Reklama

Reklama

Kizumonogatari II: Nekkecu hen

  • Japonsko 傷物語〈Ⅱ熱血篇〉 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Araragi se stal upírem. Aby se změnil opět v člověka, pomůže Kiss-Shot získat zpátky její ztracené končetiny. K naplnění tohoto úkolu musí Araragi porazit 3 silné protivníky, kteří se specializují v lovu upírů. Celou situaci komplikuje spolužačka Hanekawa, která chce Araragimu mermomocí pomoct. (Scalpelexis)

Videa (2)

Trailer

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Paráda! Konečně zase jednou dohnal obsah formu, což se dle mého povedlo pouze u původního Bakemonogatari a tak to musí ocenit plným počtem. Zkrátka nejen že to opět vypadá zajímavě, originálně a většinou úžasně (ano, tady je těch pasáží, které jsem si užíval mnohem víc než v prvním filmu, třeba to obilí...) a opět to skvěle zní (tedy hudba opět na výbornou), ovšem tentokrát je to i plné hutné atmosféry, skvělých emocí a zase jednou hodně slušných dialogů. Já si každou interakci mezi Araragim a Hanekawou neskutečně užíval, bavily mě jejich rozmluvy i to co si říct tak nějak nedokázali. Bavili mě vtípky a to i ty lehce oplzlé, takže třeba darované kalhotky a Araragiho reakce mi vyloudily na tváři široký úsměv. Navíc je tu i hodně akce, poměrně svižné a rázné, kdy souboje netrvají déle jak pár minut, ale kouká se na to velmi dobře... Velká spokojenost. 9/10 ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Gradácia vo všetkom oproti predchádzajúcemu filmu. Či už sa to týka vykreslenia a detailnosti prostredia, zbesilosti akčných scén, hudby, ecchi prvkov, dialógov medzi Araragim a Hanekawou, ktoré aj tú najotrepanejšiu dejovú zápletku (som na teba hnusný, aby si sa držala odo mňa ďalej a neublížila si) dokážu predať originálnym spôsobom. Najviac by som ale hlavne chcel vyzdvihnúť strih, človek, ktorý dokáže prekladať v desiatich sekundách desať nechronologicky usporiadaných záberov, tak že dáva scéna zmysel a vyjadrí ešte aj vnútorný chaos a strach, ktorý cíti postava je hotový kúzelník. Ako napísal Scalpelexis, pre ľudí, čo nevideli Monogatari sériu nepozerateľné a pre ostatných odmena za prebojovanie sa aj cez tých zopár najnudnejších častí a zmätku, ktorá séria kam časovo zapadá. P.S. Chcem to v treťom filme ešte viac prehnané. 2/3 - 100% ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

V Shaftu se buďto zbláznili, zhulili anebo tam jsou lidi, kteří nahlíží na svět skrz japonské brýle chaosu. Těžko jinak vysvětlím pocity totálního, ale totálního nepochopení, který střídá maniakální smích s následným harmonickým pokyvováním. Když už mám zažito, že Monogatárko je samo o sobě království zákonů naruby a pojem "pojďme pokecat" (takové shaftˇácké "pojďme na jedno") je výmluva ke vstupu do jiné dimenze, tak schytám novou nálož nevysvětlitelného. Chvíli mi to trvá, než se proberu a zpomalím, ale nakonec uběhne ta hodinka jako voda. 2. díl Kizumonogatari je úplně jiný co zajetý seriály: Syrový, počítačově renderovaný, sakra krvavý, trochu perverzní (dokonce i holky si užijí drobný fan service) a hlavně akční. Šero se snoubí se šerem a Araragi musí řešit problémy na jeho vkus nevšedním způsobem: Fyzicky. Vskutku se bavíme o Monogatari? Ano, takový ten nezaměnitelný feel magie tohoto prázdného světa tam je. Ono vůbec, postavy stále typicky naklánějí hlavou, geometrie obrazu je Bůh a hudba evokuje pocit, jako kdyby se na pozadí všemu čistě vysmívala. Nemůže být pochyb, ale prosím, méně přehánění by neuškodilo. Bez nasledovaného Bakemonogatari toto určitě nepouštějte. Pološílené, guilty-pleasurable 4*. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama