Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

otík 

všechny recenze uživatele

S celovečerním filmem Pata a Mata je to těžké. Jednak čím novější díly, tím sestupná kvalita zábavnosti, jednak deset dílů je velmi těžkotonážní nálož, kterou sotva zvládne dospělý, natož třeba mé pětileté dítě. Od poloviny filmu se už ptá, kdy bude konec, na chvíli ho uklidním tím, že už jen pět dílů, pak ho trochu zabaví pády jeho oblíbených postaviček, aby se za čtvrt hodiny postavil a prohlásil, že už ho to nebaví. A mně taky. Doma si pustíme dílů z DVD kolik děti zvládnou, tady to dostanete v plné palbě bez možnosti úhybu. Samotná kvalita zábavy je dle mně výrazně sestupující. První série měly neskutečné kouzlo, člověk se popadal za břicho. Návrat Pata a Mata po revoluci už měl své mouchy, ale sem tam byla geniální skeč. Tady už není geniální nic, neustálé padání rychle omrzí, nápady nejsou nijak originální a struktura starých dílů (něco těžce vyrobím a pak to nechtě úplně zničím) je ta tam. Jsem zklamán a bohužel ani děti, které u starých dílů doma sedí jako přibité, se po půlce nudily. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Nedávno pozreté po rokoch. Za mňa veľmi dobrý nostalgicky film. Film má 80 min v ktorých sa nachádza zopár krátkych videí s jedným takpovediac hlavným príbehom, ktorý to pekne spája. Tento film ako aj pôvodný seriál je pre všetky generácie. Nikoho neurazí, prípadne príjemné naláka potenciálnych nových ľudí. Celkové hodnotenie za mňa je 90%. 10% dávam dole za dĺžku, keďže to mohlo mať kľudne aj dve hodiny. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Název lže, Pat a Mat se sice dostali do kina, ale ne ve filmu. Tohle je jednoduše poslepované pásmo deseti večerníčkových epizod, což prostě v kině není dvakrát dobrý nápad. Jejich technická řešení jednoduchých problémů jsou stále dostatečně originální a vtipná, ale při deseti dílech po sobě to nějak přestane bavit (především mnohé děti). ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Bol to darček legendárnemu seriálu, no po skončení filmu sa človek pýta, či také niečo bolo potrebné. Štyri hviezdy dávam za to, lebo to bola nefalšovaná zábava, ale celkom som nepochopil štýl, akým to bolo celé spracované. Spraviť z 8-minútového seriálu, v ktorom postavy nehovoria, celovečerný film s jedným príbehom, je extrémne náročné, ale spojiť skečovité príbehy do 80 minút rad za radom mi príde akoby bez nápadu. Takže po skončení máte taký ten pocit: áno, bavil som sa, ale to je celé? ()

jirkahodr 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako Ovečka Shaun, trochu jsem se bál co tam ti dva budou celou dobu dělat jestli to nebude nuda . Nakonec díky tomu, že jsou to jednotlivé příběhy tak to funguje dobře a extra dobře na předškolních dětech. A pro rodiče jak za mlada:) navíc některé momenty by mohli být součástí kampaně na bezpečnost práce:) Co musím zmínit je to že velké plátno tomu opravdu sluší vynikne každá věc a užili jsme si každý šroubek. Ohromující je , že si udrželi stále stejnou kvalitu možná i trochu lepší a to je asi také tím, že si to drží ten formát příběhů a není to jeden rozvleklý příběh. Naopak možná by se Pat a Mat trochu mohli posunout dál a mít i nějké soudobé "hračky" jako tablet počítač atd... aby více reagovali na dnešní dobu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)
  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)
  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)

Reklama

Reklama