Reklama

Reklama

Santa si podmaňuje marťany

(festivalový název)
  • Česko Santa Claus poráží marťany (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Marťanský král má problém - děti jeho rasy čím dál tím víc sledují pozemské televizní vysílání. Mudrc mu poradí, že za tím stojí přísná výchova dětí, které nepoznaly radost jako děti na Zemi. Marťané se tedy rozhodnou unést Santa Clause, omylem však unesou i dvě pozemské děti. Na Marsu Santa postaví továrnu na výrobu hraček, s tím ale někteří místní nesouhlasí a pokusí se o sabotáž. Podaří se Santovi a jeho přátelům zachránit marťanské Vánoce? (Ertai)

(více)

Recenze (18)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Na začátek vánoční sezóny vždycky největší žumpu. Teď to platí bezesporu. Jakože jak v tomto mohl někdo dobrovolně hrát? To chtělo hodně odvahy (nebo fetu) si obléct takové kostýmy, hrát si v nich na Marťany a říkat přiblblé repliky. Ti museli být tak moc na sračku, když ani nerozeznali marťanského Santa Clause od toho pravého. Dost mi to připomínalo takové ty naše vánoční pohádky v divadelních kulisách. 1* ()

Reklama

arthur.22 

všechny recenze uživatele

Strašná kravina. Děj snad ani hodnotit nejde, tak jenom k technice a výtvarnému pojetí - myslím, že by nebylo fér omlouvat to dobou, určitě by to i tenkrát šlo udělat méně komicky (rozhodně to nevypadá, že by ona komičnost byla záměrem). Ale béčka můžu a tohle mě nenudilo, dokonce i pobavilo (i když pochopitelně trochu jinak, než autoři zamýšleli), takže účel splněn. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2015] WTF². Kříženec těch nejbéčkovějších padesátkových sci-fi filmů s vánočním příběhem pro děti. A co marťánci, mají si s čím hrát? Jak tohle někdo mohl vymyslet? Pointou únosu je to, že Santa jedním prstem mačká tlačítka na automatizovaný lince na výrobu dárků. Super. Scéna, kdy to děti nandaly hlavnímu záporákovi, je nezapomenutelná. Z toho už se asi nikdy nevzpamatuju :D ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Bezva. Konečně dětský film, který vaše děti přiměje nenávidět Santu! Jeho žoviální fóry následované hurónskými výbuchy smíchu jsou ze všeho nejvíc děsivé a vaše děti se díky nim nebudou těšit na svátky klidu a míru, nýbrž začnou brečet, případně se zděšeně schovají pod deku.. Ono vůbec všechno v tomhle opusu je na dost strašidelné úrovni: scénář nedává smysl a nevytváří ani zdání napětí, kamera i střih jsou podivné, ale pomyslným vrcholem jsou kostýmy a kulisy, které jsou snad ještě horší než u papundeklových pohádek ČT z 80. let (taky jste si mysleli, že to nejde?). Zábava pro vpravdě otrlé diváky... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Pia Zadora v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Film bol uvedený v roku 1978 v knihe "Päťdesiat najhorších filmov všetkých čias" ("The Fifty Worst Films of All Time (and How They Got That Way)") od Harryho Medveda a Randy Dreyfussa. (Arsenal83)
  • V závěrečných titulcích je možné si všimnout, že místo "costume designer" se zde nachází chybně "custume designer". (Caelos)

Reklama

Reklama