikal a když se k tomu připočte fakt, že sám autor nikdy nepochopil, proč se jeho film lidem nelíbí a sám byl na něj velmi hrdý, vychází z toho naprosto jasné hodnocení. Dokázal bych pochopit obrazovou (ne)kvalitu, k dispozici byla pouze primitivní technika, ale i tak je ten film tak špatný, že nechcete věřit tomu, co vidíte. Scénář (pokud vůbec někdy existoval) vytvořil tak stupidní zápletku a charaktery, jaké nebyly snad ani v Kameňáku. Výkon herců ve vás vyvolává představu, že Agáta Hanychová měla za svou roli v Crash Road dostat Oscara. Obzvlášť když zjistíte, jak může vypadat filmová facka nebo ženská rvačka. Navíc se natáčelo bez zvuku a vytvořený dabing nejen nesedí, ale ani nedává smysl. To celé je korunováno nejhorším střihem, jaký jsem kdy viděl. A tak jediným důvodem, proč se podívat na Manos zůstává, že nevěříte tomu, že je skutečně tak špatný. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ed Wood má velice silnýho konkurenta. Jelikož tenhle kousek je častokrát označován a může se honosit nálepkou jednoho z nejhorších filmů kinematografie. Lze s tím možná v určitým směru i souhlasit. Zároveň je tento snímek v určitých kruzích kultem. A není se čemu divit protože něco takovýho se opravdu nevidí každej den. Takže pro velmi otrlé diváky by měl být film jasnou volbou. Zejména pak kvůli Johnu Reynoldsovi kterej tu ztvárnil věčně vycukanýho a motajícího se Torga. Což je určitě jedna z nejpodivnějších postaviček v dějinách filmu. Herci a štáb vzpomínají, že Torgo(John Reynolds) byl během natáčení na LSD což částečně vysvětluje i jeho neustálé škubání a zmatený chování. Jak je uváděno i ve zdejších zajímavostech tak John Reynolds spáchal sebevraždu měsíc před premiérou filmu. Manos: The Hands of Fate je bezesporu špatným filmem ve všech směrech(herectví, scénář, režie, střih,...) ale je to tak špatnej kousek, že se z něj zároveň stala i kultovní záležitost které prostě odpad z mnoha důvodů dát nemůžu. Proč? Jeden z důvodů je i ten, že jsem se u toho dobře bavil. Minimálně 3hvězdy prostě dát musím. PS. Klidně si tenhle snímek v budoucnu rád zopakuju a věřím, že tohle svoje hodnocení o hvězdu i navýším. ()

Zajímavosti (15)

  • Režisér, scenárista a představitel Michaela, Harold P. Warren, prohlásil, že Torgův (John Reynolds) nejistý osud měl být příprava na pokračování, ve kterém se měl Torgo vrátit. Sequel však nikdy nevznikl. (Dreadd)
  • Quentin Tarantino vlastní jedinou 35mm kopii filmu. Sám jednou v nadsázce prohlásil, že Manos' the Hands of Fate je jeho nejoblíbenější komedie všech dob. (Dreadd)
  • Přestože film diváci vůbec nepřijali dobře, režisér Harold P. Warren na něj byl hrdý a nosil kostým Pána každý rok na Halloween. (Dreadd)

Reklama

Reklama