Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou napínavého příběhu je agent C.I.A. Merrill Ross, kterému se pod maskou uprchlíka z vlastní země podaří proniknout do organizace plánující převrat v africké zemi Qumir, která je největším dodavatelem nafty na světových trzích. Protože je však svými vlastními nadřízenými v C.I.A. považován za zrádce a zběha, a vůbec neví komu by mohl věřit, musí buď přijít na to, jak by mohl celou situaci zvládnout sám, nebo jak zjistit, komu může důvěřovat. Ve hře přitom není jen jeho život, ale také životy amerických rukojmích, které drží pučisté. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Merill Ross (Michael Dudikoff) je jediným z přeživších útoku ozbrojeného komanda na ropnou společnost kdesi v africké zemi Qumir. Když se pokusí obrátit na odpovědné orgány, zjišťuje, že není komu věřit, a musí se spolehnout pouze sám na sebe (což samozřejmě Dudikoff umí), případně na místní vzbouřence (v čele s krásnou Mayou (Kene Tishman)... Tak toto byla teda pekelná krávovina. I když jsem něco takového čekal, stejně jsem si v zajetí filmového masochismu tento film musel pustit, a stejně (jako vždy) jsem toho litoval. Film neomlouvá ani datum vzniku, protože i v době okolo 94 i dříve se točily skvělé filmy, vezměme např. Komando. V rámci zachování duševního zdraví se tomuto filmu raději vyhněte velkým obloukem... ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

O.O.K.? K.O.!!! . . . Worth s cenou nulovou... :-( . . . Dudlik off... :-(( . . . Pičácký novácký dablink coby bonus. To není béčko. To je brčko. Určeno k dávení... Fuckt bezmoc. Kovaná... :-((( - - - - - (Chvíli sledováno v jakési prvomájové euforii na novoidní trdlovizi - zabaleno vypnuto po cca 30 minutách. Komentář zde záhy jako čtvrtý - 2.5.2008) ()

Reklama

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Nejlíp bych kvalitu tohoto filmu vystihl, kdybych ho chtěl zařadit a zároveň koktal, tudíž je to bébébébé(čko). A je to bébébébé k pláči. Michael Dudikoff opět nezklamal a i to béčko povýšil na nekompromisní céčko plné absurdity, typických zhovadilostí a podivné hry na skutečný akční film. Nepochopitelné dějové kličky ve scénáři dělají z děje průhlednou frašku. Ovšem nejen Dudikoff září. I pan režisér přidává ruku k dílu a spolu s mizerným střihem vzniká finální brak. Navíc, nevim jestli je to opravdu doslovnej překlad do dabingu, ale ty hlášky a věty mě přijdou extrózně trapný. Ku příkladu Dudikoff ženoucí se do válečné vřavy jest povzbuzen slovy „Seš dobrej!“ A to, že vycvičení vojáci mu sedají do rány jako mouchy na lejno a jeho střelivo má neuvěřitelný rozptyl a dolet, to už čaruje na tváři diváka kyselý úsměv. Jako bonus si pak ještě skropí nevinně postávající náklaďáček, aby dokonal započatou demoličárnu. No a jestli se divák doteď jen pousmíval, tak slogan v závěru titulků „že jde o pouhou fikci“ musí dorazit i dobře nadopovanýho slona. Šťastnou cestu do odpadu! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dudikoff opět ve své klasické roli otloukánka, který dostane pořádnou nakládačku a přesto vyhraje a přežije. Na úvod jako řadový zaměstnanec firmy s naftou v africké zemičce Qumir přežije bez potíží a bez povšimnutí teroristický útok (a předvede zneškodnění dvou lumpů), pak se zaplete do hry mezi CIA a Organizaci pro svobodný Qumir, aby nakonec zjistil, že vše je jen hrané divadlo pro převzetí moci nad ropou a důsledek touhy po zbohatnutí. Ještě že mu pomáhá sličná děva, pro kterou samopal je přítelem a boj z blízka hračkou. Zmatený děj zcela typický pro akční béčka své doby je podpořen "hvězdou" nižší svítivosti. Dudikoff předvede svůj standart, sem tam někoho bouchne, sem tam zastřelí, evidentně je ve formě. Bohužel za závěrečnou přestřelku, kde jako terminátor bez jakéhokoli krytí kosí všechny protivníky, si víc jak 20 % nezaslouží. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že se dívám na nějakou střílecí videohru, kterou režisér hrál místo natáčení filmu, a nejde se čeho divit, když v tom filmu je ohebný disk od Sony, která konzole vyráběla. Když jsem viděl to hodnocení na ČSFD, tak jsem byl zděšen. Ale jakmile jsem si to pustil, stalo se z toho milý akční béčko, ve kterém se hodně krát střílelo, někdy možná až zbytečně, a tu scénu na konci kdy je svázaná Maya na kulečníkovém stolu, a snaží se z toho vyprostit, a vydává přitom zvuky, jako kdyby měla nějáký sex. Nechápu. Ale jinak, Michael Dudikoff tu hraje fajně, a tím, že je tam pořád akce, film dělá dobrý a nenudí. Jasně. Není to žádné mistrovské dílo, ale mě se to líbilo. Upřímně vůbec nechápu zdejší hodnocení. Názory sice nekradu, ale existujou i lidé, co to hodnotí jako špatný film schválně. Ale vám názory nekradu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Posledná spolupráca Michaela Dudikoffa s produkčnou spoločnosťou Cannon. V rokoch 1985-1994 produkoval Cannon väčšinu Dudikoffových filmov. (m.a.t.o.)
  • I přesto, že film vyšel v ostatních zemích na VHS už v roce 1994, v USA vyšel až v lednu roku 1996. Díky tomu je to v USA poslední uvedený film od Cannon Films. (JesterKruger)

Reklama

Reklama